Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Στη Γερμανία ο Ερντογάν λόγω EURO και... «Γκρίζων Λύκων»

Στη Γερμανία ο Ερντογάν λόγω EURO και… «Γκρίζων Λύκων»

Διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας – Γερμανίας στον απόηχο του πανηγυρισμού Τούρκου ποδοσφαιριστή που έκανε το χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων».

Σε μια έκτακτη αλλαγή του προγράμματός του προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος το Σάββατο ήταν προγραμματισμένο να βρεθεί στο Αζερμπαϊτζάν.

Ωστόσο, ο Ερντογάν θα βρεθεί στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου του Βερολίνου, για να συμπαρασταθεί στους Τούρκους διεθνείς στον αγώνα κόντρα στην Ολλανδία για την προημιτελική φάση του EURO 2024.

Διπλωματική απόφαση

Η αλλαγή στο πρόγραμμα του προέδρου της γειτονικής χώρας δεν ήρθε λόγω της αγάπης του για τη στρογγυλή θεά, αλλά για λόγους διπλωματικού… παιχνιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε ο πανηγυρισμός του Μερίχ Ντεμιράλ κατά τη διάρκεια του αγώνα στη φάση των «16» κόντρα στην Αυστρία.

Ο πανηγυρισμός του Ντεμιράλ

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε ο πανηγυρισμός του Ντεμιράλ.

Ο Τούρκος ποδοσφαιριστής πανηγύρισε με τον χαρακτηριστικό χαιρετισμό των «Γκρίζων Λύκων», με την UEFA να ανακοινώνει έρευνα για το περιστατικό.

Παράλληλα, υπήρξε και έντονο διπλωματικό παρασκήνιο, με την Τουρκία να καλεί στο υπουργείο Εξωτερικών τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα, κάτι που έκανε με τη σειρά της και η Γερμανία.

Ο πανηγυρισμός του Ντεμιράλ με τη χειρονομία των «Γκρίζων Λύκων» οδηγεί τον Ερντογάν στη Γερμανία για να υπερασπιστεί τους… διεθνείς του, εκμεταλλευόμενος το περιστατικό για πολιτικούς σκοπούς

Έτσι, ο Τούρκος πρόεδρος θα βρεθεί στη γερμανική πρωτεύουσα για να στηρίξει φανερά τους παίκτες του Βιτσέντσο Μοντέλα, αλλά και παρασκηνιακά την ακροδεξιά εξτρεμιστική οργάνωση των «Γκρίζων Λύκων».

Sports in

Νίκησε, αλλά δεν ξεμπέρδεψε ο ΠΑΟΚ (3-2)

Ο ΠΑΟΚ με τρία γκολ από τους δύο στόπερ του, Εκόνγκ και Κουλεράκη, νίκησε με 3-2 την Μπόρατς Μπάνια Λούκα κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024