Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
MyCoast: Δέκα παραλίες με εκατοντάδες καταγγελίες  - Αυθαιρεσίες, καταπατήσεις και «αλληλοκαρφώματα»

MyCoast: Δέκα παραλίες με εκατοντάδες καταγγελίες – Αυθαιρεσίες, καταπατήσεις και «αλληλοκαρφώματα»

Ανά περιφερειακή ενότητα και ανά παραχώρηση προχωράει η κατηγοριοποίηση των καταγγελιών στην εφαρμογή MyCoast.

Πλησιάζουν τις 10.000 οι καταγγελίες υπέρβασης παραχωρήσεων ή αυθαίρετης κατάληψης αιγιαλού στην πλατφόρμα MyCoast με τις Κυκλάδες, τη Χαλκιδική, τη Πρέβεζα, τα Δωδεκάνησα αλλά και την Ανατολική Αττική να αναδεικνύονται πρωταθλήτριες.

Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα την εφαρμογή MyCoast έχουν κατακλύσει 8.900 καταγγελίες εκ των οποίων οι 1.100 είναι επώνυμες με το υπουργείο Οικονομικών να προχωρά σε κατηγοριοποίηση ανά περιφερειακή ενότητα και ανά παραχώρηση. Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει 10 συγκεκριμένες παραλίες που έχουν υπάρξει περίπου 600 καταγγελίες.

Χαλκιδική, Πρέβεζα, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Ανατολική Αττική στην κορυφή της λίστας

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πρωταθλήτρια στις καταγγελίες αναδεικνύεται η Χαλκιδική με 1400 αναφορές, στην Πρέβεζα έφτασαν τις 967, στα Δωδεκάνησα τις 766 και στις Κυκλάδες τις 680. «Βροχή πέφτουν» οι καταγγελίες στην πλατφόρμα και στην Ανατολική Αττική με 900 καταγγελίες.

Σχεδόν 9.000 οι καταγγελίες στο Mycoast

Πηγές του αρμόδιου υπουργείου αναφέρουν πως «η κατεύθυνση είναι κατά προτεραιότητα να ελέγχονται οι παραλίες οι οποίες έχουν και τις περισσότερες καταγγελίες». Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μέσα στις επόμενες μέρες, θα υπάρξουν έλεγχοι, οι οποίοι θα είναι στοχευμένοι και θα βασίζονται ακριβώς και σε καταγγελίες που έχουν κάνει μέσω της εφαρμογής οι συμπολίτες μας.

«Καμπάνες» και «αλληλοκαρφώματα»

Σύμφωνα με το MEGA, στην Κέρκυρα, στην παραλία του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου, ένα μέρος που επέλεγαν λουόμενοι μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και οικογένειες, μετά από δεκάδες καταγγελίες ξηλώθηκε αυθαίρετη επιχείρηση που είχε τοποθετήσει συνολικά 13 ομπρέλες, 46 ξαπλώστρες, 13 τραπέζια και 20 καθίσματα.

Οι παράνομες ξαπλώστρες αφαιρέθηκαν, ο χώρος απελευθερώθηκε ενώ αναμένεται και η έκδοση του προστίμου στην επιχείρηση που σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος θα ξεπερνάει τις 35.000 ευρώ.

Σε Πάργα, Χαλκιδική και Αίγινα ιδιοκτήτες ανταγωνιστικών επιχειρήσεων κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον με δεκάδες αναφορές, ώστε να είναι σίγουροι ότι το αντίπαλο beach bar θα ελεγχθεί. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις κάποιες από τις αναφορές αποδείχτηκαν ψευδείς.

Η εφαρμογή

Η εφαρμογή MyCoast, είναι διαθέσιμη δωρεάν για κινητές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και tablet.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες είναι τα εξής:

-Ανοίγουν την εφαρμογή και ενεργοποιούν το GPS του κινητού τους.

-Εντοπίζουν την περιοχή ενδιαφέροντος τους στο χάρτη και εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής τους το πολύγωνο της παραχώρησης.

-Επιλέγοντας το πολύγωνο εμφανίζονται τα στοιχεία της, δηλαδή η τοποθεσία, η έναρξη και η λήξη της παραχώρησης, χρήση, το εμβαδόν κ.α.

-Σε περίπτωση που διαπιστώσουν αυθαίρετη κατάληψη έκτασης ή και παρακώλυση ελεύθερης πρόσβασης, μπορούν μέσω της εφαρμογής να υποβάλουν τις προαναφερόμενες καταγγελίες.

-Προσδιορίζουν το λόγο της καταγγελίας και εισάγουν συνοπτική περιγραφή του προβλήματος.

Οι πολίτες απαιτείται να συνδεθούν στην εφαρμογή για να κάνουν καταγγελία

Καταγγελίες και ανώνυμα

Οι καταγγελίες μπορούν να υποβληθούν τόσο ανώνυμα, όσο και επώνυμα. Στην περίπτωση επώνυμης καταγγελίας, οι πολίτες απαιτείται να συνδεθούν στην εφαρμογή με προσωπικούς κωδικούς ΤaxisNet, για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Επισημαίνεται ότι καταγγελία μπορεί να υποβληθεί μόνο μέσω κινητής συσκευής, η οποία βρίσκεται κοντά στο σημείο της εν λόγω παραχώρησης. Επιπλέον, μόνο μία καταγγελία, ανά τύπο καταγγελίας, μπορεί να υποβληθεί την ίδια ημέρα από την ίδια συσκευή και για την ίδια παραχώρηση.

Μετά την επιτυχή υποβολή της επώνυμης καταγγελίας, η εφαρμογή εμφανίζει τον μοναδικό αριθμό και την ημερομηνία υποβολής της. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν μόνο στο ιστορικό των επώνυμων καταγγελιών τους και στα στοιχεία αυτών, όπως για παράδειγμα την κατάσταση της καταγγελίας.

Οι υποβληθείσες καταγγελίες εμφανίζονται στο υποσύστημα «Μητρώο Παραχωρήσεων Απλής Χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας» του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ώστε να εξεταστούν από τις αρμόδιες Κτηματικής Υπηρεσίες.

Sports in

Και Βεζένκοφ και… «μπαμ» για τον Ολυμπιακό

Μετά τη «βόμβα» με Βεζένκοφ, στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού βρίσκεται πλέον ο Εβάν Φουρνιέ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024