Σάλος έχει προκληθεί μετά το βιαίο επεισόδιο που συνέβη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, μεταξύ του Λευτέρη Αυγενάκη και εργαζόμενου του αεροδρομίου. Ο Λευτέρης Αυγενάκης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, τόσο στον Διευθυντή της ΚΟ της ΝΔ, όσο και στον πρόεδρο της Βουλής και τελικά διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Κατόπιν τούτου, ο υπάλληλος κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην υπουργού, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για δεύτερο βίντεο που δείχνει όλη την επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής εναντίον του εργαζομένου του αεροδρομίου.

Οι πρώτες δηλώσεις του υπαλλήλου

«Με έβρισε και με απείλησε»: Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του 22χρονου υπαλλήλου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο ίδιος περιέγραψε όλα όσα έγιναν με τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

Ακόμη, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, ο εργαζόμενος του αεροδρομίου πρόσθεσε: «Ήταν εκτός εαυτού, με έβρισε, με απείλησε και μου προκάλεσε φόβο και ανησυχία».

Δείτε το βίντεο

Λευτέρης Αυγενάκης: Η «συγγνώμη»

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθειά μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή, όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» από μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ, όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα, οι επιβάτες ήταν στη φυσούνα επιβίβασης.

Τέλος, αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει τη δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλέφωνο από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος. Ωστόσο, το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Λευτέρης Αυγενάκης: Καρέ καρέ το επεισόδιο με τον εργαζόμενο

Στο βίντεο ο Λευτέρης Αυγενάκης φαίνεται να επιτίθεται σε υπάλληλο που βρίσκεται σε πύλη αναχώρησης. Η ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων) καταγγέλει ότι ο πρώην υπουργός χειροδίκησε σε βάρος του υπαλλήλου. Στη συνέχεια δε, απείλησε έναν δόκιμο αστυνομικό που επενέβη ότι θα τον μεταθέσει φωνάζοντας παράλληλα «μην με ακουμπάτε, έχω ασυλία».

Δείτε το βίντεο με το περιστατικό