Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η ζωή της Τζίνα Λολομπρίτζιτα: Οι διακοπές στη Costa del Sol, ο Φιντέλ Κάστρο και η Σοφία Λόρεν

Η ζωή της Τζίνα Λολομπρίτζιτα: Οι διακοπές στη Costa del Sol, ο Φιντέλ Κάστρο και η Σοφία Λόρεν

O Φιντέλ Κάστρο την θαύμαζε, η Σοφία Λόρεν την ανταγωνίζονταν όπως έγραφαν οι φυλλάδες της εποχής, ενώ ο Τύπος την έψαχνε απεγνωσμένα στη Costa del Sol.

«Σπούδασα ζωγραφική και γλυπτική στο σχολείο και έγινα ηθοποιός κατά λάθος …. Είχα πολλούς εραστές και εξακολουθώ να έχω ειδύλλια. Είμαι πολύ κακομαθημένη. Σε όλη μου τη ζωή είχα πάρα πολλούς θαυμαστές», είχε πει η Τζίνα Λολομπρίτζιτα, κάνοντας μια ανασκόπηση της ζωής της, χρησιμοποιώντας μονάχα μια χούφτα από λέξεις.

Η Λολομπρίτζιτα λοιπόν, μια γυναίκα που γεννήθηκε στο Σουμπιάκο, μια επαρχία της Ρώμης, κατέκτησε τον κόσμο και εμείς, ανήμερα της επετείου της γέννησης της, ρίχνουμε μια κλεφτή ματιά στον γκλάμουρους βίο της.

«Ένα καλό άλογο κούρσας και μια κατσίκα»

Αφού κατέλαβε την τρίτη θέση στα καλλιστεία Miss Italia το 1947, άρχισε να παίζει σε ιταλικές ταινίες και στη συνέχεια στο πλευρό μερικών από τους μεγαλύτερους αστέρες της Αμερικής: Έρολ Φλιν, Ροκ Χάντσον, Φρανκ Σινάτρα.

Με το χαϊδευτικό παρατσούκλι La Lollo και Gina Bambina, η Λολομπρίτζιτα αναδείχθηκε σε σταρ περίπου την ίδια εποχή με τη Σοφία Λόρεν, παρόλο που ήταν οκτώ χρόνια μεγαλύτερή της.

«Όταν μου ήρθε η ιδέα ενός φωτορεπορτάζ για τον Φιντέλ Κάστρο, αναρωτήθηκα αν θα ήταν επικίνδυνο», δήλωσε αργότερα στο ιταλικό περιοδικό Gente. «Είχα ακούσει ότι περιβάλλεται πάντα από ένοπλους στρατιώτες, αλλά η ιδέα με γοήτευσε επίσης»

Η Λολομπρίτζιτα και η Λόρεν είχαν καταξιωθεί διεθνώς ως ηθοποιοί, γεγονός που οδήγησε σε έντονες εικασίες για αντιπαλότητα. Αν και η Λολομπρίτζιτα αργότερα το απέδωσε σε φήμες που υποδαύλισε η ομάδα δημοσίων σχέσεων της Λόρεν, δεν το αρνήθηκε ακριβώς εκείνη την εποχή, λέγοντας στο LIFE: «Είμαστε τόσο διαφορετικές όσο ένα καλό άλογο κούρσας και μια κατσίκα».

Φωτογραφία: Wikimedia Commons

Όταν το LIFE φιλοξένησε την ηθοποιό την εποχή της μετακόμισής της στον Καναδά (για λόγους χαμηλότερης φορολογίας και πιο ανοιχτού νομικού πλαισίου για τον Γιουγκοσλάβο σύζυγό της), είχε ήδη ξεκινήσει μια κινηματογραφική καριέρα που θα διαρκούσε άλλη μια δεκαετία πριν επιβραδυνθεί σημαντικά.

Αλλά η Λολομπριτζίτα ήταν μια απρόθυμη σταρ εξ αρχής, εξηγώντας αργότερα ότι έγινε ηθοποιός μόνο «επειδή το κοινό ήθελε να γίνω».

Η συνέντευξη με τον Φιντέλ Κάστρο

Η Λολομπριτζίτα δεν ήταν απλώς μια «bombshell» όπως την αποκαλούσαν οι φυλλάδες της εποχής. Όταν η καριέρα της στον κινηματογράφο άρχισε να παίρνει φθίνουσα καθοδική τάση στράφηκε προς την τέχνη και αργότερα στο φωτορεπορτάζ.

Έγινε μια καταξιωμένη φωτορεπόρτερ στη δεκαετία του 1970, καταφέρνοντας να κλείσει μια αποκλειστική συνέντευξη με τον Φιντέλ Κάστρο.

Εκείνη ήταν η λαμπερή Ιταλίδα σταρ του 1950, που κάποτε είχε χαρακτηριστεί ως η «πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο»- εκείνος ήταν ο σκληροτράχηλος κομμουνιστής ηγέτης της Κούβας.

Όμως, η Τζίνα Λολομπριγκίντα και ο Φιντέλ Κάστρο ταίριαξαν αμέσως.

Από το πάρτι των πειρατών που θεσμοθέτησε ο Αλφόνσο μέχρι τις συναυλίες μεγάλων καλλιτεχνών, όπως ο Raphael, στους κήπους του ξενοδοχείου Don Pepe, καθώς και τις νύχτες στο La Pagoda Gitana, η ερωτική ζωή της σταρ αποτελούσε πάντοτε μεγάλη ίντριγκα για τον Τύπο

Ο ηγέτης εκτίμησε ιδιαιτέρως την Λολομπρίτζιτα, τόσο που έβγαλε το ρολόι του και της το χάρισε. Το ρολόι αυτό, στο οποίο αργότερα έγραψε «Στην Τζίνα με θαυμασμό».

Η προσωπική σχέση της Λολομπρίτζιτα και του Κάστρο φέρεται να ξεκίνησε το 1973, όταν ο κομμουνιστής ηγέτης ζήτησε να τη συναντήσει κατά τη διάρκεια μιας πολιτικής επίσκεψης στην Ιταλία.

«Όταν μου ήρθε η ιδέα ενός φωτορεπορτάζ για τον Φιντέλ Κάστρο, αναρωτήθηκα αν θα ήταν επικίνδυνο», δήλωσε αργότερα στο ιταλικό περιοδικό Gente. «Είχα ακούσει ότι περιβάλλεται πάντα από ένοπλους στρατιώτες, αλλά η ιδέα με γοήτευσε επίσης. Κανείς δεν είχε φωτογραφίσει τον Κάστρο, ούτε του είχε πάρει συνέντευξη, τον τελευταίο καιρό».

Οι διακοπές στην Costa de Sol

Η Costa de Sol, βρίσκεται στη Νότια Ισπανία, ανάμεσα στην Costa de la Luz και την Costa Tropical. Το 1954 ο πρίγκιπας -και επιχειρηματίας- Αλφόνσο εγκαινίασε το Marbella Club Hotel και έτσι η ελίτ και η αριστοκρατία κατέφθανε σωρηδόν στην ακτή που χαϊδεύει στοργικά ο ήλιος.

Γκρέις Κέλι, Μάρλον Μπράντο, Μπριζίτ Μπαρντό, Φρανκ Σινάτρα. Κανείς δεν έλειπε. Ούτε φυσικά και η Τζίνα Λολομπρίτζιτα.

Η ηθοποιός επισκέφθηκε το μέρος  για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1965 και στη συνέχεια, τα επόμενα χρόνια, επέστρεψε όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Η Τζίνα Λολομπριγκίντα δεν ήταν μόνο μια θεά της μεγάλης οθόνης, αλλά απολάμβανε τ στην Ισπανία και ειδικότερα στην Costa del Sol. Η ντίβα είχε στη διάθεσή της μια πολυτελή βίλα και ήταν καλεσμένη σε όλα τα μεγαλύτερα πάρτι.

Φωτογραφία: Wikimedia Commons

Η ηθοποιός που έγινε γνωστή από τις ταινίες «Ο Σολομών και η βασίλισσα του Σαβά (1959)» και «Παναγία των Παρισίων» (1956) έγινε θαμώνας και στο θέρετρο που διατηρούσε ο πρίγκιπας Αλφόνσο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην Ισπανία.

Από το πάρτι των πειρατών που θεσμοθέτησε ο Αλφόνσο μέχρι τις συναυλίες μεγάλων καλλιτεχνών, όπως ο Raphael, στους κήπους του ξενοδοχείου Don Pepe, καθώς και τις νύχτες στο La Pagoda Gitana, η ερωτική ζωή της σταρ αποτελούσε πάντοτε μεγάλη ίντριγκα για τον Τύπο.

Ωστόσο, η Ιταλίδα ηθοποιός τους έλεγε απλώς ότι ο μοναδικός της έρωτας ήταν ο γιος της, Μίλκο.

*Με πληροφορίες από: Guardian | Times | New York Times | Sur | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Wikimedia Commons

Sports in

Σε υψηλά επίπεδα οι εισαγωγές και οι θάνατοι από Covid

Συνολικά 472 ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία σε διάστημα επτά ημερών, ενώ καταγράφηκαν 22 θάνατοι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024