Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ρωσία στηρίζει Λεπέν στις εκλογές - Το μήνυμα του Κρεμλίνου στον λαό της Γαλλίας

Η Ρωσία στηρίζει Λεπέν στις εκλογές – Το μήνυμα του Κρεμλίνου στον λαό της Γαλλίας

«Οι Γάλλοι αξιωματούχοι δεν θα μπορούν να αγνοήσουν αυτές τις βαθιές αλλαγές», τονίζει η Ρωσία

Η Ρωσία εξέφρασε τη στήριξη της προς τη Μαρίν Λεπέν, με αφορμή τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, καθώς στο πρώτο το κόμμα της κατατρόπωσε την παράταξη του Εμανουέλ Μακρόν.

Η Μαρίν Λεπέν όσο και παλαιότερα ο πατέρας της είχαν εξασφαλίσει ρωσικά δάνεια για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών του κόμματός τους.

«Οι Γάλλοι αξιωματούχοι δεν θα μπορούν να αγνοήσουν αυτές τις βαθιές αλλαγές στη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών»

«Ο λαός της Γαλλίας επιδιώκει μια κυρίαρχη εξωτερική πολιτική που να εξυπηρετεί τα εθνικά του συμφέροντα και να ξεφύγει από την υπαγόρευση της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Αντρέι Ναστασίν, με ανάρτηση που έγινε στην επίσημη σελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης, σημείωσε ότι «οι Γάλλοι αξιωματούχοι δεν θα μπορούν να αγνοήσουν αυτές τις βαθιές αλλαγές στη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών». Άλλωστε, ο Εμανουέλ Μακρόν πρωτοστατούσε εδώ και αρκετούς μήνες της προσπάθειας μερίδας δυτικών να μεταβάλουν τη μορφή του πολέμου στην Ουκρανία, με τον Μακρόν να προχωρά στην αποστολή μεγάλου αριθμού στρατιωτικών αξιωματούχων στη χώρα.

Η στενές σχέσεις των Λεπέν με τη Ρωσία

Η Λεπέν και ο πατέρας της είχαν κατά το παρελθόν πολύ συχνές επαφές στη Μόσχα τόσο με τον ίδιο τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, όσο και με ανθρώπους του περιβάλλοντός του.

Μόνον έκπληξη δεν αποτελεί η στήριξη της Ρωσίας στη Λεπέν

Επίσης κατά το παρελθόν, τουλάχιστον 15 υποψήφιοι του κόμματος «Εθνική Συσπείρωση» της Λεπέν συμμετείχαν σε αποστολές εκλογικών παρατηρητών στη Ρωσία ή στην Κριμαία, που συνήθως ήταν χρηματοδοτούμενες από τη Ρωσία και είχαν επικριθεί ως αποστολές νομιμοποίησης των αμφιλεγόμενων εκλογικών διαδικασιών του καθεστώτος Πούτιν.

Επισημαίνεται, επιπλέον, ότι παρά την καταδίκη της εισβολής το 2022, η Λεπέν παρέμεινε κατά βάση ευνοϊκή προς τη Ρωσία, αντιτιθέμενη στις ενεργειακές κυρώσεις και στην αποστολή επιθετικών όπλων στην Ουκρανία.

Sports in

Η επιβλητική εμφάνιση του «Greek Freak» κόντρα στην Δομινικανή Δημοκρατία (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «σάρωσε» την Δομινικανή Δημοκρατία, με τον «Greek Freak» να κάνει μια εκπληκτική εμφάνιση και να αναδεικνύεται MVP του αγώνα – Τα στατιστικά του σούπερ σταρ της «γαλανόλευκης» στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024