ΗΜΙΝΙ είχε επιβεβαιώσει από καιρό την εξέλιξη μιας έκδοσης επιδόσεων JCW –και- για την ηλεκτροκίνητη έκδοση του μοντέλου της όπως επιβάλλει άλλωστε η παράδοση της βρετανικής φίρμας.

Πλέον η ΜΙΝΙ κλείδωσε την πρεμιέρα του για το ταιριαστό για το είδος επικείμενο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood όπου η έκδοση John Cooper Works E Prototype όπως ονομάζεται, θα αποκαλυφθεί στο βρετανικό αλλά και στο παγκόσμιο κοινό.

Αν και προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία για τις προδιαγραφές του ηλεκτρικού ΜΙΝΙ JCW δεδομένα θα βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική με τις ήδη γνωστές ηλεκτρικές εκδόσεις του. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με προηγούμενες συζητήσεις που είχαν γίνει από μηχανικούς της ΜΙΝΙ αναφορικά με την συγκεκριμένη πλατφόρμα η οποία έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την κινεζική Great Wall, η αρχιτεκτονική μπορεί να φιλοξενήσει και δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Βέβαια κατά πόσο αυτό θα ισχύσει για την έκδοση JCW μένει να αποδειχθεί στην πράξη. Αυτό που θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πάντως είναι ότι η επίμαχη έκδοση θα προσφέρει σαφώς περισσότερους ίππους από τους 218 της μέχρι σήμερα ισχυρότερης έκδοσης του ηλεκτρικού MINI Cooper.

Αυτό που δεν πρόκειται πάντως να αλλάξει είναι οι μπαταρίες με την έκδοση JCW να υιοθετεί την μεγαλύτερης απόδοσης μπαταρία των 54,2 kWh η οποία στην έκδοση SE των 218 ίππων προσφέρει αυτονομία 402 χλμ. μέγεθος που προδιαγράφεται μειωμένο στην έκδοση JCW.

Εκτός από την επιπλέον ισχύ το ηλεκτρικό JCW θα επωφεληθεί από μια σειρά αναβαθμίσεων στο πλαίσιο υιοθετώντας μια πιο σφιχτή ανάρτηση καθώς επίσης και φαρδύτερους τροχούς ελαστικά σε συνδυασμό με ένα αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης.