Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 4 Ιουλίου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις 10:00 στο κτίριο της Κουμουνδούρου.

Το κλίμα είναι έντονο και δείγμα αυτού είναι η αιχμηρή επιστολή την οποία υπογράφουν 87 στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η οποία εστάλη την περασμένη εβδομάδα στην ηγεσία προϊδεάζοντας για το κλίμα που θα επικρατήσει στις συνεδριάσεις.

Τα πυρά από τα στελέχη που «είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου»

Στο επίκεντρο των πυρών των στελεχών και βουλευτών είναι ο υποβιβασμός και η παράκαμψη των επίσημων κομματικών οργάνων για κρίσιμες αποφάσεις, όπως λόγου χάριν το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας Αυγή.

Στελέχη και βουλευτές εξαπολύουν επίσης πυρά «για διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους», τακτικές που, σύμφωνα με τους ίδιους, «είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος».

Στον απόηχο των δηλώσεων περί μαύρων ταμείων σε κόμμα, του κλεισίματος του καθημερινού φύλλου του έντυπου κομματικού οργάνου και της πρόκλησης του Στέφανου Κασσελάκη στον Αλέξη Τσίπρα προμηνύονται ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες οι συνεδριάσεις των στελεχών του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ωστόσο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha τις προηγούμενες μέρες επιχείρησε να ρίξει τους τόνους.

Εν όψει των κρίσιμων συνεδριάσεων της Πολιτικής Γραμματείας στις 4 Ιουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο 6 Ιουλίου από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρεται ότι αυτή η κατάσταση εσωστρέφειας δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι οι συνεδριάσεις των οργάνων αυτή την εβδομάδα, θα βάλουν ένα τέλος σε αυτό.

Παράλληλα, σημειώνεται, ότι στις 09:30 θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κουμουνδούρου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εργαζόμενοι της Αυγής με σκοπό να ζητήσουν τη μη αναστολή του καθημερινού φύλλου της.