Τραγικό τέλος έχει η υπόθεση της 12χρονης στην Αυστραλία που φέρεται να δέχτηκε επίθεση από κροκόδειλο, η οποία είχε εξαφανιστεί από το σούρουπο της Τρίτης.

Τα ανθρώπινα υπολείμματα τα οποία εντοπίστηκαν σε μια απομακρυσμένη κοινότητα στη Βόρεια Επικράτεια (ΝΤ) της Αυστραλίας φαίνεται να ανήκουν στο 12χρονο κορίτσι το οποίο αναζητούσαν οι Αρχές μετά τις πληροφορίες ότι είχε δεχθεί επίθεση από κροκόδειλο.

Tην τραγική κατάληξη ανακοίνωσε η επικεφαλής των αστυνομικών ερευνών Έρρικα Γκίμπσον επισημαίνοντας ότι οι Αρχές παρέχουν ήδη υποστήριξη από ομάδα ειδικών τόσο στην οικογένεια όσο και στους διασώστες που εντόπισαν τα ανθρώπινα υπολείμματα.

Η οικογένεια όσο και οι διασώστες που εντόπισαν τα ανθρώπινα υπολείμματα δέχονται ήδη υποστήριξη ομάδας ειδικών

Άνδρες της Αστυνομία της ΝΤ κατά τη διάρκεια των ερευνών (Πηγή: Daily Mail)

«Αυτά είναι τραγικά νέα για την οικογένεια της, την κοινότητα και οποιονδήποτε μετείχε στην έρευνα για τον εντοπισμό του παιδιού» δήλωσε η ίδια.

Το παιδί και η οικογένειά του είχαν επισκεφθεί τη λίμνη για διακοπές και είχε αναφερθεί ότι ένας μαύρος κροκόδειλος είχε θεαθεί στη γύρω περιοχή, γνωστοποίησε η αστυνομία στο ραδιοσταθμό ABC Radio.

Το χρονικό

Η 12χρονη δηλώθηκε ως αγνοούμενη το απόγευμα της Τρίτης με μάρτυρες να δηλώνουν ότι την είδαν για τελευταία φορά να κολυμπά σε ερημική ακτή στην περιοχή του Μάκγκο Κρίκ, κοντά στην κοινότητα της Παλούμπα, περίπου 350 χλμ. νοτιοδυτικά του Ντάργουιν στη Βόρεια Επικράτεια.

Τα μέλη της κοινότητας της Palumpa – όπου ζουν μόνο 364 άνθρωποι – και η τοπική αστυνομία άρχισαν να αναζητούν το παιδί αμέσως μετά την εξαφάνισή του γύρω στις 17:30 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδας).

Οι επιθέσεις από κροκόδειλους σε ανθρώπους στην Αυστραλία είναι αριθμητικά σπάνιες, αλλά όχι πρωτοφανείς, με ελάχιστες επισήμως καταμετρημένες περιπτώσεις επί δεκαετίες.

Ένας κροκόδειλος 4,5 μέτρων σκοτώθηκε το 2013 αφού κυνηγήθηκε από τους κατοίκους κοντά στην Παλούμπα. Το 2017, ένας 54χρονος άνδρας είχε πέσει επίσης θύμα μη θανατηφόρας επίθεσης στην ίδια περιοχή.

Στα μέσα Ιουνίου, ένας θαλάσσιος κροκόδειλος 3,60 μέτρων, που τρομοκρατούσε μια κοινότητα Αβοριγίνων της βόρειας Αυστραλίας επιτιθέμενος σε κατοίκους και καταβροχθίζοντας σκύλους, έγινε και ο ίδιος γεύμα σε παραδοσιακό συμπόσιο, αφού σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Με αφορμή το τραγικό συμβάν, τώρα πολλοί ζητούν να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό του πληθυσμού των κροκοδείλων καθώς στη Βόρεια Επικράτεια των περίπου 250.000 κατοίκων εκτιμάται πως ζούν 100.000 κροκόδειλοι, δηλαδή αναλογούν 2,5 κάτοικοι ανά κροκόδειλο ενώ τη δεκαετίες του εβδομήντα δεν ήσαν περισσότεροι από 3.000.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Επικράτειας αύξησε από φέτος τον αριθμό των αδειών για θανατώσεις κροκόδειλων – καθώς είναι προστατευόμενο είδος – στις 1.200 έναντι 300 τα προηγούμενα έτη σε μια προσπάθεια να ελέγξει την αύξηση του πληθυσμού τους.