Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Οκτώ σημάδια που δείχνουν ότι η φίλη σας γουστάρει τον άντρα σας – Και τι να κάνετε

Οκτώ σημάδια που δείχνουν ότι η φίλη σας γουστάρει τον άντρα σας – Και τι να κάνετε

Η ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος σχέσεων, Louise Atkinson, μιλά για τις «φίλες» που πλησιάζουν τον σύζυγό σας παραπάνω από το κανονικό

«Υπάρχουν σημάδια ότι οι άνδρες μπορεί να είναι τεμπέληδες και προβλέψιμοι, μεταφέροντας συχνά την αγάπη τους σε κάποιον κοντινό τους άνθρωπο- αν δεν είναι η βοηθός ή η νταντά, μπορεί να είναι ο καλύτερος φίλος της συζύγου τους.

Γιατί να κυνηγάτε μακριά, όταν υπάρχει μια γυναίκα που μπαινοβγαίνει τακτικά στη ζωή σας, σας δείχνει κατανόηση και μοιάζει λίγο με τη γυναίκα σας, αλλά είναι διαφορετική;

Και αυτή η ευπάθεια είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση για τυχόν ενδείξεις ότι η καλύτερη φίλη σας μπορεί να έχει σχέδια για τον άντρα σας – και να είστε προετοιμασμένοι να καταπνίξετε κάθε φλερτ εν τη γενέσει του».

Προσοχή στα παρακάτω οκτώ σημάδια

Τα παραπάνω αναφέρει η ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος σχέσεων, Louise Atkinson, η οποία παρουσιάζει, στην Daily Mail, τα οκτώ σημάδια που δείχνουν ότι η φίλη σας πλησιάζει τον σύζυγό σας παραπάνω από το κανονικό.

1. Παίρνει το μέρος του

Αν εκμυστηρευτείτε το οτιδήποτε σε αυτή τη φίλη για τον σύζυγό σας, πώς ανταποκρίνεται; Μπορείτε να μιλήσετε ελεύθερα χωρίς να νιώσετε ότι σας επιτίθεται σε αντάλλαγμα; Αν παίρνει αυτόματα το μέρος του έναντι του δικού σας, αυτό μπορεί να σηματοδοτεί την αμφιταλαντευόμενη αφοσίωσή της.

Προσέξτε αν αρνείται να σκεφτεί ότι ο σύζυγός σας μπορεί να είναι κάθε άλλο παρά αγγελικά πλασμένος ή σας κάνει να νιώθετε αχάριστη αν παραπονιέστε γι’ αυτόν.

2. Είναι περιποιημένη όποτε τον βλέπει

Όταν συναντιέστε για μια χαλαρή συνάντηση και εκείνη εμφανίζεται με πλήρη «πολεμική» ενδυμασία – χείλη, νύχια, ντεκολτέ, τα πάντα – θεωρήστε το άκρως ύποπτο. Η κίνηση είναι πολύ πιο ύπουλη αν ξέρει ότι δεν αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας ή την εμφάνισή σας.

3. Μιλάει για σεξ

Να είστε σε εγρήγορση για αστεία σεξουαλικά πειράγματα και διφορούμενα υπονοούμενα. Αν καυχιέται μεθυσμένη για το πόσο πολύ απολαμβάνει το σεξ, μπορεί να λέει ψέματα, αλλά μπορεί και πάλι να εντυπωσιάζει και να ιντριγκάρει τον άντρα σας – ειδικά αν το συζυγικό σας κρεβάτι έχει γίνει λίγο… προβληματικό.

Οι δηλώσεις της θα μπορούσαν να αυξήσουν τις προσδοκίες, καλώντας τον να αμφισβητήσει τη σχέση του μαζί σας.

4. Προσφέρει κακές συμβουλές

Αν η συνήθως υποστηρικτική φίλη σας αρχίζει να δίνει αμφισβητήσιμες συμβουλές («Αγνόησέ τον – πάρε αυτό το κουτάβι!», «Απλά κλείσε αυτές τις διακοπές, θα το δεχτεί»), θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι ανακατεύει το συζυγικό σας καζάνι προκειμένου να κάνει πιο εύκολη την πορεία της.

5. Σας υπονομεύει

Πιθανώς το πιο τοξικό σημάδι είναι αν σας υπονομεύει όταν εκείνος είναι κοντά σας. Μην απορρίπτετε αυτές τις μικρές κοροϊδίες, που παραδίδονται ως πειράγματα και έχουν σκοπό να σας κάνουν να φαίνεστε λίγο ηλίθιοι.

Αν ξεστομίζει ιστορίες που της είπατε εμπιστευτικά (ίσως γκρινιάζοντας για τη μητέρα του, την τεμπελιά του ή τις βρώμικες συνήθειές του), μπορεί να προσπαθεί να κάνει τον εαυτό της να φαίνεται καλύτερη μπροστά του.

6. Ανησυχεί για την ευημερία του

Προσέξτε έναν φίλο που προσφέρεται να αναλάβει τον σύζυγό σας ως… έργο, ιδιαίτερα μετά από κάποια κρίση. Η κρίση -είτε πρόκειται για αίσθημα ακαταλληλότητας, θλίψης, απώλειας ή στέρησης- μπορεί να οδηγήσει γρήγορα σε σύνδεση… με κάποιον άλλον εκτός από εσάς.

Μια πελάτισσά μου, μου είπε ότι ήταν πραγματικά ευγνώμων όταν η καλύτερή της φίλη προσφέρθηκε να ενθαρρύνει τον σύζυγό της να ξεκινήσει τζόκινγκ όταν πάλευε να χάσει βάρος. Οι δυο τους δέθηκαν με τα τρεξίματά τους – και κατέληξαν να αφήσουν και τους δύο συζύγους τους για να είναι μαζί.

7. Προσποιείται ότι τον μισεί

Προσέξτε για δραματικές διακυμάνσεις στη συμπεριφορά του. Τη μια στιγμή είναι μη φιλική προς τον σύζυγό σας, ίσως τον υποτιμά- την επόμενη τον ερωτοτροπεί, βγάζοντας σπινθηροβόλα μάτια όταν είναι κοντά του. Αυτό είναι τοξικό αν τον ωθεί σε κακή συμπεριφορά, ειδικά αν σας φέρνει στη δυσάρεστη θέση να είστε η χαροκαμένη.

8. Αντικατοπτρίζει τη γλώσσα του σώματός του

Το να γελάτε με τα γλυκανάλατα αστεία του, να του σφίγγετε τους δικέφαλους ή να τον πλησιάζετε σε κοινωνικές εκδηλώσεις μπορεί να είναι αρκετά ακίνδυνα παραδείγματα κοινωνικού φλερτ, αλλά θα πρέπει να έχετε μάτια αετού για να εντοπίσετε πιο σκοτεινές κινήσεις. Η ασυνείδητη αντανάκλαση της γλώσσας του σώματός του είναι δέσιμο σε υποσυνείδητο επίπεδο.

…και τι να κάνετε αν την υποπτεύεστε;

Κρατήστε τα πράγματα σε αναλογία. Είναι κοριτσίστικη και χαζοχαρούμενη με κάθε άντρα; Μήπως ερμηνεύετε υπερβολικά τα αισθήματά της για τον άντρα σας;

Μερικές φορές η αποκάλυψη ότι η καλύτερή σας φίλη γίνεται λίγο twinkly γύρω από τον άντρα σας μπορεί να είναι μια θετική ώθηση για τη σχέση σας, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσετε την οπτική σας.

Δώστε προσοχή αν νιώθετε ανασφάλεια. Οι φόβοι σας μπορεί να είναι αβάσιμοι, αλλά αξίζει να διερευνήσετε γιατί αισθάνεστε ανήσυχοι. Μήπως τη ζηλεύετε; Αν εκτιμάτε τη φιλία σας, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να βρείτε μια διέξοδο. Ίσως η δική της να ήταν απλώς ένα παροδικό φλερτ, επειδή είστε τόσο τυχερή που έχετε παντρευτεί έναν υπέροχο άνθρωπο.

Ωστόσο, αν το δέσιμό τους οδηγεί σε κακή συμπεριφορά, πρέπει να το φωνάξετε. Το να φέρετε κάτι σχεδόν υποσυνείδητο στην επιφάνεια μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται για να σταματήσει η ανεπιθύμητη συμπεριφορά της.

Η καλύτερη προσέγγισή σας είναι μια ήπια προσέγγιση- πείτε ηθικές ιστορίες για κάποιον άλλον που βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση και δείτε πώς θα αντιδράσει. Αν αυτό δεν λειτουργήσει, προσπαθήστε να μην είστε κατηγορηματικοί. Πείτε κάτι σαν: «Έχω την αίσθηση ότι είσαι τσιμπημένη με τον άνθρωπό μου;»

Να είστε ειλικρινής και με τον σύζυγό σας. Πάρτε τον στην άκρη και περιγράψτε του τα σημάδια που έχετε παρατηρήσει, ζητώντας του να δείξει σεβασμό στις ανησυχίες σας.

Sports in

Επίσημο: Στον Ολυμπιακό ο Ντάνι Γκαρθία (pic)

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντάνι Γκαρθία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024