Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τέλειο δέρμα με μίνιμαλ μακιγιάζ; Κι όμως γίνεται

Τέλειο δέρμα με μίνιμαλ μακιγιάζ; Κι όμως γίνεται

Η αγαπημένη των stars, Gucci Westman, ανοίγει τα χαρτιά της για το πώς θα πετύχετε αψεγάδιαστη όψη στο πρόσωπο.

Η λαμπερή επιδερμίδα είναι πάντα in και οι αγαπημένες μας celebrities το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό -ρίξτε μια ματιά στη Zenday, τη Jennifer Aniston και την Anne Hathaway και θα πειστείτε. Οι makeup artists αποδίδουν συχνά το λαμπερό δέρμα με εκφράσεις όπως “fresh-faced”, “barefaced-but-better” ή “no makeup makeup” με το τελικό αποτέλεσμα να είναι πάντα ίδιο, δηλαδή dewy και υγιές. Η θρυλική makeup artist, Gucci Westman, λοιπόν, μοιράζεται όλες τις πληροφορίες για το πώς να κάνετε το foundation να μοιάζει με… δεύτερο δέρμα για φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ, οπότε συνεχίστε να διαβάζετε και κρατήστε σημειώσεις.

Προετοιμάστε το δέρμα

Μια πλούσια στρώση μιας ενυδατικής κρέμας ή ενός ελαίου θα προετοιμάσει τέλεια το δέρμα για το foundation που θα ακολουθήσει μετά και θα τη «γεμίσει». Η makeup artist τονίζει μάλιστα πως εάν έχετε λιπαρό δέρμα, προτιμήστε μια ενυδατική χωρίς έλαια με βάση το υαλουρονικό οξύ. «Όταν η επιδερμίδα παράγει υπερβολική λιπαρότητα, καλό είναι να μην προσθέσετε από πάνω κάτι λιπαρό για να μην τη βαρύνετε.» εξηγεί η ίδια.

Επιλέξτε τη σωστή υφή για το foundation

Η Gucci Westman προτείνει να συνδυάζετε υγρά και κρεμώδη foundations με ελαφριά έως μέτρια κάλυψη, για να έχετε ένα φυσικά λαμπερό αποτέλεσμα στο δέρμα. Αν νιώθετε ότι χρειάζεστε περισσότερη κάλυψη, η ίδια συμβουλεύει να τη «χτίσετε» απλώνοντας κι άλλη στρώση foundation μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα ή και να εφαρμόσετε ένα concealer τοπικά στα σημεία που χρειάζεται να «κρυφτούν» παραπάνω. Ολοκληρώστε με λίγη πούδρα για να «κλειδώσετε» τη βάση σας.

Ξεκινήστε από το κέντρο του προσώπου

Σύμφωνα με τη διάσημη makeup artist, καλό είναι να ξεκινάτε την εφαρμογή του foundation από το κέντρο του προσώπου σας και μετά να το δουλεύετε στο υπόλοιπο πρόσωπο με ένα πινέλο, αφήνοντας τα πλαϊνά σημεία του προσώπου ακάλυπτα, για να έχετε ένα natural φινίρισμα. Εφόσον δε θα έχετε foundation παντού, όλοι θα νομίζουν ότι δε φοράτε καθόλου makeup και ότι έτσι είναι το δέρμα σας εκ φύσεως!

«Χτίστε» την κάλυψη

Η ερυθρότητα εμφανίζεται κυρίως γύρω από τη μύτη, στα πλαϊνά του στόματος και στο πηγούνι, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι χρειάζεστε περισσότερη κάλυψη σε εκείνα τα σημεία. Αφού εφαρμόσετε μία στρώση από το foundation στο πρόσωπο, πάρτε ένα πινέλο με πυκνές τρίχες και «χτίστε» την κάλυψη σε εκείνες τις περιοχές εφαρμόζοντας περισσότερο προϊόν βάσης. Το καλό μπλεντάρισμα είναι πολύ σημαντικό εδώ, οπότε πάρτε τον χρόνο σας.

Δώστε διάσταση

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε διάσταση στο πρόσωπο, μετά τη βάση χρησιμοποιήστε το bronzer και το ρουζ. Εφαρμόστε το bronzer στα σημεία που τα «φιλάει» ο ήλιος, όπως στην κορυφή του μετώπου και στη γέφυρα της μύτης, και κάντε πολύ καλό blending. Στη συνέχεια, βάλτε ρουζ στα μάγουλα με ένα ειδικό πινέλο και είστε έτοιμες.

Πηγή: Vita

Sports in

Σπανούλης: Κατάφερε να μην παρουσιάσει μια… «εθνική του Γιάννη»!

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Βασίλη Σπανούλη στην πρεμιέρα της Εθνικής στο Προολυμπιακό τουρνουά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024