Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Το παρασκήνιο της διαγραφής Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ

Το παρασκήνιο της διαγραφής Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ

Η αποφάση που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Όσα συνέβησαν χθες μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο

Έντονο ήταν το παρασκήνιο μέχρι τη στιγμή που ανακοινώθηκε η διαγραφή του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, μετά το βίαιο επεισόδιο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το περιστατικό είχε γνωστοποιήσει μια μέρα νωρίτερα η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ). Ζήτησε την άμεση παρέμβαση των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών, της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Την επόμενη μέρα, χθες Τετάρτη, με τη δημοσίευση του βίντεο προκλήθηκαν ισχυρές αντιδράσεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κληθείς να σχολιάσει το βίντεο σε ζωντανή εκπομπή, τόνισε πως «για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου μπορεί να δίνεται χρόνος, αλλά σε περιπτώσεις συμπεριφορών, αυτές κρίνονται ακέραια και λογικές «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», δεν γίνονται αποδεκτές από τον πρωθυπουργό».

«Ήμουν και παραμένω βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκης Μητσοτάκης όταν επέστρεψε στο γραφείο του μετά από σύσκεψη που ήταν παρών στο υπουργείο Υγείας αποφάσισε να κινήσεις διαδικασίες διαγραφής του βουλευτή Ηρακλείου, ο οποίος, υπενθυμίζεται, τέθηκε εκτός κυβερνητικού σχήματος στον τελευταίο, μετεκλογικό ανασχηματισμό. Ο πρωθυπουργός φέρεται να ήταν εκνευρισμένος με τον Λευτέρη Αυγενάκη λόγω του περιστατικού αλλά και της «τροφής» που δίνεται στις κατηγορίες περί κυβερνητικής αλαζονείας.

Στη συνέχεια ο πρώην υπουργός κλήθηκε για παροχή εξηγήσεων από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Σταύρο Καλαφάτη ενώ επικοινωνία υπήρξε και με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, όπου, αργότερα, του επέβαλλε και δεκαπενθήμερο αποκλεισμό από τις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις.

Τη συμπεριφορά του Λευτέρη Αυγενάκη, όπως αποτυπώνεται στο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καταδίκασαν γαλάζια στελέχη, όπως ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Αντίστοιχα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης είχε τονίσει πως «δεν επιδέχεται πολλών ερμηνειών το βίντεο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παράλληλα είχε παραπέμψει για τυπικούς καταστατικούς λόγους στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ τον βουλευτή για να διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης χαρακτήρισε απόλυτα σεβαστή την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι θα παραμείνει βουλευτής Ηρακλείου στηρίζοντας την κυβέρνηση. Με αυτόν τον τρόπο επιθυμεί να κρατήσει ανοιχτούς διαύλους με την κυβέρνηση.

Όπως τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου από την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη».

Ακολούθως πρόσθεσε πως θα παραμείνει βουλευτής, στηρίζοντας τη ΝΔ και την κυβέρνηση. «Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ για τη διαγραφή Αυγενάκη

Η εισαγγελική έρευνα για το επεισόδιο

Αντιμέτωπος και με ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες θα βρεθεί ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης μετά την παραγγελία του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε μετά από καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και από την υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την παραγγελία του εισαγγελικού λειτουργού τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι, βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Για την ολοκλήρωση της έρευνας σε περίπτωση που ο εισαγγελέας κρίνει ότι πρέπει να καλέσει τον καταγγελλόμενα βουλευτή με την ιδιότητα του υπόπτου οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης, τότε θα απαιτηθεί όπως προβλέπει ο νόμος απόφαση της Βουλής για την άρση της ασυλίας του.

Παράλληλα ο εργαζόμενος στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με τον οποίο ο πρώην υπουργός είχε το επεισόδιο που τον μετέτρεψε από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος σε ανεξάρτητο βουλευτή, υπέβαλε μήνυση για το περιστατικό.

Η συγγνώμη του Αυγενάκη

Είχε προηγηθεί -πριν τη διαγραφή του- η συγγνώμη του μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επίθεση σε εργαζόμενο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τόνισε ωστόσο ότι είναι έκπληκτος «από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» από μέρους μου».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό και βουλευτή Ηρακλείου με τη ΝΔ «πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβασης».

Η ανάρτησή του:

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» από μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβασης.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Sports in

Ακούστηκε για τον Ολυμπιακό, αλλά κλείνει στο ΝΒΑ

O Πι Τζέι Ντοζίερ ακούστηκε για τον Ολυμπιακό τις προηγούμενες μέρες, όμως όλα δείχνουν ότι επιστρέφει στο ΝΒΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024