Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάιντεν: «Χρειάζομαι περισσότερο ύπνο - Τα σκ@τωσα στο ντιμπέιτ» - Νέες ατάκες «καίνε» τον πλανητάρχη

Μπάιντεν: «Χρειάζομαι περισσότερο ύπνο – Τα σκ@τωσα στο ντιμπέιτ» – Νέες ατάκες «καίνε» τον πλανητάρχη

Ο Μπάιντεν είπε σε σύσκεψη με κυβερνήτες των Δημοκρατικών ότι θα σταματήσει τις εμφανίσεις μετά τις 8μμ γιατί... χρειάζεται περισσότερο ύπνο

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε στους κυβερνήτες των Δημοκρατικών κατά τη διάρκεια συνάντησης στον Λευκό Οίκο την Τετάρτη ότι μέρος των σχεδίων του για το μέλλον είναι να σταματήσει να προγραμματίζει εκδηλώσεις μετά τις 8 μ.μ., ώστε να μπορεί να κοιμάται περισσότερο, σύμφωνα με τρεις πηγές που ενημερώθηκαν για τα σχόλιά του.

Τα σχόλια, τα οποία μετέδωσαν πρώτοι οι New York Times, έγιναν καθώς ο 81χρονος Μπάιντεν προσπάθησε να καθησυχάσει μια ομάδα περισσότερων από 20 Δημοκρατικών ηγετών πολιτειών σχετικά με την ικανότητά του να νικήσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο και να κυβερνήσει αποτελεσματικά για άλλα τέσσερα χρόνια.

Οι ατάκες του Μπαίντεν είναι πρώτο θέμα στα αμερικανικά ΜΜΕ με αναλυτές να επιμένουν ότι ίσως θα πρέπει να αντικατασταθεί ενόψει των κρίσιμων εκλογών του Νοεμβρίου

Το σχόλιο άφησε αρκετούς από τους κυβερνήτες στην αίθουσα απογοητευμένους, δήλωσαν πηγές στο CNN, και είναι ένας από τους λόγους που ορισμένοι από τους συμμετέχοντες ενοχλήθηκαν από τη δήλωση πίστης και ενθουσιασμού που διανεμήθηκε από το επιτελείο του Μπάιντεν την Πέμπτη.

Το πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής έκδοσης του CNN

Η ομολογία για το ντιμπέιτ

Ο Λευκός Οίκος και η εκστρατεία του Μπάιντεν δεν σχολίασαν αμέσως τα όσα είπε ο πρόεδρος.

Νωρίτερα μία άλλη ατάκα του Μπάιντεν σε ραδιοφωνική εκπομπή του Ουϊσκόνσιν προκάλεσε νέο κύμα αντιδράσεων.

Στην εκπομπή που μεταδόθηκε ολόκληρη την Πέμπτη ο Μπάιντεν είπε αναφερόμενος στο ντιμπέιτ του με τον Τραμπ: «Είχα μια κακή νύχτα, είχα μια κακή νύχτα. Και το γεγονός είναι ότι … τα σκ@τωσα, έκανα ένα λάθος».

Και συνέχισε: «Δεν είχα ένα καλό ντιμπέιτ. Αυτό είναι 90 λεπτά στη σκηνή. Κοιτάξτε τι έχω κάνει μέσα σε 3,5 χρόνια. Έσωσα την οικονομία πίσω από το χείλος του γκρεμού».

Μόνιμος «πονοκέφαλος» για το επιτελείο του Μπάιντεν

Αλλά τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ. Στη συνάντηση με τους κυβερνήτες των Δημοκρατικών, ο Μπάιντεν ρωτήθηκε εάν τον έχει εξετάσει γιατρός. Ο ίδιος είπε ότι όντως εξετάστηκε από γιατρό και ότι όλα ήταν καλά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico που επικαλείται πηγές που ήταν παρούσες στη συνάντηση.

Ωστόσο, λίγες ώρες νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρέιν Ζαν-Πιέρ δήλωσε ότι ο Μπάιντεν δεν είχε υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις από τον Φεβρουάριο, όταν για τελευταία φορά υποβλήθηκε σε ενδελεχή ιατρικό έλεγχο.

Στη συνέχεια οι δηλώσεις από το επιτελείο του Μπάιντεν άλλαξαν. Τώρα ο Λευκός Οίκος λέει ότι ναι μεν ο Μπάιντεν δεν έχει κάνει ιατρικές εξετάσεις από τον Φεβρουάριο, αλλά ότι από τότε επισκέπτεται τακτικά γιατρό για σύντομες εξετάσεις, μεταξύ άλλων και μετά το ντιμπέιτ.

Τα ραντεβού με τους γιατρούς

«Αρκετές ημέρες αργότερα, ο Πρόεδρος είδε γιατρό για να ελέγξει το κρυολόγημά του και αναρρώνει καλά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς στο NBC News σε δήλωσή του το πρωί της Πέμπτης.

Ο Λευκός Οίκος πρόσθεσε ότι ο Μπάιντεν δεν έχει υποβληθεί σε κανενός είδους νευρολογική εξέταση μετά το ντιμπέιτ πριν από μία εβδομάδα.

Όπως και άλλοι πρόεδροι, ο Μπάιντεν έχει προσωπικό γιατρό που ταξιδεύει μαζί του και είναι διαθέσιμος για κάθε ανάγκη.

Η συνάντηση του Μπάιντεν με τους κυβερνήτες οργανώθηκε από τον κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς, πρόεδρο της Ένωσης Δημοκρατικών Κυβερνητών, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας να αμβλυνθούν οι ανησυχίες σχετικά με την κακή του απόδοση στο ντιμπέιτ και την πορεία προς το μέλλον.

Αυξάνονται οι αμφιβολίες για την ικανότητα του προέδρου

Ο Μπάιντεν, ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ερωτήματα σχετικά με την ηλικία και την υγεία του.

Αυτά κορυφώθηκαν κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, όταν ήταν υποτονικός και κατά διαστήματα ακατάληπτος, αφήνοντας τον Τραμπ -που είναι μόλις τρία χρόνια νεότερος από τον Μπάιντεν- να φαίνεται πιο… γυμνασμένος.

Η πλειοψηφία των θεατών του ντιμπέιτ έκρινε τον πρώην πρόεδρο ως τον νικητή της αντιπαράθεσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN.

Η απόδοση του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ άνοιξε τις πύλες για περισσότερες αναφορές σχετικά με την υγεία του προέδρου, με πηγές να περιγράφουν μια πτώση της διανοητικής του κατάστασης.

Οι ατάκες του Μπαίντεν είναι πρώτο θέμα στα αμερικανικά ΜΜΕ με αναλυτές να επιμένουν ότι ίσως θα πρέπει να αντικατασταθεί ενόψει των κρίσιμων εκλογών του Νοεμβρίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Financial Times όπως και άλλα μέσα, άρχισαν να «ρίχνουν στο τραπέζι» το όνομα της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις για να ηγηθεί των Δημοκρατικών.

Sports in

Σέκουλιτς: «Η Ελλάδα έχει φοβερή ομάδα»

Την Ελλάδα ως φαβορί έχρισε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Σλοβενίας, Αλεξάντερ Σέκουλιτς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024