Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Δυτική Οχθη: Ισραηλινός πύραυλος σκότωσε 4 νέους Παλαιστίνιους (Προσοχή! Σκληρές εικόνες)

Δυτική Οχθη: Ισραηλινός πύραυλος σκότωσε 4 νέους Παλαιστίνιους (Προσοχή! Σκληρές εικόνες)

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι πύραυλός τους σκότωσε τέσσερις νέους Παλαιστίνιους σε κεντρική πλατεία στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης.

Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Νουρ Σαμς στην πόλη Τούλκαρεμ της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης (φωτογραφία, επάνω, από το Χ).

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε την κεντρική πλατεία σκοτώνοντας τους τέσσερις νέους

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι ισραηλινό αεροσκάφος έπληξε με πύραυλο την κεντρική πλατεία του Νουρ Σαμς, προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων νέων, όπως επιβεβαίωσε αργότερα το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) επιβεβαίωσαν το πλήγμα στον συγκεκριμένο καταυλισμό, υποστηρίζοντας ότι τα θύματα προετοίμαζαν βομβιστική επίθεση.

Σύμφωνα με απολογισμό του υπουργείου Υγείας στη Ραμάλα, περισσότεροι από 550 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πλήγματα στη Δυτική Οχθη από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας στον απόηχο της άνευ προηγουμένου επίθεσης της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Νομιμοποίηση φυλακίων

Η Ευρωπαϊκή Ενωση καταδίκασε την ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ για τη νομιμοποίηση πέντε φυλακίων στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη ως «άλλη μια σκόπιμη προσπάθεια υπονόμευσης των ειρηνευτικών προσπαθειών».

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος της ΕΕ, Πίτερ Στάνο σημείωσε ότι οι ηγέτες του μπλοκ σε συνάντηση αυτή την εβδομάδα καταδίκασαν τις αποφάσεις της ισραηλινής κυβέρνησης να επεκτείνει περαιτέρω τους παράνομους οικισμούς και την κάλεσαν να τις ανακαλέσει.

«Σύμφωνα με τη μακροχρόνια κοινή θέση της και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η ΕΕ δεν θα αναγνωρίσει αλλαγές στα σύνορα του 1967, εκτός εάν συμφωνηθούν από τα μέρη», ανέφερε (περισσότερα εδώ).

Sports in

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Βιλντόζα

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε το «διαζύγιό» του με τον Λούκα Βιλντόζα, με τον Ολυμπιακό να επισημοποιεί σχεδόν αμέσως την απόκτησή του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024