Σε φυλάκιση 6,5 ετών για σεξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων αγοριών καταδικάστηκε από δικαστήριο του Μάντσεστερ μία δασκάλα σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι μαθητές ήταν και οι δύο 15 ετών, όταν η -28χρονη τότε- Ρεμπέκα Τζόινς είχε τις πρώτες σεξουαλικές επαφές μαζί τους.

Η ίδια κρίθηκε ένοχη για έξι κατηγορίες σεξουαλικής δραστηριότητας με τους ανήλικους και ξέσπασε σε κλάματα κατά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία της

Στην απολογία της στη δίκη, είπε ότι «κολακεύτηκε» από την προσοχή που της έδιναν τα έφηβα αγόρια στο σχολείο, ενώ η ίδια μόλις είχε χωρίσει από μια σχέση 9 ετών.

«Ήσασταν η ενήλικας, ο υπεύθυνος άνθρωπος. Όχι μόνο αποτύχατε να γίνουν σεβαστά τα όρια μιας ανάρμοστης συμπεριφοράς, όμως αποφασίσατε επίσης να τα ξεπεράσετε εσκεμμένα», είπε η δικαστίνα Κέιτ Κορνέλ.

Η Ρεμπέκα Τζόινς ξεκίνησε ζητώντας από τον πρώτο έφηβο να μαντέψει τον αριθμό του τηλεφώνου της μέσω μιας «άσκησης», κατόπιν άρχισε να φλερτάρει μαζί του στα social media.

Στη συνέχεια, βγήκε μαζί του μυστικό ραντεβού, κατά τη διάρκεια του οποίου του αγόρασε μια ζώνη αξίας 350 στερλινών (413 ευρώ). Η μητέρα του 15χρονου, ωστόσο, κατάλαβε τι είχε συμβεί και ενημέρωσε το σχολείο και την αστυνομία.

Μάλιστα, στη δημοσιότητα έχουν δοθεί και βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση της. Στο ένα η Ρεμπέκα διακρίνεται, κατά την έξοδό της με το αγόρι να χαμογελάει, ενώ εκείνο κοιτάζει τη ζώνη, πριν του την αγοράσει. Στο άλλο φαίνεται να οδηγεί τον 15χρονο στο διαμέρισμά της όπου έκαναν σεξ δύο φορές.

Από τον δεύτερο έφηβο έμεινε έγκυος

Η εκπαιδευτικός όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού ξεκίνησε να έχει σεξουαλικές σχέσεις και με έναν άλλον έφηβο. Σύντομα, μάλιστα, έμεινε έγκυος από αυτόν, προτού συλληφθεί από την αστυνομία.

Οι αρχές της πήραν την κηδεμονία του μωρού της λίγο καιρό μετά τη γέννησή του, στις αρχές του 2024.

Η ίδια αρνείται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον πρώτο έφηβο και υποστηρίζει ότι άρχισε να βγαίνει με το δεύτερο αγόρι όταν εκείνος εγκατέλειψε το σχολείο και εκείνη είχε απολυθεί.

Οι γυναίκες μπορούν επίσης να είναι παιδόφιλες. Ο όρος αυτός δεν προορίζεται μόνο για τους άνδρες

«Όντας σε πλήρη άρνηση, ο έφηβος δυσκολεύτηκε να συνειδητοποιήσει ότι κακοποιούνταν από την καθηγήτριά του. Αρχικά ένιωθε ενοχές ότι την είχε προδώσει. Μετά κατάλαβε ότι τελικά η καθηγήτρια ήταν αυτή που τον εξανάγκαζε, ήλεγχε, χειραγωγούσε, κακοποιούσε σεξουαλικά και πνευματικά», σύμφωνα με δήλωση που αναγνώστηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

Η ντετέκτιβ Μπεθ Αλεξάντερ, της αστυνομίας του Μάντσεστερ, δήλωσε έξω από το δικαστήριο ότι «εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη κατανόησης όσον αφορά τους άνδρες και τα αγόρια που πέφτουν θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων. Οι γυναίκες μπορούν επίσης να είναι παιδόφιλες. Ο όρος αυτός δεν προορίζεται μόνο για τους άνδρες. Οι άνδρες και τα αγόρια μπορούν ακόμα να είναι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης».