Στη φυλακή οδηγήθηκε χθες μετά την απολογία του ο 64χρονος από τη Λάρισα, ο οποίος είχε συλληφθεί την Τετάρτη στο πλαίσιο έρευνας ανδρών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο 64χρονος ταυτοποιήθηκε ως δράστης δέκα πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στον δρόμο Λάρισας – Αμπελώνα μετά τη Γιάννουλη

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Ελευθερία», ο 64χρονος και πρώην εποχικός πυροσβέστης ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης δέκα πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στον δρόμο Λάρισας – Αμπελώνα, μετά τη Γιάννουλη, στο ύψος κλινικής.

Ο μεγάλος αριθμός των εστιών στην ίδια περιοχή προκάλεσε την παρέμβαση κλιμακίου της ΔΑΕΕ, το οποίο σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνέλαβε τον 64χρονο.

Οι φωτιές

Η κατηγορία που τον βαρύνει αφορά τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στις 10 Ιουνίου σε αγροτική περιοχή της Γιάννουλης, στις 12 Ιουνίου στον επαρχιακό δρόμο Γιάννουλης – Αμπελώνα, στις 13 Ιουνίου στο 6ο χλμ. του επαρχιακού δρόμου Λάρισας – Αμπελώνα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στον ίδιο δρόμο, στις 14 Ιουνίου στον επαρχιακό δρόμο Γιάννουλης – Αμπελώνα, στις 19 Ιουνίου στο 7ο χλμ. του επαρχιακού δρόμου Λάρισας – Αμπελώνα, στις 21 Ιουνίου στον επαρχιακό δρόμο Λάρισας – Τυρνάβου, ενώ την 1η Ιουλίου φέρεται να έβαλε φωτιά διαδοχικά και με διαφορά λίγης ώρας σε τρία διαφορετικά σημεία αγροτικών περιοχών της Γιάννουλης.

Εις βάρος του 64χρονου ασκήθηκε δίωξη από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, από τον οποίο θα μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος σε ανθρώπους και ξένη περιουσία.

Ο 64χρονος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία, ωστόσο μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.