Σάββατο 06 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Φυλακές Ιωαννίνων: Προφυλακιστέοι ο υποδιευθυντής και δύο υπάλληλοι για εμπλοκή στο κύκλωμα

Φυλακές Ιωαννίνων: Προφυλακιστέοι ο υποδιευθυντής και δύο υπάλληλοι για εμπλοκή στο κύκλωμα

Οι τρεις από τους συνολικά οκτώ συλληφθέντες για την υπόθεση, μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι - Αύριο απολογείται ο αστυνομικός

Προφυλακίστηκαν ο υποδιευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος Ιωαννίνων και οι δύο διοικητικοί υπάλληλοι, που κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά και ξέπλενε χρήμα στις φυλακές.

Οι τρεις από τους συνολικά οκτώ συλληφθέντες για την υπόθεση, μετά τις απολογίες τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και μεταφέρθηκαν με την κλούβα των Μεταγωγών στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, όπου θα παραμείνουν προσωρινά. Αύριο αναμένεται να οδηγηθούν σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Στο νοσοκομείο ο αστυνομικός

Ο αστυνομικός που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα και έχει επίσης συλληφθεί θα απολογηθεί αύριο, Σάββατο, αν το επιτρέψουν η γιατροί και η κατάσταση της υγείας του. Νωρίτερα, χρειάστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο από το Δικαστικό Μέγαρο στο νοσοκομείο, μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

Είχε προηγηθεί η απολογία του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος βαρυποινίτη, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος και επέστρεψε, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, στη φυλακή.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο ιδιώτες, μια γυναίκα και ένας άνδρας, που φέρονται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

«Ήταν φίλος με τον φερόμενο εγκέφαλο»

Ο δικηγόρος του αστυνομικού που κατηγορείται για το κύκλωμα στις φυλακές Ιωαννίνων, Δημήτρης Μπούκας, σημείωσε πως οι κατηγορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Το μόνο ασύμβατο είναι πως ένας αστυνομικός δημιούργησε φιλικές σχέσεις με έναν κρατούμενο».

Σε δηλώσεις του ανέφερε:

Κάθε κατηγορούμενος φέρει ένα φορτίο, αυτό σημαίνει ποινική δίωξη, είναι κάτι το δυσχερές για οποιονδήποτε. Όταν όμως το φορτίο αυτό είναι περισσότερο από εκείνο που θα έπρεπε να του αναλογεί, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό ούτε δίκαιο, ούτε σωστό είναι. Σε συνέχεια όσων έχω πει, δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση, δεν υπάρχει ξέπλυμα χρήματος, δεν υπάρχει διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ο άνθρωπος που πήγε στο νοσοκομείο δεν αναφέρθηκε ποτέ σε οτιδήποτε που θα είχε σχέση με ναρκωτικές ουσίες και όμως ενεπλάκη σε κάτι που δεν του αρμόζει, δεν του πρέπει.

Δεν λέω ότι οι συνομιλίες είναι ευχάριστες, δεν λέω ότι δεν θα έπρεπε να ερευνηθούν άλλα πράγματα, αλλά σε καμιά περίπτωση σε βαθμό κακουργήματος και πολύ περισσότερο με μια εικόνα που είναι ψευδής και άδικη γι’ αυτόν.

Προβλήματα υγείας

Ο άνθρωπος έχει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, επειδή οι ώρες ήταν πάρα πολλές, ένας άνθρωπος με βεβαρημένο παρελθόν ήταν λογικό να αντιδράσει ο οργανισμός του.

Ο εντολέας μου, όσα του καταλογίζουν και ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα δεν τα αρνείται. Δεν αρνείται ότι συνομιλούσε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, οι διάλογοι που κάνανε δεν είναι επίμεμπτοι, δεν μιλάνε ποτέ για ναρκωτικά, δεν υπάρχει διάλογος να αναφέρεται.

Δεν υπάρχει ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του, αν είναι άσχημη, σε σημείο να μην μπορεί να καταθέσει, δεν θα καταθέσει, αν επιβάλλεται να νοσηλευθεί, θα μιλήσει ακόμη και στο νοσοκομείο.

Αυτό που προέχει είναι να είναι καλά ο άνθρωπος και όλα τα άλλα αντιμετωπίζονται και οι κατηγορίες θα μπουν στις σωστές του διαστάσεις.

Τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα η ποινική δικαιοσύνη από προσωποκεντρική που ήταν, έδειχνε ενδιαφέρον για αυτόν που έπρεπε να δείξει, τον κατηγορούμενο, έγινε κρατικοκεντρική.

Το να νομοθετούμε για καθετί το οποίο αυξάνει την εγκληματικότητα και να αυστηροποιούμε την νομοθεσία, σε ποιο επίπεδο πράγματι μείωσε την εγκληματικότητα; σε ποιο αδίκημα μειώθηκε η εγκληματικότητα, σε κανένα.

Sports in

Και Βεζένκοφ και… «μπαμ» για τον Ολυμπιακό

Μετά τη «βόμβα» με Βεζένκοφ, στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού βρίσκεται πλέον ο Εβάν Φουρνιέ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Ιουλίου 2024