Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Το Ισραήλ μελετά την απάντηση της Χαμάς στην πρόταση κατάπαυσης του πυρός, δηλώνει η Μοσάντ

Γάζα: Το Ισραήλ μελετά την απάντηση της Χαμάς στην πρόταση κατάπαυσης του πυρός, δηλώνει η Μοσάντ

Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ δήλωσε, για λογαριασμό της Μοσάντ, πως η ισραηλινή πλευρά μελετά την πρόταση της Χαμάς για κατάπαυση του πυρός.

Το Ισραήλ μελετά την απάντηση της Χαμάς σε μια πρόταση που θα μπορούσε να περιλαμβάνει συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων και την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας Μοσάντ.

«Οι διαμεσολαβητές της συμφωνίας για τους ομήρους έδωσαν στη ομάδα διαπραγματευτών ένα περίγραμμα της απάντησης της Χαμάς στη συμφωνία για τους ομήρους. Το Ισραήλ εξετάζει την απάντηση και θα απαντήσει στους μεσολαβητές», τονίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, για λογαριασμό της Μοσάντ.

Διαμεσολαβητές στους οποίους περιλαμβάνεται η Αίγυπτος, το Κατάρ και οι Ηνωμένες Πολιτείες, προσπαθούν εδώ και μήνες να εξασφαλίσουν μια κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των 120 ομήρων που συνεχίζουν να κρατούνται στη Γάζα, αλλά οι προσπάθειές τους είναι σε νεκρό σημείο.

Ένα παιδί αντιδρά με θυμό και αγανάκτηση, μετά από ισραηλινό χτύπημα κοντά σε σχολείο του ΟΗΕ που φιλοξενεί εκτοπισμένους, εν μέσω της σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς, στο Χαν Γιουνίς, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, 3 Ιουλίου 2024.REUTERS/Mohammed Salem

Η Χαμάς αντάλλαξε «μερικές ιδέες» με μεσολαβητές για τερματισμό του πολέμου

Παράλληλα, πηγή της Χαμάς δήλωσε απόψε ότι το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα «αντάλλαξε μερικές ιδέες με τους αδελφούς διαμεσολαβητές» για τον τερματισμό του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Η Χαμάς δήλωσε ότι έστειλε στους διαμεσολαβητές νέες «ιδέες» για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία μαστίζεται από σχεδόν εννέα μήνες σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος. Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι «αξιολογεί σχόλια» της Χαμάς για μια συμφωνία που έχει στόχο την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και ότι θα απαντήσει στους μεσολαβητές.

Ισραηλινό τεθωρακισμένο στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα.

Καλύτερη η πρόταση της Χαμάς, διαρρέει το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενημερώθηκε από την ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα ομήρων υπό την ηγεσία της Μοσάντ ότι η τελευταία πρόταση για συμφωνία όσο αφορά τους ομήρους που υπέβαλε νωρίτερα σήμερα η Χαμάς, ήταν πολύ καλύτερη από την προηγούμενη πρόταση που υπέβαλε η οργάνωση τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο ισραηλινό αξιωματούχο.

Παρ’ όλα αυτά, το γραφείο του πρωθυπουργού επέλεξε να εκδώσει δήλωση στο όνομα ανώνυμου «αξιωματούχου ασφαλείας», αναφέροντας ότι οι συνομιλίες είχαν κολλήσει λόγω της επιμονής της Χαμάς σε μια ρήτρα που απαγορεύει στο Ισραήλ να συνεχίσει τις μάχες μετά την πρώτη φάση της συμφωνίας εκεχειρίας.

Στη συνέχεια, το γραφείο του Νετανιάχου επέλεξε να περιμένει αρκετές ακόμη ώρες πριν εκδώσει ανακοίνωση που να επιβεβαιώνει ότι το Ισραήλ έλαβε την τελευταία απάντηση της Χαμάς, λέει ο ανώτερος αξιωματούχος, που φαίνεται να κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να βλάψει τις συνομιλίες.

Sports in

Η επιβλητική εμφάνιση του «Greek Freak» κόντρα στην Δομινικανή Δημοκρατία (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «σάρωσε» την Δομινικανή Δημοκρατία, με τον «Greek Freak» να κάνει μια εκπληκτική εμφάνιση και να αναδεικνύεται MVP του αγώνα – Τα στατιστικά του σούπερ σταρ της «γαλανόλευκης» στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024