Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας: Ξηλώθηκαν παράνομες «ομπρελοξαπλώστρες»

Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας: Ξηλώθηκαν παράνομες «ομπρελοξαπλώστρες»

Η ΕΛ.ΑΣ. σε κοινή επιχείρηση με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, απομάκρυνε αυθαίρετα τοποθετημένα τραπεζοκαθίσματα και ομπρελοξαπλώστρες από την παραλία ΝΑΟΚ στην Κέρκυρα

«Ελεύθερη» από ομπρελοξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα που είχαν τοποθετηθεί  αυθαίρετα, χωρίς  παραχώρηση απλής χρήσης, θα είναι από σήμερα η παραλία γνωστή ως «ΝΑΟΚ» στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας.  Η παραλία ονομάζεται έτσι από τα αρχικά του  Ναυτικού Αθλητικού Όμιλου Κέρκυρας, που έχει τις εγκαταστάσεις του στο βόρειο τμήμα του κόλπου της Γαρύτσας, κάτω από παλαιό Φρούριο. Αναμένεται έκδοση προστίμου στην επιχείρηση, το οποίο πρόκειται να ξεπεράσει τα 35.000 ευρώ.

Κοινή επιχείρηση ΕΛ.ΑΣ. – Κτηματικής Υπηρεσίας

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  διενεργήθηκε συντονισμένη επιχείρηση της Κτηματικής Υπηρεσίας του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ., στην παραλία της περιοχής ΝΑΟΚ, όπου διαπιστώθηκε αυθαίρετη κατάληψη τμήματος της παραλίας από επιχείρηση.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια παραλία που επιλέγουν καθημερινά, μεταξύ άλλων, πολίτες και παραθεριστές μεγαλύτερης ηλικίας καθώς και οικογένειες με παιδιά που δεν θα μπορούσαν να μετακινηθούν σε άλλες παραλίες», σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Όπως αναφέρεται «ο ελεγκτικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε άμεσα έπειτα από δεκάδες καταγγελίες πολιτών (τηλεφωνικές καθώς και μέσω της εφαρμογής MyCoast) και αφού εντοπίστηκαν παραβάσεις, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, ο παράνομα καταλειφθείς χώρος διατέθηκε και πάλι προς χρήση στο κοινό καθώς απομακρύνθηκαν όλα τα τοποθετημένα κινητά αντικείμενα».

Παράνομες ομπρελοξαπλώστρες… σε 210 τ.μ. αιγιαλού

Πιο αναλυτικά, κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε η ύπαρξη αυθαίρετων καταλήψεων τεσσάρων τμημάτων του αιγιαλού συνολικής επιφάνειας 210 τ.μ. χωρίς σύμβαση παραχώρησης απλής χρήσης όπου η επιχείρηση είχε τοποθετήσει 13 ομπρέλες, 46 ξαπλώστρες, 13 τραπέζια και 20 καθίσματα.

Άμεσα συντάχθηκε το Τοπογραφικό Διάγραμμα και η Έκθεση Αυτοψίας και εκδόθηκε η Πράξη Απομάκρυνσης και η Διαταγή Σφράγισης. Ο χώρος σφραγίστηκε με ταινία, διατάχθηκε η διακοπή κάθε οικονομικής δραστηριότητας εντός του χώρου και απαγορεύτηκε η είσοδος. Στη συνέχεια, τα κινητά αντικείμενα απομακρύνθηκαν με ευθύνη της επιχείρησης. Επιπλέον, αναμένεται η έκδοση του προστίμου στην επιχείρηση, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, και το οποίο πρόκειται να ξεπεράσει τις 35.000 ευρώ.

kerkyraompreles

Η παραλία ΝΑΟΚ πριν

Υπογραμμίζεται ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, ενώ ήδη σε εξέλιξη βρίσκονται εντατικοί έλεγχοι σε 10 περιοχές που συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό καταγγελιών και για τους οποίους θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις.

naok

H παραλία ΝΑΟΚ χωρίς τις ομπρελοξαπλώστρες

Τι προβλέπεται για τα παράνομα «ομπρελοκαθίσματα»

Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών υπενθυμίζει ότι στις περιπτώσεις εντοπισμού παραβάσεων στις παραχωρήσεις απλής χρήσης αιγιαλών και παραλιών κατά τους ελέγχους, η διαδικασία προβλέπει:

– την έκδοση του σχετικού προστίμου το οποίο, με βάση τον νέο αυστηρό νόμο που θεσπίστηκε πριν από λίγους μήνες, ανέρχεται στο τετραπλάσιο του ανταλλάγματος που θα κατέβαλε ο επιχειρηματίας για ένα έτος αν είχε συνάψει σύμβαση.

– την άμεση απομάκρυνση – εντός 48 ωρών- όλων των παράνομων ομπρελοκαθισμάτων καθώς και τα κατασκευών με ευθύνη του επιχειρηματία. Αν αυτό δεν γίνει, τότε την ευθύνη απομάκρυνσης την αναλαμβάνει ο Δήμος.

Sports in

Σπανούλης: Κατάφερε να μην παρουσιάσει μια… «εθνική του Γιάννη»!

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Βασίλη Σπανούλη στην πρεμιέρα της Εθνικής στο Προολυμπιακό τουρνουά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024