Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γκιουνόκ έκανε την απόκρουση του Euro

Ο Γκιουνόκ έκανε την απόκρουση του Euro

Ο τερματοφύλακας της Τουρκίας είπε όχι στο 95 με μια μυθική επέμβαση

Η Εθνική ομάδα της Τουρκίας κατάφερε να πάρει μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του Euro, επικρατώντας με 2-1 της Αυστρίας σε μια μυθική «μάχη» που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Κι αυτό δεν είναι υπερβολή καθώς ο τερματοφύλακας της Τουρκίας έκανε την απόκρουση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο 95’, την ώρα που οι Αυστριακοί ετοιμάζονταν να πανηγυρίσουν το 2-2.

Ήταν μια απίστευτη απόκρουση από τον γκολκίπερ της τουρκικής ομάδας, τον Γκιουνόκ, σε κεφαλιά του Μπάουμγκάρντνερ.

Ήταν δίχως άλλο η επέμβαση που έδωσε την δυνατότητα στους Τούρκους να πανηγυρίσουν την πρόκριση στην οκτάδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ναι, ο κεντρικός αμυντικός της Τουρκίας, Ντεμιράλ πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της αυστριακής άμυνας, αλλά είναι η απόκρουση του Γκιουνόκ που «κλέβει» την δόξα από τον στόπερ των νικητών, καθώς μιλάμε για την τελευταία φάση του παιχνιδιού.

Ο Αυστριακός επιθετικός έκανε με εξαιρετικό τρόπο την κεφαλιά και μάλιστα τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τον πορτιέρε της Τουρκίας γιατί η μπάλα χτύπησε στο βρεγμένο αγωνιστικό χώρο και θα πήγαινε στα δίχτυα, αν δεν έκανε την εκπληκτική εκτίναξη ο τερματοφύλακας των Τούρκων.

Οι «γείτονες» πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση γιατί κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την αντίπαλό τους, με το γκολ στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης.

Από την στιγμή μάλιστα που πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον ίδιο παίκτη (τον κεντρικό τους αμυντικό) έβαλαν πολύ δύσκολα στους Αυστριακούς.

Οι τελευταίοι βέβαια πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις που είχαν, μείωσαν σε 2-1 και κυνήγησαν με πείσμα την ισοφάριση, αλλά ο Γκιουνόκ τους είπε «όχι».

Βλέπουμε ότι οι τερματοφύλακες εξελίσσονται σε μεγάλους πρωταγωνιστές των αγώνων της φάσης των 16, καθώς χθες ο Ντιόγκο Κόστα απέκρουσε τρία πέναλτι και έδωσε την πρόκριση στην Πορτογαλία ενώ σήμερα ο Γκιουνόκ έστειλε την Τουρκία στα προημιτελικά.

Τώρα οι Τούρκοι θα έχουν δύσκολη αποστολή καθώς καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν την Ολλανδία στη φάση των «8» και οι «οράνιε» είναι δίχως άλλο από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Βιλντόζα

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε το «διαζύγιό» του με τον Λούκα Βιλντόζα, με τον Ολυμπιακό να επισημοποιεί σχεδόν αμέσως την απόκτησή του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024