Ο κίνδυνος της λειψυδρίας δεν έχει εκλείψει για τον Δήμο Σερίφου, με αποτέλεσμα να παραταθεί η κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ανακοινώθηκε η παράταση κήρυξης σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερίφου της Περιφερειακής Ενότητας Σερίφου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς εξακολουθούν να ισχύουν οι λόγοι κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση φαινομένων λειψυδρίας στο νησί.

Η εν λόγω παράταση κήρυξης θα ισχύει για έναν (1) μήνα, ήτοι έως και 01 Αυγούστου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Τι δήλωσε προ ημερών στο in ο δήμαρχος του νησιού

Ο Κωσταντίνος Ρεβίνθης στις 2 Ιουλίου δήλωσε στο in με αφορμή τις καταστροφές που προκάλεσε η πυρκαγιά στα δίκτυα ύδρευσης, που επιβαρύνουν την κατάσταση λόγω της ανομβρίας: «Το δίκτυο που κάηκε είναι ένα εξωτερικό δίκτυο. Όχι μέσα στους οικισμούς. Μεταφέρουμε νερό με τα βυτιοφόρα στην κεντρική δεξαμενή. Το πρόβλημα είναι τόσο η χρονοβόρα διαδικασία όσο και η επάρκεια. Το νερό που μεταφέρουμε με τα βυτία δεν αρκεί. Ήδη μάλιστα έχουμε πρόβλημα με το νερό σε κάποιες περιοχές να κόβεται και να ξαναέρχεται. Προσπαθούμε να δώσουμε νερό με βυτιοφόρα και από μια γεώτρηση που υπάρχει»