Δεν είναι η άλλη πλευρά του φεγγαριού και ας προκαλεί εντύπωση. Είναι η ίδια, η αθέατη, αυτή που στερεότυπα και προκαταλήψεις δεκαετιών καλείται να σπάσει η ελληνική κοινωνία και να δώσει φωνή στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Αυτή την φορά το θύμα ήταν άνδρας, για να θυμίσει πως η ενδοοικογενειακή βία δεν κάνει διακρίσεις. Το θύμα ένας 49χρονος που ζήτησε panic button μετά την καταγγελία για επίθεση από την 47χρονη γυναίκα του.

«Γνωρίζω περισσότερα χρόνια τον 49χρονο, είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Με την σύζυγό του έχουν ένα παιδάκι. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ζευγάρι είχε προστριβές. Το τελευταίο διάστημα τσακώνονταν συνέχεια αλλά για να φτάσει στο σημείο να ζητήσει κουμπί πανικού μάλλον ξέφυγε η κατάσταση», ανέφερε η φίλη του ζευγαριού.

Επίκεντρο της υπόθεσης η πόλη των Χανίων, εκεί όπου οι αστυνομικοί είδαν έναν πανικόβλητο άνδρα να φτάνει σε κακή κατάσταση όσα άκουσαν τους σόκαραν.

«Θέλω να δω τον αξιωματικό υπηρεσίας, είμαι πανικόβλητος και θέλω να πάρω το panic button», είπε ο 49χρονος στους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί μπροστά σε αυτό το πρωτόγνωρο περιστατικό επέδειξαν αντανακλαστικά και άμεσα οδήγησαν τον άνδρα στο αρμόδιο γραφείο.

Τα όσα είπε στους αστυνομικούς τους συγκλόνισαν και κρίθηκαν πολύ σοβαρά, τόσο ώστε να του προταθεί για την ασφάλεια του να φύγει από το σπίτι.

Αρνήθηκε να πάει σε safe house

-Αστυνομικός: Επιθυμείτε panic button;
-49χρόνος: Μάλιστα το επιθυμώ.
-Αστυνομικός: Μπορείτε να μεταφερθείτε σε safe house;
-49χρόνος: Όχι δεν θέλω να εγκατασταθώ σε safe house.

Την ίδια ώρα, ένα περιπολικό προχώρησε στην σύλληψη της 47χρονης γυναίκας του και πλέον η υπόθεση αναμένεται να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς οι 2 έχουν αλληλομηνυθεί, με τον άντρα να κάνει λόγο για επίθεση με μαχαίρι και την σύζυγο να καταγγέλλει πως της έσπασε το κινητό.

Μπορεί, όπως σχολιάζουν, στην συντριπτική πλειοψηφία να καταφεύγουν σε αστυνομικά τμήματα για βοήθεια, γυναίκες, ωστόσο δεν λείπουν και περιπτώσεις όπως η παραπάνω, που βοήθεια ζητούν και απελπισμένοι άντρες.

Έξι μήνες με αναστολή στην 47χρονη επέβαλε το δικαστήριο

Καθώς ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης η δημοσιογράφος Κατερίνα Βάζου, από την Κρήτη μετέφερε το ρεπορτάζ της. Στην απολογία του ο άνδρας ανέφερε ότι η σύζυγός του τον απείλησε με μαχαίρι μπροστά στο ανήλικο παιδί τους, ενώ η ίδια αρνήθηκε την κατηγορία, όπως ανέφερε η δημοσιογράφος.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή στην 47χρονη γυναίκα, να μην πλησιάζει τον σύζυγό της στα 100 μέτρα και να μην υπάρχει καμία επικοινωνία. Και η επιμέλεια του παιδιού παραμένει στον πατέρα, όπως την είχε ο πατέρας και πριν το περιστατικό.