Νέα στοιχεία αποκαλύπτονται όσο προχωρούν οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση της μαφιόζικης εκτέλεσης του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό.

Από την πρώτη στιγμή,  στο μικροσκόπιο της αστυνομικής έρευνας έχουν μπει το κινητό τηλέφωνο, στο έξυπνο ρολόι που φορούσε καθώς και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του θύματος τα οποία έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς εξέταση.

Τα μηνύματα

Σύμφωνε με πληροφορίες από τον πρώτο έλεγχο που έγινε στο κινητό τηλέφωνο του 54χρονου εντοπίστηκαν κάποια απειλητικά μηνύματα προς το πρόσωπό του. Για αυτά τα πρώτα ευρήματα έχουν ενημερωθεί προφορικά τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που ερευνούν την υπόθεση.

Βέβαια όπως επισημαίνεται ακόμα είναι νωρίς για να σχετιστούν αυτά τα μηνύματα με τη δολοφονική επίθεση. Ο έλεγχος στο κινητό τηλέφωνο συνεχίζεται και την ανάκτηση μηνυμάτων και άλλων αρχείων που πιθανών να τα είχε διαγράψει ο 54χρονος.

Επαγγελματικές διαφορές

Σύμφωνα με πληροφορίες τα συγκεκριμένα μηνύματα που είχε δεχθεί ο τοπογράφος σχετίζονται με επαγγελματικές διαφορές και αναμένεται να εξεταστούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα που τα έστειλαν χωρίς να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο που τα εμπλέκει στη δολοφονία.

Πάντως ένα από τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. είναι το κίνητρο της δολοφονίας να πηγάζει από επαγγελματικές διαφορές που εξελίχθηκαν σε οικονομικές και οι δράστες της δολοφονίας, ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί να ταυτίζονται.

Οι πρώτες καταθέσεις

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν λάβει 9 καταθέσεις από την Αθήνα και 6 από τη Μύκονο, θα λάβουν 2 ακόμα από άτομα που έχουν έρθει από τη Μύκονο προκειμένου να παρευρεθούν στην κηδεία, και αργότερα από τη σύζυγο του θύματος.

Όπως αποκάλυψε στο MEGA ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν καταθέσει είναι ένας εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Μύκονο, μία συμβολαιογράφος και ένας εργολάβος επίσης από τη Μύκονο.

Το τυχερό δελτίο

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος οι Αρχές ερευνούν τι έχει συμβεί με το τυχερό δελτίο των 2 εκατ. ευρώ που φέρεται να είχε κερδίσει ο 54χρονος κι εάν χρησιμοποιήθηκε σε κάποια οικονομική του συναλλαγή. Όπως είπε εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η οικογένεια του 54χρονου σε ανακοίνωσή της διαψεύδει ότι υπάρχει τυχερό δελτίο, αφού δεν είναι κάτι μεμπτό κάποιος να έχει κερδίσει ένα μεγάλο ποσό σε τυχερό παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα εκτιμάται ότι η έρευνα των Αρχών θα επεκταθεί και σε άλλα νησιά, όπως στην Ίο και στην Πάρο, ενώ αναφέρεται από την αστυνομία πως οι κινήσεις του δολοφόνου του 54χρονου και ο τρόπος διαφυγής του εκτελέστηκαν με ακρίβεια.

Την ίδια ώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο στην δολοφονία του 54χρονου να εμπλέκεται και αλλοδαπός.