Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές Γαλλία: «Δεν θα συγκυβερνήσουμε με τον Μελανσόν», δηλώνει ο Μακρόν

Εκλογές Γαλλία: «Δεν θα συγκυβερνήσουμε με τον Μελανσόν», δηλώνει ο Μακρόν

Μετά την απόσυρση υποψηφίων του Μακρόν από τον δεύτερο γύρο, ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας μετά τις εκλογές με την Ανυπότακτη Γαλλία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μιλώντας σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας δήλωσε, σύμφωνα με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM, ότι δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης της παράταξης του με το κόμμα της Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζαν Λυκ Μελανσόν.

«Το γεγονός ότι αποσύραμε πολλούς υποψηφίους ούτως ώστε να μην αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση η ακροδεξιά δεν σημαίνει ότι σκοπεύουμε να συμμαχήσουμε με την Ανυπότακτη Γαλλία» φέρεται  να είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Το να πολεμάς σήμερα τον Εθνικό Συναγερμό δεν σημαίνει να συμμαχείς αύριο με την Ανυπότακτη Γαλλία»

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ διαβεβαίωσε και αυτός ότι η παράταξη του Μακρόν  δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να συγκυβερνήσει  με την Ανυπότακτη Γαλλία, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας, μετά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, μίας ευρείας κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα απλώνεται από την παραδοσιακή δεξιά ως τους οικολόγους και τους σοσιαλιστές.

Δεν θα συμμαχήσουμε ποτέ με την Ανυπότακτη Γαλλία

«Δεν υπάρχει καμία συμμαχία με την Ανυπότακτη Γαλλία και δεν θα υπάρξει ποτέ», δήλωσε ο Γκαμπριέλ Αττάλ στο X την Τετάρτη.

«Απόσυρση (σσ των υποψηφίων) δεν σημαίνει συσπείρωση», επέμεινε ο πρωθυπουργός, δικαιολογώντας την κίνηση κάποιων υποψηφίων του Μακρόν «για να αποφευχθεί η νίκη ενός υποψηφίου του Εθνικού Συναγεμού» και «για να μην δοθεί απόλυτη πλειοψηφία» στο κόμμα της Λεπέν.

«Η απόσυρση δεν είναι συσπείρωση, δεν είναι συμβιβασμός», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Prisca Thevenot μετά το Υπουργικό Συμβούλιο, προσθέτοντας: «Το να πολεμάς σήμερα τον Εθνικό Συναγερμό δεν σημαίνει να συμμαχείς αύριο με την Ανυπότακτη Γαλλία».

Οι επικρίσεις της Ακροδεξιάς για «ανίερες συμμαχίες»

Ερωτηθείς σχετικά με τις αποχωρήσεις των Μακρονιστών, ο Μπαρντελά του Εθνικού Συναγερμού  κατήγγειλε τη Δευτέρα μια «κάπως αφύσικη συμμαχία μεταξύ του κ. Μελανσόν και του κ. Μακρόν».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP) αποτελείται από την Ανυπότακτη Γαλλία, με επικεφαλής τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν, αλλά και το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), τους Οικολόγους και το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Η ακροδεξία επιτίθεται στην Ανυπότακτη Γαλλία, που χαρακτηρίζει ως βίαιο ακροαριστερό κόμμα που θα σημάνει την καταστροφή της χώρας. Ανάλογη ρητορική ωστόσο έχουν χρησιμοποιήσει πολιτικοί της Δεξιάς αλλά και οικονομικοί και θεσμικοί παράγοντες που βλέπουν μεγαλύτερο κίνδυνο στην επικράτηση της Αριστεράς, ακόμα και αν στο Λαϊκό Μέτωπο συμμετέχουν και άλλες οργανώσεις.

Ο ίδιος ο Μακρόν χρησιμοποίησε κατά κόρον τη θεωρία των δύο άκρων στην προεκλογική του εκστρατεία πριν από τον πρώτο γύρο κάνοντας λόγο μέχρι και για εμφύλιο.

Sports in

«Βόμβα» από τη Λιθουανία: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το ΝΒΑ για Ναν»

Στη Λιθουανία βάζουν… φωτιά για το μέλλον του Κέντρικ Ναν στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό, αφού υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το ΝΒΑ και περιμένει πρόταση – Όλα τα δεδομένα για τον Αμερικανό σκόρερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024