Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές - Το 47% δεν επιθυμεί απόλυτη πλειοψηφία της Λεπέν

Γαλλία: Νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές – Το 47% δεν επιθυμεί απόλυτη πλειοψηφία της Λεπέν

Θα εξασφαλίσει ο Εθνικός Συναγερμός την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές της Κυριακής στην Γαλλία;

Μπορεί το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν, ο Εθνικός Συναγερμός (RN) να επικράτησε στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία με ποσοστό 33%, όμως σύμφωνα με δημοσκόπηση η πλειοψηφία δεν επιθυμεί να αναλάβει την εξουσία.

Συγκεκριμένα, το 47% των Γάλλων δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να αποκτήσει ο Εθνικός Συναγερμός την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, έναντι 37% που επιθυμεί μία ανάλογη εξέλιξη.

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση του Ινστιτούτου IFOP για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού LCI και της εφημερίδας Le Figaro, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου.

Ο Εθνικός Συναγερμός κερδίζει 210-240 έδρες, ένας αριθμός μικρότερος από τις 240-270 πριν από τις αποσύρσεις των υποψηφίων

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 53% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα προτιμούσε να εκλεγεί βουλευτής ένας υποψήφιος από το Σοσιαλιστικό κόμμα ή το κόμμα των Οικολόγων, ή ακόμα από την παράταξη Μακρόν, αν απέναντι του είχε υποψήφιο του Εθνικού Συναγερμού.

Στην περίπτωση, ωστόσο, αναμέτρησης ενός υποψηφίου του Εθνικού Συναγερμού και ενός της Ανυπότακτης Γαλλίας οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διχασμένοι, με τους μισούς να πηγαίνουν από τη μία πλευρά και τους άλλους μίσους τους από την άλλη.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση αναμέτρησης ενός υποψήφιου της παράταξης Μακρόν και ενός υποψήφιου του Λαϊκού Μετώπου της αριστεράς το 52% απαντά ότι θα προτιμούσε την εκλογή ενός υποψηφίου της παράταξης Μακρόν.

Η Μαρίν Λεπέν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας

Θα εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία το RN;

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ο Εθνικός Συναγερμός δεν αναμένεται να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία στον δεύτερο γύρο των εκλογών την Κυριακή.

Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν ναι μεν συγκεντρώνει περισσότερες έδρες σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο, όμως δεν καταφέρνει να εξασφαλίσει το όριο των 289 εδρών που απαιτείται για την απόλυτη πλειοψηφία.

Αυτό υποδηλώνει ότι ένα «δημοκρατικό μέτωπο», κατά το οποίο περισσότεροι από 200 υποψήφιοι κατά μήκος του πολιτικού φάσματος αποσύρθηκαν από τον δεύτερο γύρο για να ανοίξουν τον δρόμο σε οποιονδήποτε είχε μεγαλύτερες πιθανότητες να νικήσει τον υποψήφιο του RN στην περιφέρειά τους, φαίνεται πως λειτουργεί.

Η δημοσκόπηση της IFOP δείχνει ότι ο Εθνικός Συναγερμός κερδίζει 210-240 έδρες, ένας αριθμός μικρότερος από τις 240-270 πριν από τις αποσύρσεις των υποψηφίων.

Το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, συγκεντρώνοντας 170 έως 200 έδρες, μπροστά από τον κεντρώο συνασπισμό του Εμανουέλ Μακρόν που λαμβάνει 95-125 έδρες. Οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι προβλέπεται να κερδίσουν 25-45 έδρες.

Χθες, δημοσκόπηση της εταιρείας Harris Interactive προέβλεπε το RN να εξασφαλίσει 190-220 έδρες.

Sports in

Σέκουλιτς: «Η Ελλάδα έχει φοβερή ομάδα»

Την Ελλάδα ως φαβορί έχρισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Σλοβενίας, Αλεξάντερ Σέκουλιτς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024