Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκάλυψη in για τα Τέμπη: Νέες κλήσεις για έγγραφες εξηγήσεις για μπάζωμα και υπόθεση υποκλοπών

Αποκάλυψη in για τα Τέμπη: Νέες κλήσεις για έγγραφες εξηγήσεις για μπάζωμα και υπόθεση υποκλοπών

Καλείται κι υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας που ήταν παρόν στην άγνωστη σύσκεψη της 3ης Μαρτίου στα Τέμπη.

Σημαντικές εξελίξεις σε μια ακόμη πτυχή του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη με το μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας αλλά και στην υπόθεση των υποκλοπών καταγράφεται (όπως αποκαλύπτει το in) τα τελευταία 24ωρα, μετά κι από την απόδοση ευθυνών σε επτά στελέχη του ΟΣΕ για την διαρροή των ηχητικών το βράδυ (28 Φεβρουαρίου 2023) της  σύγκρουσης των δύο τραίνων.

Για να ακολουθήσει το μοντάζ των συνομιλιών- όπως είχε αποκαλύψει «Το Βήμα της Κυριακής»  προκειμένου να υπερπροβληθεί επικοινωνιακά  το λάθος του σταθμάρχη και να μην υπάρχει συνολική διάχυση ευθυνών για παραλείψεις , καθυστερήσεις κλπ.

Aνάμεσα σε αυτά υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης και πρώην ανώτατο στέλεχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Mετά από έρευνα λοιπόν των δικαστικών αρχών της Λάρισας κι ύστερα από ρεπορτάζ του Mega για άγνωστη συνάντηση στις 3 Μαρτίου 2023 στον χώρο της τραγωδίας μελών της κυβέρνησης, υπηρεσιακών και τοπικών παραγόντων όπου συζητήθηκε η πλήρης εκχέρσωση του χώρου,  καλούνται αυτές τις ημέρες για εγγραφές εξηγήσεις  τέσσερα πρόσωπα.

Ποιοι έχουν κληθεί

Κι ανάμεσα σε αυτά υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης αλλά και πρώην ανώτατο στέλεχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας που ήταν παρόντες στην εν λόγω συνάντηση. Ακόμη έχει κληθεί για εξηγήσεις κι ανώτερος  αξιωματικός της ΕΛΑΣ που ήταν υπεύθυνος για την φρούρηση του χώρου της τραγωδίας.

Θεωρείται  πιθανόν ο σχετικός φάκελος να σταλεί στην Βουλή για την διερεύνηση των ευθυνών και πολιτικών προσώπων που ήταν παρόντα στη συνάντηση. Τμήμα της έρευνας αφορά και την μετακίνηση χωμάτινων όγκων το πρώτο διήμερο  μετά το πολύνεκρο συμβάν. Σημειώνεται ότι στην διάρκεια της έρευνας επιβεβαιώθηκε πλήρως το σχετικό ρεπορτάζ για την συνάντηση της 3ης Μαρτίου και υπήρξαν καταθέσεις για τους παρευρισκόμενους, τα διαμειφθέντα σε αυτή κλπ .

Όσον αφορά στην υπόθεση των υποκλοπών παραδόθηκε το τελευταίο 24ωρο το υπόμνημα του επιχειρηματία Γιάννη Λάβρανου στον οποίο αποδίδεται σχέση των εταιρειών του με την διαχείριση του παράνομου λογισμικού Predator.

Με τον ίδιο ν αρνείται ότι προχώρησε σε οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια. Aκομη αναμένεται η κατάθεση υπομνημάτων δύο ακόμη προσώπων (ενός άνδρα και μιας γυναίκας) που σχετίζονται με την διαχειρίστρια εταιρεία του εν λόγω λογισμικού ενώ αναμένεται διεύρυνση των σχετικών ενεργειών από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Sports in

Ουρμπόνας: «Άνθρωποι του NBA θεωρούν ότι ο Φουρνιέ θα πάει στον Ολυμπιακό»

Ο Γάλλος σούπερ σταρ βρίσκεται στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024