Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΕ: «Χτύπημα» με δασμούς για να αναχαιτίσει την επέλαση Shein και Temu

ΕΕ: «Χτύπημα» με δασμούς για να αναχαιτίσει την επέλαση Shein και Temu

Σκληραίνει τη στάση της η Ευρώπη στις πλατφόρμες τύπου Shein, Temu και AliExpress.

Σφίγγει τη θηλιά στα φθηνά αγαθά από την Κίνα η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζοντας την επιβολή εισαγωγικών δασμών με απώτερο σκοπό να ανακόψει την επέλαση δημοφιλών διαδικτυακών marketplaces τύπου Shein, Temu και AliExpress.

Οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν να επιβάλλουν δασμούς σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η διείσδυση των κινεζικών sites λιανικών πωλήσεων που επεκτείνονται επιθετικά στις ευρωπαϊκές αγορές.

Τα προϊόντα που αγοράζει ο Ευρωπαίος από μία χώρα που δεν ανήκει στην Ευρώπη δεν έχουν φόρους τελωνείου

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως μέχρι σήμερα οι κανόνες επιβάλλουν τα προϊόντα που κοστίζουν κάτω από €150 να μην υπόκεινται σε δασμούς. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως τα προϊόντα που αγοράζει ο Ευρωπαίος από μία χώρα που δεν ανήκει στην Ευρώπη, δεν έχουν φόρους τελωνείου αν η αξία τους δεν ξεπερνά το παραπάνω ποσό.

Η Κίνα μάλιστα ωφελείται από τα επιδοτούμενα ταχυδρομικά έξοδα, πράγμα που σημαίνει ότι η αποστολή φθηνών αγαθών αεροπορικώς είναι ιδιαιτέρως συμφέρουσα.

Η συζήτηση για επιβολή δασμών πάει… Ευρωκοινοβούλιο

Η πιθανή επιβολή δασμών μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται καθώς έρχεται εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας μεταξύ των λιανοπωλητών που εδρεύουν στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ για τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από τις συνδεδεμένες με την Κίνα αγορές οι οποίες εκμεταλλεύονται ένα παραθυράκι που εξαιρεί τα είδη χαμηλής αξίας από τους εισαγωγικούς δασμούς.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε: «Τον περασμένο Μάιο θέσαμε επί τάπητος τις τελωνειακές μεταρρυθμίσεις για μια απλή, πιο έξυπνη και ασφαλέστερη τελωνειακή ένωση. Αυτό που προτείναμε τώρα είναι ότι δεν υπάρχει πλέον καμία εξαίρεση για τα δέματα αξίας κάτω των 150 ευρώ».

Η πρόταση για το ηλεκτρονικό εμπόριο πρέπει πρώτα να συζητηθεί και να γίνει αποδεκτή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο συνεδριάζει αργότερα αυτό το μήνα.

Μόνο πέρυσι, εισήχθησαν στην ΕΕ 2,3 δισεκατομμύρια είδη κάτω από το αφορολόγητο όριο των 150 ευρώ, σύμφωνα με έκθεση των Financial Times.

Αξιωματούχοι που μίλησαν στους FT ανέφεραν ότι θα είναι δύσκολο να συμφωνήσουν οι χώρες, δεδομένου ότι το νέο καθεστώς θα αυξήσει και άλλο τον φόρτο εργασίας των ήδη καταπονημένων τελωνειακών υπαλλήλων.

Sports in

Η επιβλητική εμφάνιση του «Greek Freak» κόντρα στην Δομινικανή Δημοκρατία (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «σάρωσε» την Δομινικανή Δημοκρατία, με τον «Greek Freak» να κάνει μια εκπληκτική εμφάνιση και να αναδεικνύεται MVP του αγώνα – Τα στατιστικά του σούπερ σταρ της «γαλανόλευκης» στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024