Προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (8/7) πήρε ο 32χρονος, που φέρεται να σκότωσε τον 36χρονο μπατζανάκη του σε γλέντι στο Οροπέδιο Καθαρού στο Λασίθι.

Στον κατηγορούμενο, που οδηγήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (4/7) στον εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ο 32χρονος παραδόθηκε στην Αστυνομία και ομολόγησε πως κατά τη διάρκεια του γλεντιού για τις κουρές άρχισε να πυροβολεί άσκοπα, κι αυτό επειδή είχε πιει, με αποτέλεσμα σφαίρα να καταλήξει στο σώμα του θύματος και να του αφαιρέσει τη ζωή.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 36χρονος αγροκτηνοτρόφος από την Ιεράπετρα βρέθηκε στο Οροπέδιο Καθαρού για να βοηθήσει συγγενείς του κτηνοτρόφους στις κουρές των κοπαδιών.

Όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, ακολούθησε γλέντι. Μαντινάδες, καλό φαΐ και ρακές σε αφθονία.

Ο Γιώργος διασκέδαζε με την οικογένειά του και τους φίλους του, τραγουδούσαν και χόρευαν χωρίς κανείς να περιμένει την δραματική εξέλιξη του γλεντιού.

Το κέφι είχε ανάψει για τα καλά. Μετά από την κουρά των προβάτων, συνηθίζεται να ακολουθεί ξεφάντωμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Από τη μία στιγμή στην άλλη άλλαξαν όλα. Την ώρα που ο 32χρονος μπατζανάκης έριχνε μπαλωθιές στον αέρα, μία σφαίρα πέτυχε τον 36χρονο.

«Κάνανε κουρές και είχε πάει για να βοηθήσει να γίνει αυτό και μετά στο τραπέζι εκεί στο γλέντι επάνω έγινε το συμβάν», είπε συγγενής του θύματος.

«Ήταν 8-10 άτομα και είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ο κατηγορούμενος σήκωσε το όπλο όχι σε κάθετη θέση, προς τον ουρανό, εκείνη την ώρα αιφνιδιαστικά πέρασε μπροστά του το θύμα και δέχθηκε τον πυροβολισμό στο στήθος στα πλευρά μαρτυρίες», δήλωσε ο Γιώργος Στειακάκης, δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Θύτης και θύμα περνούσαν μαζί το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς τους

Όλοι πάγωσαν. Ο 36χρονος έπεσε κάτω με την αιμορραγία να μην σταματά. Ο μπατζανάκης του, κρατούσε ακόμα στο χέρι του το όπλο σε απόλυτο σοκ.

Προσπάθησαν να σηκώσουν και να βάλουν σε καρότσα αγροτικού τον άτυχο 36χρονο για να τον μεταφέρουν όσο πιο γρήγορα στο νοσοκομείο. Δεν πρόλαβε να φτάσει. Σύμφωνα με μαρτυρίες, άφησε την τελευταία του πνοή στο αυτοκίνητο.

«Είναι δύσκολα. Δεν ξέρουμε ούτε και εμείς ακόμα. Περιμένουμε την ιατροδικαστική απόφαση. Ήταν ένα καλό παιδί και ένα δυνατό παιδί», είπε ο συγγενής του 36χρονου.

Ο 32χρονος κατηγορούμενος δεν μπορούσε να πιστέψει το μέγεθος της τραγωδίας. Το θύμα ήταν ένας άνθρωπος που περνούσαν μαζί το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς τους.

«Ήταν σε τραγική κατάσταση, έκλαιγε, έλεγε ακατάληπτα πράγματα, πρώτη φορά συναντάω τέτοια συντριβή. Και μεταξύ τους τώρα οι δύο άντρες είχαν αδελφική σχέση, ήταν συνέχεια μαζί», ανέφερε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου.

Σε κατάσταση αμόκ, ο 32χρονος άρχισε να τρέχει με το όπλο στα χέρια. Προσπαθούσαν να τον συγκρατήσουν για να μην κάνει κακό και στον εαυτό του. Πάνω στο σοκ, φαίνεται να πέταξε το όπλο του εγκλήματος σε κάποιο δύσβατο σημείο.

Ο Γιώργος αγαπούσε το τραγούδι και τις μαντινάδες. Από νεαρή ηλικία τραγουδούσε σε μαγαζιά και έπαιζε μουσική. Πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, με τη σύζυγό του να είναι συντετριμμένη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό

«Συνελήφθη χθες (3/7) το βράδυ, σε περιοχή του δήμου Αγίου Νικολάου, 32χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, χθες απογευματινές ώρες κατά τη διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, ο 32χρονος προέβη στη ρίψη άσκοπων πυροβολισμών με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 36χρονου.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου συνελήφθη ο 32χρονος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων, με την οποία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου».