Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρά ΚΚΕ σε Μητσοτάκη: Έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την αντίθεση που εκφράστηκε στις ευρωεκλογές

Πυρά ΚΚΕ σε Μητσοτάκη: Έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την αντίθεση που εκφράστηκε στις ευρωεκλογές

«Το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την στήριξη και τον συντονισμό, τη μαχητική διεκδίκηση των εργαζομένων», υπογραμμίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα, βάλλοντας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πυρά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα όσα ανέφερε κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο Εργασίας εξαπολύει το ΚΚΕ.

«Οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού είναι ομολογία ότι την αντίθεση στην κυβερνητική πολιτική που εκφράστηκε στις ευρωεκλογές και είχε ως βάση τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας που φτάνουν μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα, την καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς με την εφαρμογή των απλήρωτων υπερωριών, τα 12ωρα και τα 13ωρα, την 6ήμερη απασχόληση, τα εργατικά δυστυχήματα που έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ, την έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την στήριξη και τον συντονισμό, τη μαχητική διεκδίκηση των εργαζομένων»

Το ΚΚΕ συνεχίζει λέγοντας πως «όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης τα αγνόησε επιδεικτικά, αποδεικνύοντας ότι δε λαμβάνει καμία «εντολή» από τον λαό, αλλά αντίθετα υλοποιεί τις «εντολές» των εργοδοτικών ενώσεων και των επιχειρηματικών ομίλων με αντιδραστικούς νόμους και με άθλιες εγκυκλίους κατά παραγγελία εργοδοτών, όπως αυτή που φτάνει στο σημείο να βγάζει έξω από το μεροκάματο το μισάωρο διάλειμμα και το εικοσάλεπτο προετοιμασίας, ως μη παραγωγικό χρόνο».

«Υποκριτικά κάνει εξαγγελίες για δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων»

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, «υποκριτικά κάνει εξαγγελίες για δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, την ίδια στιγμή που αναγγέλλει νέα «κίνητρα» για παραμονή στην εργασία των συνταξιούχων, που λαμβάνουν συντάξεις πείνας, αφήνοντας ταυτόχρονα να εννοηθεί ότι προετοιμάζει την αύξηση ηλικίας συνταξιοδότησης».

Καταληκτικά το ΚΚΕ υποστηρίζει πως «οι εργαζόμενοι, όμως, ήδη οργανώνουν την απάντηση και τις διεκδικήσεις τους για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς, για μείωση του εργάσιμου χρόνου, αυξήσεις στις συντάξεις, δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή χωρίς καμιά αναμονή. Ήδη ο αγώνας σε μια σειρά κλάδους και χώρους έχει μετατρέψει αυτούς τους αντεργατικούς νόμους σε κουρελόχαρτο. Το ΚΚΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την στήριξη και τον συντονισμό, τη μαχητική διεκδίκηση των εργαζομένων».

Sports in

Το ελληνικό τένις γράφει ιστορία στο Παρίσι (pics)

Mαρία Σάκκαρη, Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς θα πάρουν μέρος στο Ολυμπιακό τουρνουά του τένις στο Παρίσι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024