Όλη η Κρήτη θρηνεί για τον χαμό του μόλις 20 μηνών αγοριού από την Ιεράπετρα.

Ο μικρός Γιώργος Χατζάκης, αντιμετώπιζε πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας από την ημέρα της γέννησής του. Η τοπική κοινωνία στάθηκε δίπλα στο αγοράκι και την οικογένειά του.

Η οικογένεια ζήτησε αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα σε οργανώσεις που υποστηρίζουν παιδιά με αναπηρίες

Μέσα από μία μεγάλη κινητοποίηση προσπάθησε να ενισχύσει οικονομικά την οικογένεια. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών και της τοπικής κοινωνίας, το μικρό αγοράκι έχασε τη ζωή του την Τετάρτη 03/07.

Η κηδεία του έγινε το πρωί στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας. Η οικογένειά του, σε βαθιά οδύνη, αποχαιρέτησε το αγαπημένο της παιδί και ζήτησε αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα σε οργανώσεις που υποστηρίζουν παιδιά με αναπηρίες.

Σήμερα η κηδεία του 36χρονου που πυροβολήθηκε από συγγενή του

Την ίδια ώρα, μουδιασμένη η τοπική κοινωνία στο Λασίθι ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το απόγευμα της Παρασκευής (5/7) τον 36χρονο που έπεσε νεκρός από πυρά του μπατζανάκη του, σε γλέντι για τις κουρές, το απόγευμα της Τετάρτης (3/7) στο οροπέδιο Καθαρού.

Συγγενείς και φίλοι, μαζί και η σύζυγός του και το ανήλικο παιδί τους, θα πουν το τελευταίο αντίο στις 5:30 μ.μ. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής, στην Ιεράπετρα.

Σε ό,τι αφορά τον 32χρονο καθ’ ομολογίαν δράστη, βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα το απόγευμα της Πέμπτης και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Στη συνέχεια πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 36χρονος αγροκτηνοτρόφος από την Ιεράπετρα βρέθηκε στο Οροπέδιο Καθαρού για να βοηθήσει συγγενείς του κτηνοτρόφους στις κουρές των κοπαδιών. Όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, ακολούθησε γλέντι. Μαντινάδες, καλό φαΐ και ρακές σε αφθονία.

Ο 36χρονος διασκέδαζε με την οικογένειά του και τους φίλους του, τραγουδούσαν και χόρευαν χωρίς κανείς να περιμένει την δραματική εξέλιξη του γλεντιού. Το κέφι είχε ανάψει για τα καλά. Μετά από την κουρά των προβάτων, συνηθίζεται να ακολουθεί ξεφάντωμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Από τη μία στιγμή στην άλλη άλλαξαν όλα. Την ώρα που ο 32χρονος μπατζανάκης έριχνε μπαλωθιές στον αέρα, μία σφαίρα πέτυχε τον 36χρονο.