Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές ΗΠΑ: Η απάντηση του Μπάιντεν για την εμφάνιση του στο debate

Εκλογές ΗΠΑ: Η απάντηση του Μπάιντεν για την εμφάνιση του στο debate

Ο πρόεδρος ρίχνει την ευθύνη στα παγκόσμια ταξίδια για την εμφάνιση του στο ντιμπέιτ - Εικοσιπέντε μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων ετοιμάζονται να ζητήσουν την παραίτησή του

Την ώρα που ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αντιμετωπίζει τις αυξανόμενες εκκλήσεις για απόσυρση της υποψηφιότητας του, συναντά τους Δημοκρατικούς κυβερνήτες προκειμένου να τους καθησυχάσει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Guardian, ο Μπάιντεν θα συνομιλήσει με κυβερνήτες και ηγέτες του Καπιτωλίου αυτή την εβδομάδα, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τρίτη, για να τους καθησυχάσει για την ικανότητά του και να αντιμετωπίσει την κλιμακούμενη δυσαρέσκεια μεταξύ των ηγετών του κόμματος μετά την ολέθρια επίδοση στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η απάντηση του Μπάιντεν για την εμφάνιση του στο debate

Σε προεκλογική εκδήλωση στη Βιρτζίνια το βράδυ της Τρίτης, ο Μπάιντεν απέδωσε την ευθύνη για το αδύναμο ντιμπέιτ στα διεθνή ταξίδια του που προηγήθηκαν, λέγοντας «Δεν ήμουν πολύ έξυπνος.

Αποφάσισα να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο μερικές φορές, περνώντας από περίπου 100 ζώνες ώρας … πριν … το ντιμπέιτ. Δεν άκουσα το επιτελείο μου και επέστρεψα και παραλίγο να αποκοιμηθώ στη σκηνή. Αυτό δεν είναι δικαιολογία, αλλά είναι μια εξήγηση».

Εκλογές ΗΠΑ: Ο πρώτος Δημοκρατικός που ζήτησε την απόσυρση του Μπάιντεν

Την Τρίτη, ο Λόιντ Ντόγκετ, βουλευτής από το Τέξας, έγινε ο πρώτος Δημοκρατικός στη Βουλή των Αντιπροσώπων που κάλεσε δημοσίως τον πρόεδρο να αποχωρήσει. Ο Doggett έφερε τους δικούς του ενδοιασμούς στο προσκήνιο, λέγοντας ότι ήλπιζε ότι το ντιμπέιτ «θα έδινε κάποια ώθηση» στα στάσιμα δημοσκοπικά ποσοστά του προέδρου σε βασικές πολιτείες. «Δεν το έκανε», είπε. «Αντί να καθησυχάσει τους ψηφοφόρους, ο πρόεδρος απέτυχε να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα πολλά επιτεύγματά του και να εκθέσει τα πολλά ψέματα του Τραμπ».

Προέτρεψε τον Μπάιντεν να ακολουθήσει τον δρόμο ενός προηγούμενου προέδρου των Δημοκρατικών, του Λίντον Τζόνσον, και να ανακοινώσει ότι δεν θα δεχθεί το χρίσμα του κόμματος ως υποψήφιος – μια πιθανή κίνηση που οι σχολιαστές έχουν ονομάσει «στιγμή LBJ» (από τα πλήρη αρχικά του Τζόνσον). «Εκπροσωπώ την καρδιά μιας περιφέρειας του Κογκρέσου που κάποτε εκπροσωπούσε ο Λίντον Τζόνσον. Κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες, πήρε την οδυνηρή απόφαση να αποσυρθεί», δήλωσε ο Doggett. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα πρέπει να κάνει το ίδιο.»

Ακόμη, ο Ντόγκετ – στα 77 του χρόνια, μόλις τέσσερα χρόνια νεότερος από τον 81χρονο πρόεδρο – εξήρε τα νομοθετικά επιτεύγματα του Μπάιντεν στο αξίωμα, αλλά δήλωσε ότι ήρθε η ώρα να παραδώσει τη σκυτάλη σε μια νεότερη γενιά, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος είχε δεσμευτεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2020 να είναι μια μεταβατική μορφή.

Σημειώνεται ότι ο Τζόνσον αποσύρθηκε από την εκλογική κούρσα του 1968 εν μέσω ενός λαϊκού κύματος εναντίωσης στον πόλεμο στο Βιετνάμ και προκριματικών διεκδικητών στο ίδιο του το κόμμα, συμπεριλαμβανομένου του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, ο γιος του οποίου κατεβαίνει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές του 2024 και οι δημοσκοπήσεις του κυμαίνονται σε επίπεδα που θα μπορούσαν να πλήξουν περαιτέρω τον Μπάιντεν σε μια κλειστή κούρσα.

Πάνω από είκοσι βουλευτές θέλουν την απόσυρση Μπάιντεν

Ψίθυροι δυσαρέσκειας στις τάξεις των Δημοκρατικών

Μια νέα δημοσκόπηση στο Νιου Χάμσαϊρ – μια πολιτεία που ο Μπάιντεν κέρδισε με 10 μονάδες το 2020 – τον έδειξε τώρα δύο μονάδες πίσω από τον Τραμπ μετά το ντιμπέιτ. Ενώ η προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν προσπάθησε να χαρακτηρίσει το ντιμπέιτ μεμονωμένο και υποσχέθηκε σκληρή αντεπίθεση, υπήρξαν ψιθύροι δυσαρέσκειας στις τάξεις των Δημοκρατικών, μεταξύ άλλων από ορισμένους κυβερνήτες πολιτειών που φέρονται να παραπονέθηκαν ότι ο πρόεδρος δεν τους προσέγγισε προσωπικά.

Ορισμένα φαινομενικά υποστηρικτικά στελέχη, όπως η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και ο Τζιμ Κλάιμπερν, εκπρόσωπος από τη Νότια Καρολίνα, εξέδωσαν δηλώσεις που υπονοούσαν αμφιθυμία. «Νομίζω ότι είναι εύλογο το ερώτημα: πρόκειται για ένα επεισόδιο ή για μια κατάσταση; Όταν οι άνθρωποι θέτουν αυτή την ερώτηση, είναι απολύτως θεμιτή – και για τους δύο υποψηφίους», δήλωσε η Πελόζι στο MSNBC, προσθέτοντας ότι έχει ακούσει «ανάμεικτες» απόψεις σχετικά με το αν ο Μπάιντεν είναι κατάλληλος για την προεδρική εκστρατεία.

Σε μια άλλη ένδειξη της υποβόσκουσας δυσαρέσκειας, ο Πίτερ Γουέλτς, Δημοκρατικός γερουσιαστής του Βερμόντ, επέκρινε την προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν επειδή απέρριψε τις ανησυχίες για την ηλικία του προέδρου ως «κρεβατομουρμούρα». «Αλλά αυτή είναι η συζήτηση που πρέπει να κάνουμε», δήλωσε στη Semafor. «Πρέπει να γίνει από τα ανώτατα επίπεδα της εκστρατείας του Μπάιντεν μέχρι τους περιφερειάρχες στη νότια πλευρά του Σικάγο. … Η ίδια η εκστρατεία έχει εκφράσει τις ανησυχίες της … Επομένως, το να απορρίπτεις στη συνέχεια άλλους που εκφράζουν αυτές τις ανησυχίες, νομίζω ότι είναι ανάρμοστο.»

Sports in

Επίσημο: Ο Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Αργεντινής

Ο Σαντιάγο Έσε είναι και επίσημα στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024