Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: «όχι» λένε 7 μέλη (της παλιάς φρουράς επί Τσίπρα) της Πολιτικής Γραμματείας στην εισήγηση Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: «όχι» λένε 7 μέλη (της παλιάς φρουράς επί Τσίπρα) της Πολιτικής Γραμματείας στην εισήγηση Κασσελάκη

Επτά μέλη της πολιτικής γραμματείας και ειδικότερα που θεωρούνται της παλιάς φρουράς Τσίπρα είπαν όχι στην εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στεφανου Κασσελάκη

Επτά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα εκείνοι οι οποίοι  θεωρούνται της παλιάς φρουράς Τσίπρα είπαν «όχι» στην εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη  για την Κεντρική Επιτροπή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Τα μέλη συνεδριάζουν γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου ήδη πέντε ώρες- υπό της σκιά των διαμαρτυριών των εργαζομένων της Αυγής- και αυτό που βγαίνει προς ώρας είναι η απόρριψη, σύμφωνα με πληροφορίες, της εισήγησης της γραμματέως του κόμματος Ράνιας Σβίγκου την οποία υιοθετεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.  Εκείνοι που απέρριψαν την εισήγηση είναι από : Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιαννης Ραγκούσης, Ελένη Συμεωνίδου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κείμενο διαμαρτυρίας των «87» και διαμαρτυρία για την Αυγή

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη είχαν υπογράψει και το κείμενο διαμαρτυρίας των 87 βουλευτών και στελεχών που εστάλη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα. Στο επίκεντρο των αιχμών των 87 στελεχών και βουλευτών είναι το κλείσιμο της Αυγής, όπως και η κριτική για αδράνεια των οργάνων. Τα στελέχη και οι βουλευτές το κείμενο τους μιλούσαν για διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος.

Εκτενής είναι οι αναφορές και τα καρφιά για τις δηλώσεις περί μαύρων ταμείων και εμμέσως πλην σαφώς στο κείμενο δίνεται το στίγμα υπεράσπισης του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθότι τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι το κόμμα μας δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες, υπηρετούσε πάντα στην πράξη τη διαφάνεια και ήταν ανεξάρτητο από οικονομικά συμφέροντα.

Πιρν ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη περιμεναν οι εργαζόμενοι της Αυγής, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας. Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε τα χρήματα για να πληρώσουμε την εκτύπωση του καθημερινού φύλλου της Αυγής».

ΣΥΡΙΖΑ: Τα φώτα στραμμένα στις τοποθετήσεις των μελών στην προσεχή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Υπό αυτό το κλίμα τα φώτα είναι στραμμένα στις τοποθετήσεις των μελών και στην προσεχή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Σάββατο. Εκεί επικεντρώνεται το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στο κόμμα στον απόηχο και των όσων έχει διαμηνύσει το τελευταίο διάστημα ο Στέφανος Κασσελάκης για ριζικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εν μέσω αντιδράσεων περί μαύρων ταμείων, του κλεισίματος της Αυγής και για τις αποφάσεις περί προοδευτικής συμμαχίας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνέχισε και την Τετάρτη τις συναντήσεις του με τους βουλευτές και σύμφωνα με πηγές, το κλίμα ήταν εποικοδομητικό, με κοινό τόπο την ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για περαιτέρω ενδυνάμωση του ρόλου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε επαφές με τους Θεοδώρα Τζάκρη, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, Γιώργο Παπαηλιού, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, Ραλλία Χρηστίδου, Μίλτο Ζαμπάρα, Γιάννη Σαρακιώτη, Πέτρο Παππά, Γιώργο Γαβρήλο, Χάρη Μαμουλάκη, Έλενα Ακρίτα και Όλγα Γεροβασίλη.

Sports in

Το ελληνικό τένις γράφει ιστορία στο Παρίσι (pics)

Mαρία Σάκκαρη, Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς θα πάρουν μέρος στο Ολυμπιακό τουρνουά του τένις στο Παρίσι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024