Νέα έρευνα πραγματοποίησε σήμερα η Δίωξη Ναρκωτικών στις Φυλακές Σταυρακίου Ιωαννίνων όπου είχε εντοπιστεί την περασμένη εβδομάδα μεγάλο κύκλωμα που ξέπλενε μαύρο χρήμα και διακινούσε ναρκωτικά στην Κέρκυρα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς της Δίωξης εντοπίστηκαν σε φρεάτιο 168 «φιξάκια» κοκαΐνης, συνολικού βάρους 80 γραμμαρίων, αγνώστου παραλήπτη.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών των εσωτερικών υποθέσεων, μεταφέρθηκαν στην Εισαγγελία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης διακίνηση ναρκωτικών και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να απολογηθούν σε ανακριτή.

«Φιξάκια» κοκαΐνης σε φρεάτιο βρήκε η Δίωξη, σε νέα έρευνα για την εγκληματική οργάνωση

Τα κατασχεθέντα από την πρώτη έρευνα των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ.

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο τρόπος δράσης της οργάνωσης ήταν ο εξής: αρχηγός της οργάνωσης ήταν έγκλειστος Αλβανός που συντόνιζε την εμπορία και διακίνηση των ναρκωτικών και ήταν ο τελικός αποδέκτης των εσόδων.

Ιδιώτης είχε αναλάβει τη διακίνηση ναρκωτικών στην Κέρκυρα, ενώ μέρος των εσόδων παρέδιδε στον αρχηγό της οργάνωσης.

Τα μέλη ελαχιστοποιούσαν τις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, ενώ χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις «αχυράνθρωπων» και κωδικές λέξεις ώστε να δυσχεραίνουν την αποκρυπτογράφησή τους από τις διωκτικές Αρχές.

Ο αστυνομικός και μία συλληφθείσα ήταν μεσάζοντες των συναλλαγών, παραλάμβαναν τα χρηματικά ποσά και τα παρέδιδαν στον αρχηγό της οργάνωσης, είτε σε απευθείας συναντήσεις μαζί του εντός της φυλακής είτε μέσω κατάθεσης στον ατομικό λογαριασμό του μέσω του λογιστηρίου.

Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι αναλάμβαναν να εγγράψουν τα χρηματικά ποσά στις λογιστικές καταστάσεις του αρχηγού, κατά παράβαση των καθηκόντων τους, καθώς απέκρυπταν ή κατέγραφαν ψευδώς τα στοιχεία των καταθετών αλλά και τα ποσά. Ένας εξ αυτών, μάλιστα, ενημέρωνε τον αρχηγό για επικείμενες έρευνες στα κελιά, ενώ του επέτρεπε την κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων.

Γυναίκα υπάλληλος συνέδραμε τον αρχηγό στην κατανάλωση των χρημάτων, για τη νομιμοποίησή τους, εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Λόγω των οικονομικών περιορισμών που υφίστανται στα καταστήματα κράτησης, ο αρχηγός της οργάνωσης είχε δημιουργήσει «μαύρο ταμείο», ώστε να διαθέτει ανά πάσα στιγμή ακαταχώρητα χρηματικά ποσά που νομιμοποιούσε μέσω κατανάλωσης προϊόντων εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Από το σύνολο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.207,82 ευρώ, 18 κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητες κάνναβης, τρίφτης, 8 μαχαίρια, ρόπαλο, 2 συσκευές Tazer, 2 χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, 2 γεμιστήρες, 302 φυσίγγια, εξάρτημα σκόπευσης, ρολόι αξίας και χειρόγραφες σημειώσε