Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Δύο στρατιώτες πήραν μετάλλιο 160 χρόνια μετά τον θάνατό τους

ΗΠΑ: Δύο στρατιώτες πήραν μετάλλιο 160 χρόνια μετά τον θάνατό τους

Το μετάλλιο Τιμής απονεμήθηκε σε δύο στρατιώτες που έκαναν το πρώτο αναγνωρισμένο σαμποτάζ στην αμερικανική ιστορία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απένειμε την Τετάρτη το Μετάλλιο της Τιμής σε δύο οπλίτες του αμερικανικού στρατού, οι οποίοι ήταν μέλη ενός τολμηρού αποσπάσματος του στρατού της Ένωσης (Βόρειοι) που έκλεψε ένα τρένο της Συνομοσπονδίας (Νότιοι), κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου. Η τελετή στον Λευκό Οίκο προσέφερε στον Μπάιντεν μια σύντομη ανάπαυλα από την αυξανόμενη κριτική ορισμένων συναδέλφων του Δημοκρατικών μετά την ασταθή εμφάνισή του στο προεδρικό ντιμπέιτ της περασμένης εβδομάδας.

Ο Φίλιπ Σάντραχ και ο Τζορτζ Γουίλσον τιμήθηκαν μετά θάνατον κατά τη διάρκεια μιας τελετής στον Λευκό Οίκο που αναγνώρισε την ανδρεία και την ατρόμητη στάση τους κατά τη διάρκεια αυτού που έγινε γνωστό ως Μεγάλη Καταδίωξη της Λοκομοτίβας, μια από τις πρώτες ειδικές επιχειρήσεις σαμποτάζ στην ιστορία του αμερικανικού στρατού, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

«Ήταν μια μυστική στρατιωτική επιχείρηση 200 μίλια πίσω από τις γραμμές της Συνομοσπονδίας στις 12 Απριλίου 1862», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. «Στρατιώτες της Ένωσης ντυμένοι πολίτες διείσδυσαν στη Συνομοσπονδία, κατέλαβαν ένα τρένο στη Τζόρτζια και το οδήγησαν βόρεια για 87 μίλια, καταστρέφοντας στην πορεία τις υποδομές του εχθρού» επεξήγησε.

«Σήμερα, διορθώνουμε αυτό το λάθος»
Τζο Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν διάβασε τις παρατηρήσεις που τίμησαν τη δράση των ανδρών από ένα τηλεπρογράμμα και δεν έκανε κανένα αξιοσημείωτο λάθος στην εκφώνηση. Ο γιος του, Χάντερ Μπάιντεν, βρισκόταν στο ακροατήριο.

Ένα από τα πρώτα σαμποτάζ στην αμερικανική ιστορία, μέσα και πίσω από τις γραμμές του εχθρού

Η επιχείρηση του Εμφυλίου Πολέμου έλαβε χώρα 322 χλμ. πίσω από τις γραμμές της Συνομοσπονδίας στις 12 Απριλίου 1862. Οι στρατιώτες της Ένωσης ντυμένοι ως πολίτες επίταξαν ένα τρένο και το οδήγησαν βόρεια προς την Τσατανούγκα του Τενεσί, τοποθετώντας εκρηκτικά στις γραμμές πίσω τους για να καταστρέψουν τις υποδομές της Συνομοσπονδίας.

Έξι από τους συμμετέχοντες έγιναν οι πρώτοι αποδέκτες του Στρατού με το νεοδημιουργημένο τότε Μετάλλιο της Τιμής. Ο Σάντραχ και ο Γουίλσον απαγχονίστηκαν και οι δύο για τις πράξεις τους μετά τη σύλληψή τους. Δεν τους είχαν απονεμηθεί προηγουμένως προεδρικές τιμές. «Σήμερα, διορθώνουμε αυτό το λάθος», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Σήμερα, λαμβάνουν επιτέλους την αναγνώριση που τους αξίζει».

Το Μετάλλιο Τιμής απονέμεται σε στρατιωτικούς που διακρίνονται με κίνδυνο της ζωής τους.

Sports in

Η επιβλητική εμφάνιση του «Greek Freak» κόντρα στην Δομινικανή Δημοκρατία (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «σάρωσε» την Δομινικανή Δημοκρατία, με τον «Greek Freak» να κάνει μια εκπληκτική εμφάνιση και να αναδεικνύεται MVP του αγώνα – Τα στατιστικά του σούπερ σταρ της «γαλανόλευκης» στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024