Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Το ελληνικό τένις γράφει ιστορία στο Παρίσι (pics)

Το ελληνικό τένις γράφει ιστορία στο Παρίσι (pics)

Mαρία Σάκκαρη, Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς θα πάρουν μέρος στο Ολυμπιακό τουρνουά του τένις στο Παρίσι!

Την ώρα που η Μαρία Σάκκαρη, ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς δίνουν τις μάχες τους στο διάσημο τουρνουά τένις του Wimbledon, το ελληνικό τένις γράφει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Όπως ενημέρωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν τέσσερις αθλητές, δύο κορίτσια, η Μαρία Σάκκαρη και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ και δύο αγόρια, ο Στέφανος και ο Πέτρος Τσιτσιπάς

Μαρία Σάκκαρη-Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Στέφανος Τσιτσιπάς-Πέτρος Τσιτσιπάς θα είναι ζευγάρια στο διπλό, ενώ Σάκκαρη και Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξουν και στο μονό, αλλά και στο μικτό, διεκδικώντας όλοι τους μία διάκριση στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, μετά τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα, που η Ελλάδα θα έχει τέσσερις αθλητές και αθλήτριες στο Ολυμπιακό τουρνουά. Στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από επτά τενίστες οι οποίοι κατέκτησαν τέσσερα μετάλλια.

Δύο ασημένια ο Διονύσης Κασδαγλής , ένα ασημένιο ο Δημήτρης Πετροκόκκινος και ένα χάλκινο ο Κωνσταντίνος Πασπάτης. Ο Κασδαγλής, ήταν Ελληνο-Αιγύπτιος με βρετανική υπηκοότητα και  έφτασε στον τελικό τόσο στο μονό όσο και στα διπλό αντρών μαζί με τον Δημήτρη Πετροκόκκινο, αλλά έχασε και στις δύο περιπτώσεις.

Ο Κωνσταντίνος Πασπάτης, ένας Έλληνας γεννημένος στο Λίβερπουλ, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στα μονά, χάνοντας από τον μετέπειτα χρυσό Ολυμπιονίκη Τζόν Πάιους Μπόλαντ, μοιράζοντας το χάλκινο  με τον Ούγγρο Μόμτσιλο Ταπάβιτσα.

Η συμμετοχή τεσσάρων αθλητών αυξάνει και τις πιθανότητες για διάκριση με το Στέφανο και τη Μαρία να έχουν φυσικά τις δυνατότητες και τα προσόντα να ανέβουν στο βάθρο, κάτι που δεν κατάφεραν πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο. Οι δύο κορυφαίοι Ελληνες τενίστες όλων των εποχών, δεν τα πήγαν τόσο καλά στο μονά, αλλά στο διπλό έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά όπου αποκλείστηκαν από την Άσλεϊ Μπάρτι (Νο 1 τότε στον κόσμο) και τον Τζον Πιρς από την Αυστραλία που κατέκτησαν τελικά το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση.

Η έκπληξη για την ελληνική ομάδα είναι η συμμετοχή της Δέσποινας Παπαμιχάηλ στο διπλό των γυναικών μαζί με την Μαρία Σάκκαρη. Η 31χρονη αθλήτρια, Νο 107 αυτή τη στιγμή στον κόσμο, πήρε την κάρτα συμμετοχής από την Παγκόσμια Ομοσπονδία του τένις, προκειμένου η Μαρία να έχει παρτενέρ και στο διπλό γυναικών.

Το μειονέκτημα είναι ότι η Παπαμιχαήλ που έχει φτάσει μέχρι και το Νο 93 της παγκόσμιας κατάταξης δεν έχει δώσει αρκετούς αγώνες με τη Σάκκαρη στο διπλό.

Το Ολυμπιακό τουρνουά τένις θα ξεκινήσει στις 27 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 4 Αυγούστου, στα χωμάτινα courts του Roland Garros, Σε κάθε περίπτωση, η συμμετοχή τεσσάρων αθλητών και αθλητριών αυξάνει κατακόρυφα το ελληνικό ενδιαφέρον στο Ολυμπιακό τουρνουά του τένις.

Sports in

Το ελληνικό τένις γράφει ιστορία στο Παρίσι (pics)

Mαρία Σάκκαρη, Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς θα πάρουν μέρος στο Ολυμπιακό τουρνουά του τένις στο Παρίσι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024