Σε σοκ βρίσκεται η οικογένεια του 36χρονου, καθώς και του 32χρονου μπατζανάκη του, μετά το αιματοβαμμένο γλέντι στο Οροπέδιο Καθαρού στο Λασίθι που είχε ως κατάληξη τον θάνατο του πρώτου από τα πυρά του δεύτερου.

Υπενθυμίζεται πως ο 36χρονος βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (3/7) νεκρός σε δρόμο του Λασιθίου με τη σορό του να φέρει τραύματα από όπλο.

Σήμερα έγινε γνωστό πως ο 32χρονος παραδόθηκε στην Αστυνομία και ομολόγησε πως κατά τη διάρκεια του γλεντιού για τις κουρές άρχισε να πυροβολεί άσκοπα, κι αυτό επειδή είχε πιει, με αποτέλεσμα σφαίρα να καταλήξει στο σώμα του θύματος και να του αφαιρέσει τη ζωή.

«Χωρίς να το αντιληφθεί πέρασε από μπροστά του το θύμα και φέρεται να τον πυροβόλησε στα πλευρά»

«Ήταν σαν αδέρφια, είχαν άριστες σχέσεις», αναφέρει στο Creta24, ο Γιώργος Στειακάκης, δικηγόρος του 32χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη.

«Ήταν καλεσμένοι στο έθιμο κουρών ενός συντοπίτη τους, καταναλώθηκε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Ο κατηγορούμενος, την ώρα που έστρεψε το όπλο σε πλάγια θέση, ενώ εκείνος καθόταν, χωρίς να το αντιληφθεί πέρασε από μπροστά του το θύμα και φέρεται να τον πυροβόλησε στα πλευρά», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Άμεσα, ο 36χρονος πατέρας ενός παιδιού, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τραγωδία στο Λασίθι: «Ούρλιαζε και έκλαιγε… ήταν σε σοκ»

Σύμφωνα με τον κ. Στειακάκη, ο 32χρονος, σε κατάσταση σοκ, ούρλιαζε και έφυγε από το σημείο, ενώ όταν εντοπίστηκε, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου και εκεί ήταν σε απελπιστική κατάσταση.

«Είναι συντετριμμένος, άρχισε να ουρλιάζει, έπαθε σοκ. Είναι σαν να έχασε τον αδερφό του. Ο ίδιος νιώθει θύμα και θύτης. Έκλαιγε στο αστυνομικό τμήμα, ήταν σε απελπιστική κατάσταση. Κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει από την οικογένεια τι έχει γίνει».

Η αστυνομία σχηματίζει δικογραφία, ενώ καταθέτουν και αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στο σημείο. Εντός της ημέρας, ο 32χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης —πατέρας τριών παιδιών— θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Λασιθίου, ενώ θα υποδείξει στις αστυνομικές αρχές πού πέταξε το όπλο, καθώς μέχρι και εχθές δεν μπορούσε να θυμηθεί.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.