Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς να παντρευτείς έναν εκατομμυριούχο: Οι ιντερνετικές συμβουλές για το πώς μπορείς να βρεις πλούσιο άντρα

Πώς να παντρευτείς έναν εκατομμυριούχο: Οι ιντερνετικές συμβουλές για το πώς μπορείς να βρεις πλούσιο άντρα

Η άνοδος της ακροδεξιάς και η αναβίωση των tradwives έχει συμβάλει στην τροφοδότηση μιας διαδικτυακής τάσης στην οποία οι γυναίκες συμβουλεύουν άλλες για το πώς να βρουν πλούσιους άνδρες.

«Το όνομά μου είναι Karla Elia, είμαι ειδικός στις σχέσεις και δημόσιο πρόσωπο που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τις γυναίκες ηγέτιδες παγκοσμίως να προσελκύσουν κατάλληλους συντρόφους. Κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να έχει μια ενωμένη πυρηνική οικογένεια, έναν πλούσιο γάμο και μια επιτυχημένη επιχείρηση ώστε να φτάσει στη γυναικεία ισορροπία».

«Τώρα, με την άνοδο των φεμινιστικών κινητοποιήσεων, υπάρχει μια αντίδραση για τη διατήρηση των πραγμάτων ως έχουν και μια προσπάθεια επιστροφής στο πατριαρχικό status quo του παρελθόντος για να αποκτήσει η γυναίκα ξανά το ρόλο της τέλειας συζύγου και νοικοκυράς»

Με αυτόν τον τρόπο παρουσιάζεται η Karla Elía στον ιστότοπό της, τον οποίο εγκαινίασε αφού ανακάλυψε ότι θα μπορούσε να μετατρέψει τα μαθήματά της για το πώς να παντρευτείς έναν πλούσιο άνδρα -όπως έκανε εκείνη- σε πραγματική επιχείρηση. Επιμένει ότι ο κατάλληλος άνδρας πρέπει να έχει «νοοτροπία παρόχου».

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα The Sun, δήλωσε: «Ένας άνδρας πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να είναι σε οικονομική θέση για να επενδύσει σε μια γυναίκα. Είμαστε επενδύσεις».

Eμπρός – πίσω;

Η περίπτωση της Karla Elía δεν αποτελεί εξαίρεση και σχετίζεται στενά με την αναβίωση των tradwives – γυναικών που αφήνουν τις δουλειές τους για να αφιερώσουν όλο το χρόνο τους στο νοικοκυριό και υποστηρίζουν ότι η ευτυχία προέρχεται από την εξυπηρέτηση των συζύγων και των παιδιών τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το μήνυμα αυτό αναμειγνύεται με τη ρητορική για την υπεροχή των λευκών ανδρών της ακροδεξιάς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nath (@soynathc)

Στον ψηφιακό κόσμο, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός προφίλ γυναικών που καυχιούνται ότι «συντηρούνται» από τους συντρόφους τους. Ένα καλό παράδειγμα είναι η Sahar Khorramnezhad, μια δικηγόρος που άφησε τη δουλειά της όταν γνώρισε τον σημερινό αρραβωνιαστικό της. Λέει ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να ασχολούνται πολύ με την εύρεση ενός πολύ πλούσιου άνδρα, υποστηρίζοντας ότι ένας «καλός πάροχος» είναι αρκετός.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η Nath, η οποία είναι επίσης πολύ δημοφιλής στο Instagram. Στο προφίλ της @soynathc, μιλάει για το πώς βρήκε έναν «gringo provider boyfriend», ενώ του σερβίρει πρωινό ή φτιάχνει το μακιγιάζ της. Και οι δύο γυναίκες συμφωνούν ότι βρήκαν την αληθινή ευτυχία όταν άρχισαν να εξυπηρετούν τους συντρόφους τους, οι οποίοι τις «κακομαθαίνουν» και τις στηρίζουν, ώστε να μην χρειάζεται να εργάζονται εκτός σπιτιού. Μέσα στο σπίτι, είναι μια άλλη ιστορία. Στο σπίτι, είναι πάντα διαθέσιμες για να προσφέρουν ό,τι ζητήσουν οι φίλοι ή οι σύζυγοί τους.

Τι κρύβεται πίσω από την άνοδο των προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με χιλιάδες οπαδούς, που συμβουλεύουν τις γυναίκες πώς να βρουν έναν πλούσιο σύζυγο;

Η Beatriz Ranea, κοινωνιολόγος και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης, πιστεύει ότι τόσο αυτό όσο και το φαινόμενο tradwife είναι μέρος της πατριαρχικής αντίδρασης στον φεμινιστικό λόγο και την πρόοδο. «Νομίζω ότι διατυπώνεται ως απάντηση στα χρόνια της έκρηξης των φεμινιστικών κινητοποιήσεων και στο πώς ο φεμινισμός προσπαθεί να σπάσει τον διαχωρισμό μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού. Τώρα, με την άνοδο των φεμινιστικών κινητοποιήσεων, υπάρχει μια αντίδραση για τη διατήρηση των πραγμάτων ως έχουν και μια προσπάθεια επιστροφής στο πατριαρχικό status quo του παρελθόντος για να αποκτήσει η γυναίκα ξανά το ρόλο της τέλειας συζύγου και νοικοκυράς», εξηγεί.

Οικονομική βία

Η πολυτελής ιστοσελίδα γνωριμιών Seeking έχει συνολικά 480.000 εγγεγραμμένους χρήστες στην Ισπανία, ηλικίας 20 έως 50 ετών, και αναφέρει ότι οι περισσότεροι χρήστες της πλατφόρμας επιλέγουν τον πολυτελή τρόπο ζωής ως κύριο χαρακτηριστικό του δυνητικού τους συντρόφου, ακολουθούμενο από τη συναισθηματική σύνδεση, δηλαδή: το χρήμα νικάει την αγάπη. Είναι εντυπωσιακό ότι όταν απαντούν σχετικά με το τι αναζητούν σε μια σχέση, μόνο το 26% απαντά «αληθινή αγάπη» σε σύγκριση με το 46,4% των singles που δηλώνουν ότι αναζητούν «έναν πολυτελή τρόπο ζωής».

Η Diana Fernández Romero, μέλος της Επιτροπής Ισότητας του Universidad Rey Juan Carlos, συν-διαχειρίζεται το πρόγραμμα ειδίκευσης στην πρόληψη και ευαισθητοποίηση για τη σεξουαλική και έμφυλη βία μέσα από μια διεπιστημονική προσέγγιση. Λέει ότι η οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών, αντί για αγώνα, θα πρέπει να αποτελεί δικαίωμα.

@miadio Replying to @Mai how to find a rich husband #fyp #advice #rich ♬ original sound – Mia Dio

«Εάν παρέχουμε στα κορίτσια και τις νεαρές γυναίκες ποικίλες αναφορές, θα συμβάλλουμε στο να διασφαλίσουμε ότι δεν θα εξιδανικεύουν ή δεν θα ρομαντικοποιούν την οικονομική εξάρτηση από έναν άνδρα. Με αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγουμε καταστάσεις οικονομικής βίας που έχουν ως αποτέλεσμα να ελέγχουν τι ξοδεύουν, να παρακολουθούν την οικονομική τους διαχείριση και να εμποδίζουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία».

»Το να θεωρείται φυσιολογική η οικονομική εξάρτηση των γυναικών από τους άνδρες συνεπάγεται ότι δεν είναι απαραίτητο να αμφισβητηθεί κοινωνικά η κατανομή των ρόλων ή οι έμφυλες σχέσεις εξουσίας. Συμβάλλει στην ενίσχυση του κυρίαρχου οράματος του αγγέλου του σπιτιού, το οποίο φάνηκε ξεπερασμένο, και είναι επιζήμιο για τον μετασχηματισμό ή την προβολή μοντέλων θηλυκότητας που εξετάζουν την οικονομική αυτονομία και συνδέονται με τη δυνατότητα ανάπτυξης επαγγελματικής σταδιοδρομίας και μιας σειράς δεξιοτήτων και γνώσεων που ευνοούν την εν λόγω αυτονομία. Μπορεί να υπάρξουν καταστάσεις εξάρτησης που επιδιώκεται και διαπραγματεύεται, πράγμα πολύ διαφορετικό από το να βλέπουμε αυτή τη μετατόπιση ως απάντηση σε ένα εξιδανικευμένο μοντέλο ρομαντικής αγάπης και αφοσίωσης», προειδοποιεί.

Sugar babies και sugar daddies

Στις 8 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η εφαρμογή My Sugar Daddy κυκλοφόρησε ένα τεράστιο πανό στο κέντρο της Μαδρίτης. Έγραφε: «Ξεκινήστε να πιστεύετε στην αγάπη με την πρώτη Visa».

Όπως αναφέρει η εταιρεία στον ισπανικό ιστότοπό της, «η έννοια του sugardating έχει αποκτήσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια στην Ισπανία, με γνώμονα το αυξανόμενο άνοιγμα προς τις εναλλακτικές μορφές σχέσεων και την επιθυμία για πολυτελείς εμπειρίες. Το My Sugar Daddy προσφέρει μια πλατφόρμα για όσους αναζητούν αμοιβαία επωφελείς σχέσεις, όπου νεαρά και φιλόδοξα άτομα (sugar babies) μπορούν να συνδεθούν με έμπειρους, επιτυχημένους άνδρες (sugar daddies)».

Όμως η Diaconía España – μια κοινωνική οργάνωση που εργάζεται με ευάλωτα άτομα – προειδοποιεί ότι το sugardating μπορεί να αποτελέσει πόρτα για τη σεξουαλική εκμετάλλευση των νέων.

*Με πληροφορίες από: El Pais

Sports in

Η επιβλητική εμφάνιση του «Greek Freak» κόντρα στην Δομινικανή Δημοκρατία (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «σάρωσε» την Δομινικανή Δημοκρατία, με τον «Greek Freak» να κάνει μια εκπληκτική εμφάνιση και να αναδεικνύεται MVP του αγώνα – Τα στατιστικά του σούπερ σταρ της «γαλανόλευκης» στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024