Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές Βρετανία: Σίγουρη η πρωτιά για τους Εργατικούς - Μάχη για τη δεύτερη θέση δίνουν οι Τόρις

Εκλογές Βρετανία: Σίγουρη η πρωτιά για τους Εργατικούς – Μάχη για τη δεύτερη θέση δίνουν οι Τόρις

Οι εκλογές στη Βρετανία θα ξεκινήσουν σε λιγότερο από ένα 24ωρο και η πρωτιά των Εργατικών θεωρείται δεδομένη

Ανοίγουν αύριο οι κάλπες στη Βρετανία, όπου έπειτα από 14 χρόνια στην εξουσία, οι Συντηρητικοί του Ρίσι Σούνακ είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα αποχωρήσουν από την εξουσία καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις εδώ και πολύ καιρό δίνουν ξεκάθαρο και σταθερό προβάδισμα μέχρι και 20 ποσοστιαίων μονάδων στους Εργατικούς του σερ Κιρ Στάρμερ.

Η πιο πρόσφατη αυτή, της εταιρείας Survation εκτιμά ότι οι Εργατικοί μπορεί να εκλέξουν μέχρι και 484 βουλευτές από τους συνολικά 650. Αν αυτό συμβεί, θα τα πάνε καλύτερα ακόμη και από την ιστορική νίκη του Τόνι Μπλερ το 1997 με αντίπαλο τότε τον Τζον Μέιτζορ.

Μάχη για τη δεύτερη θέση δίνουν οι Τόρις

Είναι τόσο μεγάλη η απογοήτευση του κόσμου από την διακυβέρνηση των Συντηρητικών όλα αυτά τα χρόνια που το κόμμα των Τόρις αυτή τη στιγμή μάχεται για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Αν οι προβλέψεις των δημοκοπικών εταιρειών βγουν αληθινές τότε οι Συντηρητικοί θα έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία τους

Από την μια του κόβει ψήφους το ακροδεξιό κόμμα Reform του Νάιτζελ Φάρατζ που οι δημοσκοπήσεις εκτιμούν ότι θα ξεπεράσει το 16%  και από την άλλη οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες που διεκδικούν με αξιώσεις τη δεύτερη θέση καθώς εμφανίζονται να εκλέγουν 61 βουλευτές έναντι 64 των Συντηρητικών.

Αν οι προβλέψεις των δημοκοπικών εταιρειών βγουν αληθινές τότε οι Συντηρητικοί θα έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία τους, υπογραμμίζουν οι αναλυτές. Αξίζει δε να σημειωθεί πως στις προηγούμενες εκλογές του 2019 οι Συντηρητικοί είχαν εκλέξει 365 βουλευτές.

Επανεμφάνιση του Μπόρις Τζόνσον

Σε μια ύστατη προσπάθεια για να σωθεί η αξιοπρέπεια των Συντηρητικών χθες μετά από πολύ καιρό εμφανίστηκε ο Μπόρις Τζόνσον στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Λονδίνο.  Με τις γνωστές ατάκες του όπως «μια μεγάλη νίκη των Εργατικών είναι σαν την έγκυο που δεν φοβάται» επεσήμανε τον «κίνδυνο», όπως ο ίδιος τον χαρακτήρισε, μιας τεράστιας αυτοδυναμίας των Εργατικών.

Ο Τζόνσον σε προεκλογική εκδήλωση των Τόρις

Έτσι κάλεσε το κόσμο να μην ψηφίσει ούτε Εργατικούς ούτε το κόμμα Reform UK. Αυτό πάντως που σημειώνουν σήμερα οι αναλυτές είναι πως δεν αναφέρθηκε καθόλου στα θετικά μιας ψήφου υπερ των Συντηρητικών. Και δεν είναι ο μόνος που κρατάει αμυντική στάση.

Ακόμη και ο πρωθυπουργός και ηγέτης των Συντηρητικών Ρίσι Σούνακ στις τελευταίες ομιλίες του στέκεται περισσότερο στο τι θα σημαίνει για τη χώρα η απόλυτη επικράτηση των Εργατικών παρά στο πρόγραμμα του κόμματός του.

Sports in

Επίσημο: Ο Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Αργεντινής

Ο Σαντιάγο Έσε είναι και επίσημα στην αποστολή της εθνικής Αργεντινής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024