Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία στην Αττική: Φωτιές από κεραυνούς, ισχυρή βροχόπτωση και πλημμύρες

Κακοκαιρία στην Αττική: Φωτιές από κεραυνούς, ισχυρή βροχόπτωση και πλημμύρες

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία

Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός την Πέμπτη, με απότομη πτώση της θερμοκρασίας και έντονες βροχοπτώσεις με πλημμυρικά φαινόμενα να σημειώνονται στην Αττική.

Πλημμύρες έχουν καταγραφεί στην περιοχή της Άνοιξη και τον Άγιο Στέφανο ενώ πυρκαγιές από κεραυνούς ξέσπασαν νωρίτερα σε Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Σταμάτα, Άνοιξη και Μαραθώνα, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Προειδοποιητικό μήνυμα από το «112» για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, έλαβαν το μεσημέρι οι πολίτες στην Αττική, με το οποίο καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Όπως ανέφερε το μήνυμα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπονται καταιγίδες, από το μεσημέρι, έως τις πρώτες βραδινές ώρες. Την προσοχή των πολιτών σε ό,τι αφορά τους κεραυνούς, σε στεριά και θάλασσα, εφιστά η Πολιτική Προστασία.

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

Στην Αττική, στις 15:00 το μεσημέρι, ασθενής βροχή υπήρχε στο Πόρτο Ράφτη, την Παλλήνη, τη Ραφήνα, το Κορωπί και στα Σπάτα. Νωρίτερα, ισχυρές βροχές είχαν σημειωθεί σε Διόνυσο, Άγιο Στέφανο και Σπάτα, ενώ χαλάζει έπεσε στον Άγιο Στέφανο. Βροχή έπεσε στις 16:00 το μεσημέρι και στην Ελευσίνα και λίγο αργότερα στο Πέραμα. τον Κορυδαλλό και το Φάληρο.

Το μεσημέρι, η κακοκαιρία έπληξε και περιοχές της Πελοποννήσου, με ισχυρά φαινόμενα να εκδηλώνονται σε Νεμέα, Ισθμό, Άργος και Ξυλοκέριζα Κορίνθου.

Βροχή έπεσε επίσης στην Αυλίδα, τη Χαλκίδα, τη Θήβα, τον Νέο Παλαμά Φθιώτιδας, την Αμφίκλεια και την Τραγάνα, ενώ πιο ασθενή ήταν τα φαινόμενα στην Άμφισσα, το Παλαιοχώρι, τον Παρνασσό, την Τανάγρα. Ισχυρή βροχή εκδηλώθηκε και στην Ελασσόνα.

Σύμφωνα με το meteo.gr, από την κακοκαιρία, μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης, επηρεάστηκαν κυρίως τα βόρεια τμήματα του νομού.

Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε παρουσιάζονται τα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως τις 14:00 περίπου.

Όπως προκύπτει από αυτή, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο σταθμό του Αγίου Στεφάνου και ήταν ίσο με 53 χιλιοστά. Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη του καιρού στην Αττική σε σχεδόν πραγματικό χρόνο στο «Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής».

Κεραυνοί προκάλεσαν πυρκαγιές

Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι «λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε Διόνυσο, Άνοιξη, Μαραθώνα εκδηλώθηκαν διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε δασικές εκτάσεις. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha έχουν πέσει πανω από 7000 κεραυνοί.

Sports in

Σπανούλης: Κατάφερε να μην παρουσιάσει μια… «εθνική του Γιάννη»!

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Βασίλη Σπανούλη στην πρεμιέρα της Εθνικής στο Προολυμπιακό τουρνουά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024