Αν έχετε βρεθεί ποτέ στη βροχή, ξέρετε ότι τα μαλλιά σας συχνά επωμίζονται το μεγαλύτερο μέρος της βροχής. Ο βροχερός καιρός (ή ακόμα και η υπερβολική υγρασία) μπορεί να οδηγήσει σε φριζάρισμα και ατίθασα μαλλιά.

Αποφύγετε το styling: Τα μαλλιά σας είναι ήδη πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα όταν ο καιρός είναι βροχερός

Αλλά μην ανησυχείτε, έχουμε μερικές συμβουλές για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από τα καπρίτσια της μητέρας φύσης και να διατηρήσετε τα μαλλιά σας πολύ όμορφα ακόμα και μια βροχερή μέρα.

Πώς να διατηρήσετε τα μαλλιά σας λαμπερά όταν ο καιρός είναι βροχερός

Πρώτα απ’ όλα, χρησιμοποιήστε προϊόντα κατά του φριζαρίσματος. Αυτό θα λύσει περίπου το 70% του προβλήματος. Επενδύστε σε υψηλής ποιότητας προϊόντα κατά του φριζαρίσματος των μαλλιών, όπως ορούς, έλαια και σπρέι. Εφαρμόστε αυτά τα προϊόντα σε νωπά μαλλιά για να αποτρέψετε την υγρασία να εισχωρήσει και να προκαλέσει φριζάρισμα στα μαλλιά σας. Αλλά δεν έχουν όλα τα προϊόντα anti-frizz ιδιότητες, γι’ αυτό δώστε μεγάλη προσοχή στα συστατικά που αναγράφονται στη συσκευασία.

Μερικά από τα πιο συνηθισμένα συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν

Σιλικόνη: συχνά σχηματίζουν ένα προστατευτικό στρώμα πάνω από τα μαλλιά, εμποδίζοντας την είσοδο της υγρασίας.

Γλυκερίνη: Η γλυκερίνη είναι ένας υγραντικός παράγοντας που μπορεί να προσελκύσει και να συγκρατήσει την υγρασία από τον αέρα. Βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης των μαλλιών, αποτρέποντας την ξηρότητα και το φριζάρισμα.

Λιπαρές αλκοόλες: Οι λιπαρές αλκοόλες, όπως η κετυλική αλκοόλη και η στεαρυλική αλκοόλη, χρησιμοποιούνται συνήθως σε προϊόντα μαλλιών για τις μαλακτικές τους ιδιότητες. Βοηθούν στην εξουδετέρωση του φριζαρίσματος μαλακώνουν και ενυδατώνουν τα μαλλιά.

Κερατίνη: Η κερατίνη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται φυσικά στα μαλλιά. Τα προϊόντα μαλλιών με προσθήκη κερατίνης μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων μαλλιών και στη μείωση του φριζαρίσματος.

Άλλες συμβουλές

Επιλέξτε προστατευτικά χτενίσματα, όπως πλεξούδες, κότσο ή αλογοουρά, για να ελαχιστοποιήσετε την έκθεση στη βροχή.

Φορέστε ένα μεταξωτό μαντήλι ή ένα μαλακό καπέλο για να αποτρέψετε τα μαλλιά σας να βραχούν. Το μετάξι είναι απαλό για τα μαλλιά σας και βοηθά στη μείωση της τριβής και του φριζαρίσματος.

Όχι το πιο cool, αλλά αρκετά αποτελεσματικό: χρησιμοποιήστε ένα σκουφάκι για το ντους. Ένα σκουφάκι ντους δεν είναι μόνο για το ντους. Βάλτε ένα στα μαλλιά σας πριν βγείτε στη βροχή. Είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να προστατέψετε τα μαλλιά σας.

Αποφύγετε το styling: Τα μαλλιά σας είναι ήδη πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα όταν ο καιρός είναι βροχερός. Κάντε ένα διάλειμμα από την ισιωτική και το σίδερο για μπούκλες και υιοθετήστε πιο φυσικές εμφανίσεις. Αν χρησιμοποιείτε σεσουάρ, χρησιμοποιήστε το σε μέτρια θερμοκρασία.

*Με πληροφορίες από: Insiders.com