Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Σπάτα: Έρευνα για ανθρωποκτονία ζητά η εισαγγελέας για τον φοιτητή που βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του

Σπάτα: Έρευνα για ανθρωποκτονία ζητά η εισαγγελέας για τον φοιτητή που βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του

Σύμφωνα με την έκθεση του τεχνικού συμβούλου του πατέρα του φοιτητή, το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας είναι εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο

Εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση θανάτου του φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του, στα Σπάτα, την 16η Ιουλίου του 2022.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια ερευνών, δίχως όμως ξεκάθαρες απαντήσεις, το απόγευμα της Τετάρτης (4/7) η εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια έρευνας για ανθρωποκτονία αφού έλαβε υπόψιν της όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα.

Με αυτήν την ενέργεια ξεκαθαρίζει με τον πιο σαφή τρόπο πως ο θάνατος του άτυχου νέου που βρέθηκε κρεμασμένος από πόμολο ντουλάπας στο δωμάτιο του με τα χέρια πισθάγκωνα δεμένα, δεν είναι αυτοχειρία συμπέρασμα στο οποίο είχε καταλήξει η προανάκριση που διενεργήθηκε από το τοπικό αστυνομικό τμήμα Σπάτων.

Όπως αναφέρει και το anikolouli.gr, καθοριστική ήταν η έκθεση του τεχνικού συμβούλου του πατέρα του φοιτητή, ιατροδικαστή Χαράλαμπου Κούτση, σύμφωνα με την οποία το ενδεχόμενο της  αυτοχειρίας είναι εξαιρετικά δύσκολο ως  απίθανο.

Οι χειρόγραφες σημειώσεις

Ιδιαιτέρως σημαντική εκτιμάται και η έκθεση της εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Δ/νσης Εγκληματολογικών Ερευνών στην οποία αναφέρεται ότι στις χειρόγραφες σημειώσεις του άτυχου φοιτητή, έχει εντοπιστεί διαφορετική γραφή.

Για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί ο διορισμός της δικαστικής γραφολόγου Μάγδας Καμπούρη ως τεχνικής  συμβούλου προκειμένου να γνωματεύσει επί της εκθέσεως αφού πρώτα ληφθεί δείγμα γραφικού χαρακτήρα από τα κοντινά στο Νικόλα πρόσωπα.

Τι ζητά ο πατέρας από τις Αρχές

Ο πατέρας του άτυχου νέου, στη μήνυση που έχει υποβάλει από τις 17 Μαΐου, ζητά άρση τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να διασαφηνιστεί  ποια κινητά βρίσκονταν στο σπίτι την ημέρα του θανάτου προτού αυτά τα δεδομένα χαθούν αν δεν έχουν ήδη απολεσθεί.

Ζητά να γίνει αναπαράσταση του σκηνικού του απαγχονισμού παρουσία ειδικού πραγματογνώμονα ιατροδικαστή  και να καταθέσουν σημαντικά για την υπόθεση πρόσωπα που δεν έχουν κληθεί ακόμη .

Ανάμεσα τους και ο πρώην σύντροφος της μητέρας που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά  εκείνο τον καιρό φιλοξενείτο στο σπίτι των Σπάτων.

Οι έμπειροι άνδρες του ανθρωποκτονιών καλούνται να προβούν σε εκείνες τις ανακριτικές πράξεις που κοντά δύο χρόνια μετά θα  ρίξουν φως στην υπόθεση και ενδεχομένως ανοίξουν το δρόμο για διώξεις εναντίον συγκεκριμένου προσώπου ή προσώπων.

Sports in

Επίσημο: Στον Ολυμπιακό ο Ντάνι Γκαρθία (pic)

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντάνι Γκαρθία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024