Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μονή Αββακούμ: Παραπέμπονται σε δίκη οι δύο αρχιμανδρίτες για το σκάνδαλο που συγκλόνισε την Κύπρο

Μονή Αββακούμ: Παραπέμπονται σε δίκη οι δύο αρχιμανδρίτες για το σκάνδαλο που συγκλόνισε την Κύπρο

Στο μικροσκόπιο οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δύο Αρχιμανδριτών της Μονής Αββακούμ ώστε να εντοπιστεί η προέλευση των χρημάτων

Στις αίθουσες των δικαστηρίων αναμένεται να συνεχιστεί το πολύκροτο σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ, το οποίο έχει συγκλονίσει την Κύπρο και όχι μόνο.

Η Αστυνομία δεν αποκλείει να προστεθούν στο κατηγορητήριο και άλλα πρόσωπα

Έπειτα από τέσσερις μήνες ερευνών και ανακρίσεων, καταχωρείται σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας η πρώτη υπόθεση που αφορά στην Μονή Αββακούμ στο Φτερικούδι της Λευκωσίας, σύμφωνα με το philenews.com.

Η υπόθεση θα αφορά στους δύο αρχιμανδρίτες της μονής, Νεκτάριο και Πορφύριο, με το κατηγορητήριο να περιλαμβάνει σοβαρές αναφορές εναντίον τους που αφορούν στις 807.000 ευρώ οι οποίες εντοπίστηκαν στη Μονή, τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και την προέλευση των χρημάτων.

Υπενθυμίζεται πως οι έρευνες των ανακριτών επικεντρώνονται από τον περασμένο Μάρτιο στο χρηματοκιβώτιο που εντοπίστηκε σε κελί εντός της Μονής του Οσίου Αββακούμ και στο οποίο εντοπίστηκαν οι 807 χιλιάδες ευρώ.

Στο Κακουργιοδικείο η δίκη

Όπως αναφέρει το κυπριακό μέσο, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των δύο, εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας θα ζητήσει η υπόθεση να παραπεμφθεί σε δίκη από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο, αφού στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται και κακουργήματα.

Η εξέλιξη αυτή προήλθε μετά την κράτηση του εν αργία ηγούμενου της Μονής Νεκτάριου, τις απαντήσεις που έδωσε κατά τις ανακρίσεις του – πριν διορίσει νέο δικηγόρο – καθώς και έγγραφα και μαρτυρίες που προέκυψαν και δείχνουν την προέλευση των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Η Αστυνομία δεν αποκλείει να προστεθούν στο κατηγορητήριο και άλλα πρόσωπα ή να καταχωρηθεί νέο κατηγορητήριο και για άλλους, στην περίπτωση που εντοπιστεί ικανοποιητική μαρτυρία.

Στο μεταξύ, σήμερα και αφού η υπόθεση κατά των δύο αρχιμανδριτών πάρει το δρόμο της, θα πιάσει δουλειά το νεοσυσταθέν κλιμάκιο που θα εξετάσει την καταγγελία του αρχιμανδρίτη Νεκτάριου ότι έδωσε στον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα, 450.000 ευρώ αντί 155.000 που λέει το περιβάλλον του ότι δανείστηκε.

Η έρευνα θα αρχίσει ξεχωριστά από κάθε άλλο κομμάτι της πολύκροτης υπόθεσης. Στο πλαίσιο της έρευνας, δεν αποκλείεται αν κριθεί απαραίτητο να ζητηθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Sports in

Ακούστηκε για τον Ολυμπιακό, αλλά κλείνει στο ΝΒΑ

O Πι Τζέι Ντοζίερ ακούστηκε για τον Ολυμπιακό τις προηγούμενες μέρες, όμως όλα δείχνουν ότι επιστρέφει στο ΝΒΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024