Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στο Παλαιό Φάληρο

Απαγόρευση συγκεντρώσεων αύριο στο Παλαιό Φάληρο

Με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δύο δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων οι οποίες έχουν εξαγγελθεί στην περιοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

Την απαγόρευση δημοσίων συναθροίσεων στο Παλαιό Φάληρο, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. για αύριο Σάββατο μετά το κάλεσμα συγκέντρωσης για το «1ο Pride Family, από την εθνικιστική ομάδα «El Hero» και την ανακοίνωση αντιφασιστικών οργανώσεων για αντισυγκέντρωση στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας η απαγόρευση από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ, αποφασίστηκε καθώς υπάρχει «σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής» στην περιοχή.

Τα καλέσματα

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι «απαγορεύεται η πραγματοποίηση δύο δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων, οι οποίες έχουν εξαγγελθεί στην περιοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου α) το Σάββατο 6-7-2024 και ώρα 19:20’ στη Λεωφ. Ποσειδώνος 30 από μέλη της «El Hero» και β) το Σάββατο 6-7-2024 και ώρα 18:00’ στην προκυμαία του Φλοίσβου από μέλη των συλλογικοτήτων “Πρωτοβουλία αντιφασιστριών από τα νότια προάστια & αλληλέγγυα” και “Πρωτοβουλία ατόμων ενάντια στο family pride”».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δύο δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων, οι οποίες έχουν εξαγγελθεί στην περιοχή του Δήμου Παλαιού Φαλήρου α) το Σάββατο 6-7-2024 και ώρα 19:20’ στη Λεωφ. Ποσειδώνος 30 από μέλη της «El Hero» και β) το Σάββατο 6-7-2024 και ώρα 18:00’ στην προκυμαία του Φλοίσβου από μέλη των συλλογικοτήτων «Πρωτοβουλία αντιφασιστ(ρι)ών από τα νότια προάστια & αλληλέγγυα» και «Πρωτοβουλία ατόμων ενάντια στο family pride».

Ακόμη, απαγορεύεται η διεξαγωγή κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με τις ανωτέρω συναθροίσεις από ώρα 12:00’ της 6-7-2024 έως 23:59’ της 6-7-2024 στο αστικό δίκτυο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους:

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού – Δημοσθένους – Ναζλίου – Κύπρου – Παμφυλίας – Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου – Ψαρών – Αγίας Σοφίας – Σωκράτους – Κωστή Παλαμά – Καλλικράτους – Κουντουριώτου – Ηπείρου – Αμαρτωλών – Λυκούργου – Αισχύλου – Πυθαγόρα – Εθελοντών – Πραξιτέλους – Πικροδάφνης – Λεωφ. Ποσειδώνος – Ιωάννου Φιξ – Λεωφ. Απόλλωνος – Μαρίνα Φλοίσβου – Πάρκο Φλοίσβου – Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης – Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, καθώς από τη ταυτόχρονη διεξαγωγή των ανωτέρω συναθροίσεων από ομάδες αντίπαλων θέσεων εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων, πεζών και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων της περιοχής.

Επιπλέον, οι οργανωτές των δύο ανωτέρω συναθροίσεων δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων».

Sports in

Η UEFA έδωσε το «οκ» σε Μάντσεστερ Σίτι και Γιουνάιτεντ

«Πράσινο φως» της UEFA σε Χιρόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νις για συμμετοχή σε Champions και Europa League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024