Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ζητούν να τεθεί εκτός νόμου το «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας»

Ζητούν να τεθεί εκτός νόμου το «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας»

Όπως υποστηρίζουν το ΚΙΕΦ «αντιστρατεύεται την ελληνική έννομη τάξη και εμφανίζεται ως εκπρόσωπος ανύπαρκτων μειονοτήτων, δήθεν τουρκικής και ψευτομακεδονικής».

Εκτός νόμου ζητούν να τεθεί το «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» (ΚΙΕΦ) το οποίο κατά τις πρόσφατες ευρωεκλογές αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στην Ροδόπη και την Ξάνθη και να σταματήσει οποιαδήποτε δραστηριότητά του στην Θράκη, ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας δύο πανεπιστημιακοί.

Οι δύο προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι παράνομα και κατά παράβαση των συνταγματικών επιταγών έγινε από τον Άρειο Πάγο δεκτή η συμμετοχή του ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές, καθώς αντιστρατεύεται την ελληνική έννομη τάξη και εμφανίζεται ως εκπρόσωπος ανύπαρκτων μειονοτήτων, δήθεν τουρκικής και ψευτομακεδονικής.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους προσφεύγοντες, παραβιάζεται η συνθήκη της Λοζάνης, καθώς δήλωναν ευθέως οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΙΕΦ ότι είναι Τούρκοι, δεν είναι Έλληνες μουσουλμάνοι, είναι Τούρκοι μουσουλμάνοι, είναι η φωνή της μακεδονικής μειονότητας και πρέπει να αλλάξει η συνθήκη της Λοζάνης.

Στην αίτηση ακύρωσης, οι δύο πανεπιστημιακοί καθηγητές, επισημαίνουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου(1/2024) είναι παράνομη, γιατί δεν απέκλεισε αλλά αντίθετα παράνομα ανακήρυξε τη συμμετοχή του ΚΙΕΦ στις περασμένες Ευρωεκλογές.

Στους συνταγματικούς κανόνες που θεσπίζουν περιορισμούς ως προς τη δυνατότητα εκλογιμότητας ενός πολιτικού κόμματος, μεταξύ των άλλων, είναι να μην διεγείρει το κόμμα το λαϊκό αίσθημα με πράξεις με τι οποίες αντιστρατεύονται τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές, να μην υποκινεί και διεγείρει το λαϊκό αίσθημα και μάλιστα με επιθετικές προς τη δημοκρατία θέσεις των ηγετών του κόμματος.

Τέλος, επισημαίνουν οι προσφεύγοντες ότι το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου δεν έλεγξε ως όφειλε το καταστατικό και την υποκρυπτόμενη δράση του ΚΙΕΦ, το οποίο δρα αντεθνικά και σε βάρος των διεθνών συνθηκών της χώρας με αποτέλεσμα να κάνει δεκτή την αίτηση συμμετοχής του στις Ευρωεκλογές.

Sports in

Το ελληνικό τένις γράφει ιστορία στο Παρίσι (pics)

Mαρία Σάκκαρη, Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς θα πάρουν μέρος στο Ολυμπιακό τουρνουά του τένις στο Παρίσι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024