Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σκανδαλίδης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Δεν είναι πασαρέλα το ότι κάποιος θέλει να δώσει λύσεις

Σκανδαλίδης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Δεν είναι πασαρέλα το ότι κάποιος θέλει να δώσει λύσεις

Ο Κώστας Σκανδαλίδης επισήμανε πως όποιος από τους υποψηφίους εκλεγεί θα πρέπει να κάνει συμμέτοχο τη βάση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Δεν είναι πασαρέλα το ότι κάποιος θέλει να δώσει λύσεις, υπογράμμισε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, σχολιάζοντας τις μέχρι στιγμής επτά υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος.

Όπως είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης, «το ΠΑΣΟΚ έχει στελέχη που θέλουν να προσφέρουν. Αν αυτά τα στελέχη μαζέψουν 300.000 ανθρώπους να ψηφίσουν είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα για το ΠΑΣΟΚ». Όσον αφορά τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη περί «πασαρέλας προσωπικών φιλοδοξιών» τη χαρακτήρισε ως «ατυχή».

«Προς το παρόν έχουμε υποψηφίους και όχι θέσεις»

Επισήμανε πως όποιος από τους υποψηφίους εκλεγεί θα πρέπει να κάνει συμμέτοχο τη βάση του κόμματος και «όχι να τη στείλει σπίτι του γιατί μόνο έτσι μπορεί να ανασυνταχθεί».

Πρόσθεσε δε ότι «το κόμμα πρέπει να ανασυνταχθεί για να μπορέσει να επικοινωνήσει ξανά με τη βάση». Σχετικά με τη λειτουργία των οργάνων σχολίασε ότι «δεν ήταν στην καλύτερη τους στιγμή».

Ερωτηθείς για τον Χάρη Δούκα και το εάν μπορεί να είναι ταυτόχρονα δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, εφόσον εκλεγεί, απάντησε ότι «θα δούμε τι θα παρουσιάσει». Επιπλέον, όπως είπε, τυπικά η υποψηφιότητά του δεν είναι ασύμβατη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είναι ασύμβατος ο Χάρης Δούκας να είναι δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Αναφορικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη σχολίασε ότι έφερε μια νέα γενιά στελεχών στο προσκήνιο. Υποστήριξε ότι το ζητούμενο είναι όποιος και να είναι ο αρχηγός το κόμμα να μείνει ενωμένο.

Σχετικά με τις υποψηφιότητες πρόσθεσε ότι «προς το παρόν έχουμε υποψηφίους και όχι θέσεις». Μιλώντας ακόμη για την ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης ο Κώστας Σκανδαλίδης είπε ότι «δεν εννοείται κεντροαριστερά χωρίς ισχυρό ΠΑΣΟΚ» ενώ, όπως τίθεται ζήτημα συγκολλήσεων αλλά πρωτοβουλιών από τη βάση των κομμάτων.

«Υπάρχει κρίση ηγεσίας διεθνώς»

Με την παραδοχή ότι υπάρχει κρίση ηγεσίας διεθνώς στην πολιτική σκηνή ο Κώστας Σκανδαλίδης αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την τρίτη θέση που πήρε το κόμμα.

«Είναι υπόθεση των προοδευτικών δυνάμεων να ανοίξουν αυτή τη συζήτηση και να δώσουν μια πειστική απάντηση» σημείωσε υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι το «επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδοκιμάστηκε».

Σύμφωνα με τον ίδιο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ προγραμματικά ήταν καλύτερο από τους υπόλοιπους. «Ήμασταν μη τοξικοί. Ήμασταν θεσμικοί και μακριά από τη μεγάλη πόλωση» ανέφερε λέγοντας ότι «χάσαμε λιγότερο από τους άλλους».

Σχολιάζοντας τέλος την αποπομπή του Λευτέρη Αυγενάκη και τις δηλώσεις της Θεανώ Φωτίου στη Βουλή ο Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε ότι είναι κάτι που το θλίβει προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «η κρίση των πολιτικών κομμάτων οδηγεί στο κάθε πέρυσι και καλύτερα».

Sports in

«Στον έβδομο ουρανό όλοι αδέρφια»: 20 χρόνια μετά το… Έβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου (vid)

Σήμερα (4/7) συμπληρώνονται 20 χρόνια από την μέρα που η Ελλάδα κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, στο Euro του 2004.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024