Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράκ: Τρεις Σουηδοί καταδικάστηκαν σε θάνατο - Ποιος ο λόγος

Ιράκ: Τρεις Σουηδοί καταδικάστηκαν σε θάνατο – Ποιος ο λόγος

Στην ευρωπαϊκή χώρα δεν ισχύει, ότι ισχύει στο Ιράκ για την θανατική ποινή και η Σουηδία έχει εκφράσει ήδη την δυσαρέσκειά της

Τρεις Σουηδοί πολίτες καταδικάστηκαν σε θάνατο στο Ιράκ για την εμπλοκή τους σε περιστατικό με πυρά. Επίσης ένας τέταρτος μπορεί επίσης να βρεθεί αντιμέτωπος με την ίδια τιμωρία για διαφορετικό έγκλημα.  Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα το σουηδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η κυβέρνηση κάλεσε τον Ιρακινό επιτετραμμένο τον περασμένο μήνα για να διαμαρτυρηθεί για την θανατική ποινή σε βάρος ενός εκ των τριών που εμπλέκονται στο περιστατικό με πυρά.

Στη Σουηδία δεν ισχύει, ότι ισχύει στο Ιράκ για την θανατική ποινή και η χώρα αντιτίθεται στη χρήση της υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Τι αναφέρουν οι εφημερίδες στο Ιράκ

Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι έλαβε πλέον επιβεβαίωση ότι δύο ακόμα Σουηδοί καταδικάστηκαν σε σχέση με το ίδιο έγκλημα και τους επιβλήθηκε η θανατική ποινή.

«Οι πληροφορίες που λάβαμε για τις θανατικές ποινές είναι εξαιρετικά σοβαρές και εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα εκτελεστούν οι ποινές», δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τον Ιούνιο, η εφημερίδα Aftonbladet ανέφερε ότι οι άνδρες ενεπλάκησαν σε περιστατικό με πυρά κατά άλλου Σουηδού στο Ιράκ τον Ιανουάριο.

Το υπουργείο δήλωσε ότι έλαβε αναφορά σύμφωνα με την οποία σε έναν τέταρτο Σουηδό επεβλήθη η θανατική ποινή για διαφορετικό έγκλημα που σχετίζεται με ναρκωτικά. Ωστόσο δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει τις πληροφορίες αυτές.

Έντεκα άνθρωποι εκτελέστηκαν στο Ιράκ με κατηγορίες για «τρομοκρατία»

Για την ιρακινή Δικαιοσύνη, η «τρομοκρατία» αλλά και οι ανθρωποκτονίες από πρόθεση, ακόμα και η διακίνηση ναρκωτικών, μπορεί να επισύρουν την εσχάτη των ποινών. Πιο συγκεκριμένα επισύρουν την εκτέλεση δι’ απαγχονισμού. Τα διατάγματα που επιτρέπουν τις εκτελέσεις πρέπει να υπογράφονται από τον πρόεδρο του Ιράκ.

Τον Απρίλιο που πέρασε τουλάχιστον 11 άνθρωποι εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού στο Ιράκ για «τρομοκρατία» και συμμετοχή στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

«Εκτελέστηκαν βάσει του άρθρου 4 του αντιτρομοκρατικού νόμου», σύμφωνα με την πηγή αυτή που ζήτησε να μην κατονομαστεί λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα του θέματος.

Sports in

Το ελληνικό τένις γράφει ιστορία στο Παρίσι (pics)

Mαρία Σάκκαρη, Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς θα πάρουν μέρος στο Ολυμπιακό τουρνουά του τένις στο Παρίσι!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024