Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ενδοοικογενειακή βία: Γυναίκα απείλησε τον σύζυγό της με μαχαίρι - O 49χρονος εγκατέστησε panic button

Ενδοοικογενειακή βία: Γυναίκα απείλησε τον σύζυγό της με μαχαίρι – O 49χρονος εγκατέστησε panic button

O 49χρονος εγκατέστησε στο κινητό του τηλέφωνο την εφαρμογή Panic Button, φοβούμενος ότι η σύζυγος του θα επαναλάβει βίαιες και επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος του

Στο Γραφείο ενδοοικογενειακής βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων κατέφυγε ένας 49χρονος ο οποίος κατήγγειλε ότι η 47χρονη σύζυγος του τον απείλησε με μαχαίρι.

Η γυναίκα συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας και παραπέμφθηκε στις εισαγγελικές αρχές κατηγορούμενη για απειλή.

Με υπόδειξη των στελεχών του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας Χανίων ο 49χρονος εγκατέστησε στο κινητό του τηλέφωνο την εφαρμογή «Panic Button», φοβούμενος ότι η σύζυγος του θα επαναλάβει βίαιες και επιθετικές συμπεριφορές σε βάρος του.

Η απάντηση του ωστόσο ήταν αρνητική, όταν αστυνομικοί της υπηρεσίας του πρότειναν τη λύση του safe house, της μεταφοράς του δηλαδή σε σπίτι στο οποίο θα είναι ασφαλής και προστατευμένος από τυχόν νέο περιστατικό.

Οι καταγγελίες ανδρών θυμάτων στα Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας που λειτουργούν σε όλη την επικράτεια είναι σπάνιες, πλην όμως αποτελούν μέρος του συνόλου των καταγεγραμμένων συμβάντων.

Στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας Χανίων τουλάχιστον τρία περιστατικά καταγγέλλονται καθημερινά ενώ υπάρχουν μέρες που ο αριθμός τους φτάνει τα πέντε, εξαιρετικά μεγάλος, αναλογικά με τον πληθυσμό.

Τι είναι το Panic Button

Το Panic Button είναι μία εφαρμογή που χορηγείται από τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Συμβουλευτικά Κέντρα του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Μέσα από το κινητό τηλέφωνο και με το πάτημα ενός κουμπιού, κάθε ενήλικη/ενήλικος που διατρέχει σοβαρό κίνδυνο μπορεί να ενημερώσει άμεσα και με ασφάλεια την ΕΛ.ΑΣ.

Η εφαρμογή λειτουργεί ως σιωπηλός συναγερμός, καθώς ο θύτης δεν αντιλαμβάνεται την ειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ από το θύμα.

Sports in

Ουρμπόνας: «Άνθρωποι του NBA θεωρούν ότι ο Φουρνιέ θα πάει στον Ολυμπιακό»

Ο Γάλλος σούπερ σταρ βρίσκεται στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024