Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ζαν-Μισέλ Μακρόν: «Δεν νομίζω ότι ο γιος μου έχει κάνει μεγάλα λάθη, ίσως κάποιες γκάφες»

Ζαν-Μισέλ Μακρόν: «Δεν νομίζω ότι ο γιος μου έχει κάνει μεγάλα λάθη, ίσως κάποιες γκάφες»

Ο πατέρας του Εμανουέλ Μακρόν παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη και παραδέχτηκε —μεταξύ άλλων— την ανησυχία του για την άνοδο της ακροδεξιάς, την οποία όπως λέει απεχθάνεται

Ο Ζαν-Μισέλ Μακρόν δεν εξεπλάγη όταν ο γιος του Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης στις 9 Ιουνίου, προκαλώντας πολιτικό σεισμό.

«Η απόφασή του δεν ήρθε ως αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Μου είχε ήδη μιλήσει γι’ αυτήν δύο μήνες νωρίτερα. Ένιωθε ότι η Εθνοσυνέλευση είχε καταντήσει ακυβέρνητη«, εκμυστηρεύεται ο πατέρας του γάλλου προέδρου, σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη που μας παραχώρησε στο «Le Dauphine Libere».

Όπως πολλοί Γάλλοι, έτσι και εκείνος δηλώνει ανήσυχος παραμονή του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών.

«Ελπίζω απλώς ότι μετά τη λήξη της θητείας του το 2027, θα κάνει κάτι άλλο εκτός από την πολιτική»

«Ναι, φοβάμαι ότι το Rassemblement National (το κόμμα της Μαρί Λεπέν) θα έρθει στην εξουσία. Τώρα, αν οι Γάλλοι το θέλουν αυτό, θα το βιώσουν. Θα δουν το αποτέλεσμα. Είναι καλύτερο για τη Γαλλία να το βιώσει για δύο χρόνια παρά για πέντε. Αν το RN δείξει σε δύο χρόνια ότι είναι εντελώς ανίκανο να κυβερνήσει, μπορούμε να ελπίζουμε ότι δεν θα πάει παραπέρα. Αυτό μου είπε πάνω κάτω ο γιος μου δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές», αποκαλύπτει ο ίδιος.

Προσθέτει πως δεν πιστεύει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα παραιτηθεί. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα θέμα που δεν το έχουν συζητήσει οι δυο τους.

«Ελπίζω απλώς ότι μετά τη λήξη της θητείας του το 2027, θα κάνει κάτι άλλο εκτός από την πολιτική», εξηγεί.

«Δεν νομίζω ότι έχει κάνει μεγάλα λάθη, ίσως κάποιες γκάφες»

Ο πατέρας του γάλλου προέδρου κάνει τη δική του κριτική στον κόσμο της πολιτικής και λέει ότι ο γιος του έχει κάνει ορισμένα πρωτότυπα πράγματα, ωστόσο κάποιοι δεν τον στήριξαν.

«Είμαι απογοητευμένος από τη συμπεριφορά ορισμένων υπουργών, όπως ο Bruno Le Maire, ο οποίος έχει γυρίσει την πλάτη στην κυβέρνηση», αναφέρει.

Το 2022, ο Ζαν-Μισέλ Μακρόν δήλωσε ότι ενέκρινε το 80% όσων έκανε ο γιος του στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει γνώμη.

«Δεν βλέπω τον γιο μου πολύ συχνά. Την περασμένη Κυριακή ήταν τα γενέθλιά μου και δεν μου έστειλε καν ευχές»

«Έπρεπε να μεταρρυθμίσουμε το συνταξιοδοτικό σύστημα, ακόμη και αν δεν άρεσε στους Γάλλους, δεδομένης της αύξησης του προσδόκιμου ζωής. Εργάστηκα μέχρι τα 73 μου χρόνια ως νοσοκομειακός γιατρός. Αναγκάστηκα να φύγω λόγω του ορίου ηλικίας», λέει ο ίδιος.

«Δεν νομίζω ότι έχει κάνει μεγάλα λάθη, ίσως κάποιες γκάφες στον τρόπο που ανακοίνωσε τα πράγματα. Δεν υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που θα μπορούσαν να ξεφύγουν από μια κρίση όπως τα Κίτρινα Γιλέκα», επισημαίνει.

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη αποκαλύπτει πως δεν βλέπει τον γιο του τόσο συχνά όσο θα ήθελε.

«Δεν βλέπω τον γιο μου πολύ συχνά. Την περασμένη Κυριακή ήταν τα γενέθλιά μου και δεν μου έστειλε καν ευχές», δήλωσε αστειευόμενος, προτού παραδεχτεί ότι ο γιος του έχει πιο σημαντικά πράγματα να ασχοληθεί αυτή τη στιγμή.

Sports in

«Βόμβα» από τη Λιθουανία: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το ΝΒΑ για Ναν»

Στη Λιθουανία βάζουν… φωτιά για το μέλλον του Κέντρικ Ναν στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό, αφού υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το ΝΒΑ και περιμένει πρόταση – Όλα τα δεδομένα για τον Αμερικανό σκόρερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024