Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Τζο Μπάιντεν: Θρίλερ με την «απόσυρσή» του - Τι απαντά στα σενάρια μετά το δημοσίευμα των ΝΥΤ

Τζο Μπάιντεν: Θρίλερ με την «απόσυρσή» του – Τι απαντά στα σενάρια μετά το δημοσίευμα των ΝΥΤ

O Τζο Μπάιντεν αναγνωρίζει ότι οι τελευταίες ημέρες ήταν ένα πλήγμα για την προεκλογική του εκστρατεία, καθώς ορισμένοι Δημοκρατικοί αμφισβήτησαν εάν μπορεί να νικήσει τον Τραμπ.

Αποσύρεται ή παραμένει στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο ο Τζο Μπάιντεν; Μετά το δημοσίευμα «βόμβα» των NYT ότι σκέφτεται να κάνει πίσω και να μην συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι «κανείς δεν με διώχνει».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Times, ο Μπάιντεν δήλωσε σε βασικό συνεργάτη ότι γνωρίζει πως μπορεί να μην είναι σε θέση να διατηρήσει την υποψηφιότητά του αν δεν καταφέρει να πείσει τους πολίτες ότι είναι ο κατάλληλος για να αναλάβει τα ηνία των ΗΠΑ, για μια ακόμα θητεία.

Συγκεκριμένα, φέρεται να είπε στον στενό πολιτικό του συνεργάτη -που με τη σειρά του μίλησε στους NYT υπό το καθεστώς ανωνυμίας- πως αντιλαμβάνεται ότι προεκλογική του εκστρατεία μπορεί πλέον να μην «σώζεται» μετά τo αποτυχημένο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ, ιδιαίτερα εάν δεν καταφέρει να πείσει το κοινό τις προσεχείς ημέρες πως έχει την πνευματική και σωματική διαύγεια να ηγηθεί των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Θα νικήσουμε γιατί, όταν οι Δημοκρατικοί ενωθούν, θα κερδίζουμε πάντα.Όπως νικήσαμε τον Ντόναλντ Τραμπ το 2020, θα τον κερδίσουμε ξανά το 2024»

Το δημοσίευμα άναψε «φωτιές» και αμέσως κυκλοφόρησαν τα πρώτα ονόματα που θα μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν αν αποσυρθεί.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι συνεχίζει την εκστρατεία του. Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας με μέλη της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει στην κούρσα για την προεδρία και, μάλιστα, τόνισε ότι οι Δημοκρατικοί είναι αυτοί που θα επικρατήσουν.

«Είμαι σε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος», φέρεται να είπε ο 81χρονος Μπάιντεν. Και πρόσθεσε: «Θα νικήσουμε γιατί, όταν οι Δημοκρατικοί ενωθούν, θα κερδίζουμε πάντα.Όπως νικήσαμε τον Ντόναλντ Τραμπ το 2020, θα τον κερδίσουμε ξανά το 2024».

Επίσης, αναγνώρισε ότι οι τελευταίες ημέρες ήταν ένα πλήγμα για την προεκλογική του εκστρατεία, καθώς ορισμένοι Δημοκρατικοί αμφισβήτησαν δημοσίως εάν μπορεί να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο. «Κανείς δεν με διώχνει. Δεν φεύγω», επισήμανε ο Μπάιντεν.

Στο τηλεφώνημα συμμετείχε και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις, η οποία ακούγεται ως η πλέον πιθανή αντικαταστάτρια του πρόεδρου, σε περίπτωση απόσυρσής του.

«Δεν θα υποχωρήσουμε. Θα ακολουθήσουμε το παράδειγμα του προέδρου μας. Θα αγωνιστούμε και θα νικήσουμε», σημείωσε εκείνη με τη σειρά της.

Reuters: Η Κάμαλα Χάρις βασική επιλογή αν αποσυρθεί ο Μπάιντεν

Την ίδια ώρα, πάντως, το Reuters -που επικαλείται υψηλόβαθμες πηγές από το επιτελείο της καμπάνιας του Μπάιντεν, τον Λευκό Οίκο και την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών- επιμένει ότι η Κάμαλα Χάρις είναι η κορυφαία επιλογή για να αντικαταστήσει τον πρόεδρο.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, η εικόνα του Τζο Μπάιντεν στο debate της περασμένης εβδομάδας έσπειρε κύμα πανικού στους Δημοκρατικούς, με ορισμένους να ζητούν να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση του χρίσματος και άλλους να προτείνουν εναλλακτικές υποψηφιότητες, πέραν της Κάμαλα Χάρις, όπως τον κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ της Καλιφόρνια, την Γκρέτσεν Γουίτμερ του Μίσιγκαν και τον Τζος Σαπίρο της Πενσυλβάνια.

Σε γκάλοπ των Reuters/Ipsos, που δημοσιεύθηκε χτες, η Κάμαλα Χάρις εμφανιζόταν να υπολείπεται μόλις κατά μία ποσοστιαία μονάδα του Ντόναλντ Τραμπ, στο 42% έναντι 43%.

Επιπλέον, οι πηγές ανέφεραν ότι η Χάρις έχει ανταπεξέλθει στην έντονη κριτική των Ρεμπουμπλικάνων, με τον Δημοκρατικό βουλευτή Τζιμ Κλάιμπερν, τον άνθρωπο – κλειδί για τη νίκη του Μπάιντεν το 2020, να έχει δηλώσει στο MSNBC ότι θα την υποστήριζε σε περίπτωση που αποσύρονταν ο Μπάιντεν.

Από την πλευρά της αντιπροέδρου, οι σύμβουλοί της απορρίπτουν κάθε συζήτηση περί δημοκρατικής υποψηφιότητας πέραν του διδύμου Μπάιντεν – Χάρις. «Η αντιπρόεδρος Χάρις ανυπομονεί να υπηρετήσει μια δεύτερη θητεία με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν», αναφέρουν.

Ένας στους τρεις Δημοκρατικούς θέλει την παραίτηση Μπάιντεν

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, περίπου ένας στους τρεις Δημοκρατικούς πιστεύει ότι ο Μπάιντεν θα πρέπει να αποχωρήσει από τον αγώνα, κάτι που ο ίδιος έχει δεσμευθεί ότι δεν πρόκειται να κάνει.

Η δημοσκόπηση, που συγκέντρωσε απαντήσεις διαδικτυακά και πανεθνικά από 1.070 Αμερικανούς ενήλικες, είχε περιθώριο λάθους 3,5 ποσοστιαίων μονάδων για τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, πολλοί εκ των οποίων παραμένουν αναποφάσιστοι ενώ απομένουν περίπου 4 μήνες έως τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ένας στους πέντε εγγεγραμμένους ψηφοφόρους δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιος ποιον θα ψηφίσει, ότι θα επιλέξει διαφορετικό υποψήφιο ή ότι δεν θα προσέλθει καν στις κάλπες.

Επίσης, το 83% των Δημοκρατικών και το 97% των Ρεπουμπλικάνων συμφωνούν με τη δήλωση ότι στο debate, ο «Μπάιντεν έχανε τα λόγια του και φαινόταν η ηλικία του».

Μόνο το 58% των Δημοκρατικών και το 11% των Ρεπουμπλικάνων είχε την ίδια αξιολόγηση για την επίδοση του Τραμπ στην τηλεμαχία.

Sports in

Η επιβλητική εμφάνιση του «Greek Freak» κόντρα στην Δομινικανή Δημοκρατία (vids)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «σάρωσε» την Δομινικανή Δημοκρατία, με τον «Greek Freak» να κάνει μια εκπληκτική εμφάνιση και να αναδεικνύεται MVP του αγώνα – Τα στατιστικά του σούπερ σταρ της «γαλανόλευκης» στην πρεμιέρα του Προολυμπιακού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024