Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το γαλλικό «Εξκάλιμπερ» - Βρισκόταν καρφωμένο σε βράχο για 1.300 χρόνια

Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το γαλλικό «Εξκάλιμπερ» – Βρισκόταν καρφωμένο σε βράχο για 1.300 χρόνια

Ξεκίνησαν τις έρευνες οι αστυνομικές αρχές - Προσπαθούν να αντιληφθούν πώς κάποιος θα μπορούσε να σκαρφαλώσει στα 30 μέτρα για να το αρπάξει

Μυστηριωδώς εξαφανίστηκε ένα αρχαίο σπαθί, γνωστό ως η γαλλική εκδοχή του θρυλικού «Εξκάλιμπερ» του βασιλιά Αρθούρου. Σύμφωνα με την παράδοση το σπαθί βρισκόταν καρφωμένο σε έναν βράχο για 1.300 χρόνια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη New York Post, το σπαθί Ντουραντάλ φαίνεται να έχει αφαιρεθεί από κλέφτη από την πέτρα στην οποία βρισκόταν στη μικροσκοπική μεσαιωνική πόλη Rocamadour, όπου αποτελούσε ένα από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης.

Σημειώνεται ότι οι αξιωματούχοι στο Ροκαμαντούρ έχουν ξεκινήσει έρευνα για την εξαφάνιση του σπαθιού, το οποίο τραβήχτηκε από τη θέση του σε έναν τοίχο βράχου σε ύψος περίπου 100 μέτρων από το έδαφος.

Ο Ρόλαντ κρατούσε το πέρασμα του Ρονσεβάλς, όπου σκοτώθηκε

Η ιστορία του γαλλικού «Εξκάλιμπερ»

Εδώ και αιώνες πιστεύεται ότι το σπαθί ανήκε κάποτε στον Ρολάνδο. Ήταν ένας ημι-θρυλικός ιππότης που πολέμησε γενναία για τον Καρλομάγνο τον όγδοο αιώνα. Το Durandal ήταν ένα άφθαρτο σπαθί και το πιο κοφτερό στον κόσμο, ικανό να κόψει την πέτρα με ένα μόνο χτύπημα, σύμφωνα με τον μύθο.

Οι μαγικές ιδιότητες του σπαθιού περιγράφονται στο επικό ποίημα του 11ου αιώνα «Το τραγούδι του Ρολάν». Το ποίημα, γραμμένο στα παλιά γαλλικά, είναι το παλαιότερο σωζόμενο σημαντικό έργο της γαλλικής λογοτεχνίας. Το μοναδικό σωζόμενο αντίγραφο βρίσκεται κρυμμένο στη Βιβλιοθήκη Bodleian στην Οξφόρδη, σύμφωνα με την Telegraph.

Ο Καρλομάγνος έλαβε τον Δυρράχιο από έναν άγγελο πριν το χαρίσει στον καλύτερο στρατιώτη του, σύμφωνα με τον μύθο. Ο Ρολάνδος, πριν από τον γενναίο θάνατό του στη μάχη του περάσματος του Ρονσεβό, προσπάθησε να σπάσει το σπαθί στα βράχια για να εμποδίσει τους εχθρούς του να το πάρουν.

Αλλά ούτε αυτός μπόρεσε να καταστρέψει το σπαθί. Ο ιππότης πέταξε το σπαθί στον αέρα, το οποίο στη συνέχεια ταξίδεψε εκατοντάδες μίλια πριν προσγειωθεί στον βράχο του Ροκαμαντούρ, λέει ο θρύλος.

«Είναι μέρος του Rocamadour»

«Θα μας λείψει ο Ντουραντάλ. Είναι μέρος του Rocamadour εδώ και αιώνες. Δεν υπάρχει ξεναγός που να μην το επισημαίνει όταν το επισκέπτεται», δήλωσε ο δήμαρχος Dominique Lenfant στη γαλλική εφημερίδα La Dépêche.

«Το Rocamadour αισθάνεται ότι του στέρησαν ένα κομμάτι του εαυτού του. Αλλά ακόμη και αν πρόκειται για έναν μύθο, οι τύχες του χωριού μας και αυτού του σπαθιού είναι συνυφασμένες», πρόσθεσε. Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει πώς θα μπορούσε κάποιος να σκαρφαλώσει 100 μέτρα από την απόκρημνη πλαγιά για να αρπάξει το σπαθί.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Ακούστηκε για τον Ολυμπιακό, αλλά κλείνει στο ΝΒΑ

O Πι Τζέι Ντοζίερ ακούστηκε για τον Ολυμπιακό τις προηγούμενες μέρες, όμως όλα δείχνουν ότι επιστρέφει στο ΝΒΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024