Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Γυμνά παιδιά παίζουν σε παιδική χαρά – Το κυνήγι των γονιών με τις Αρχές

Γυμνά παιδιά παίζουν σε παιδική χαρά – Το κυνήγι των γονιών με τις Αρχές

Οι κάτοικοι της περιοχής των Σαράντα Εκκλησιών καταγγέλλουν την αδιαφορία γονιών που αφήνουν τα παιδιά τους εκτεθειμένα και απροστάτευτα.

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες από παιδική χαρά που κατέγραψαν κάτοικοι της περιοχής Σαράντα Εκκλησιών στη Θεσσαλονίκη.

Όπως καταγγέλλουν, ολόγυμνα παιδιά παίζουν καθημερινά στην παιδική χαρά, τονίζοντας την αναλγησία γονιών και αρμόδιων φορέων.

Σύμφωνα με τους γείτονες που βλέπουν αυτές τις εικόνες καθημερινά, μια ομάδα Ρομά με μικρά παιδιά έχει κατασκηνώσει στην περιοχή, με τους γονείς να αδιαφορούν για τα παιδιά τους, τα οποία παίζουν εκτεθειμένα και απροστάτευτα στην παιδική χαρά.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες δεν έχει αλλάξει τίποτα, με την περιοχή να τείνει να μετατραπεί σε εστία μικροβίων και τη δυσοσμία να είναι όλο και πιο έντονη στο πέρασμα των ημερών.

«Οι κανόνες υγιεινής έχουν πάει περίπατο, με τα παιδιά να προσπαθούν τις μέρες να βρουν ένα σκιερό μέρος για να προστατευτούν από τον ήλιο» σημειώνουν οι κάτοικοι των Σαράντα Εκκλησιών.

«Κρυφτό» μετά τις καταγγελίες

Την πρώτη καταγγελία στην αστυνομία έκαναν ένοικοι διαμερίσματος που βρίσκεται κοντά στην παιδική χαρά. Συνειδητοποίησαν πως η οικογένεια των Ρομά αποφάσισε να κατασκηνώσει στο σημείο, με τους γονείς να κρύβονται και τα μικρά παιδιά εκτεθειμένα μπροστά τους.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένα διαρκές κρυφτό, ανάμεσα στους αστυνομικούς και τα μέλη της οικογένειας. Άρχισαν μέσα στη μέρα να φεύγουν, αλλά όπως λένε κάτοικοι της περιοχής επιστρέφουν μόλις διαπιστώσουν πως το πεδίο είναι ελεύθερο.

Οι καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Οι εικόνες ντροπής στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών συνεχίζουν να εκτυλίσσονται καθημερινά, με παιδικές ζωές να βρίσκονται σε κίνδυνο και μια παιδική χαρά, να είναι αδύνατον να φιλοξενήσει τα υπόλοιπα παιδιά.

Κάποιοι εικάζουν πως η οικογένεια των Ρομά ήρθε από άλλη περιοχή της χώρας και εκμεταλλεύτηκε τη γενικότερη αδιαφορία, που όπως φαίνεται τους «άναψε» το πράσινο φως για να παραμείνουν.

Πλέον, η παιδική χαρά παραμένει κλειστή και οι κάτοικοι της περιοχής αγανακτισμένοι, καθώς όπως τονίζουν οι εικόνες ντροπής δεν είναι αρκετές για να μπει ένα τέλος σε αυτό το ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο σκηνικό.

Sports in

Η UEFA έδωσε το «οκ» σε Μάντσεστερ Σίτι και Γιουνάιτεντ

«Πράσινο φως» της UEFA σε Χιρόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νις για συμμετοχή σε Champions και Europa League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024